Home » Herland featured » Herland på WEB TV uten medienes filter – Norge I dag intervju
Herland på WEB TV uten medienes filter – Norge I dag intervju

Herland på WEB TV uten medienes filter – Norge I dag intervju

Share the article

“Hanne Nabintu Herland er godt i gang med å lage det hun kaller «Herland Rapporten Youtube». I halvtimes programmer, som blir liggende fritt tilgjengelig på YouTube, snakker hun med toneangivende nordmenn om utenrikspolitikk, kultur, religion og Midtøsten,” skriver avisen Norge Idag.

– I tillegg vil programmene også inneholde stoff om et Europa preget av nedgang og forfall, med politiske eliter som stort sett sitter fast i fortidens ideologier, sier Herland.

Fritt for politisk korrekthet

– På Herland Rapporten Youtube blir det meste sett fra et annerledes perspektiv, kjemisk fritt for politisk korrekthet og den politiske sensur som ofte preger de store mediene. TV-programmene bærer preg av at vi ikke er opptatt av å «være enige i alt», og bredden blant de som deltar, reflekterer dette. Vi er heller ikke opptatt av å skjelle ut folk eller fremstille meningene deres i et skjevt lys, men ønsker konstruktive, kunnskapsbaserte samtaler med forskere, forfattere og aktivister, forteller hun.

Herland har store planer

– Jeg har jo lenge holdt på med TV-produksjoner, både dokumentarer og samtaleprogrammer, men nå lanseres egen TV-kanal med over 40 allerede produserte halvtimers sekvenser. Og dette er bare første runde. Til høsten kommer en TV-serie om vikingtid og store nordmenn i historien. Deretter en programserie for kvinner om sex, samliv, pornografi og Hollywood-kulturen. Prosjektene står i kø, faktisk. Og samtlige jeg spør, takker jo ja til å delta, så dette er meget spennende.

Stort behov

Hennes erfaring tilsier at det er et stort behov i Norge for alternative kanaler.

– Herland rapporten – med adresse hannenabituherland.com – publiserer nå både mine artikler og stoff fra internasjonale så vel som skandinaviske skribenter og forfattere, samt vektlegger aktualiteter og perspektiver vi hører mindre om i de store avisene. Bare i april hadde Herland Rapporten nærmere en million leste artikler. Interessen har vært enorm, og på Facebook har artiklene ofte flere tusen «likes», med aktiv deltagelse i kommentarfeltene.

Mange og varierte gjester

– Kan du gi noen eksempler på hvem som er med i den nye programserien og hvordan de opplever konseptet?

– Jeg kan nevne at Pål Steigan, som driver den sterkt voksende nyhetsportalen steigan.no, har kalt prosjektet for «revolusjonerende», mens trimdronning og TV-personlighet Kari Jaquesson har kalt det for «noe helt nytt i Norge». «Null politisk sensur og kjemisk fritt for politisk korrekthet», var forfatter og journalist Halvor Tjønn sin enkle beskrivelse. Bjarte Ystebø og Finn Jarle Sæle er også blant dem som deltar og bidrar til politisk sprengkraftige og spenstige samtaler. Det er også radikale programmer med for eksempel Norges tidligere ambassadør til Saudi-Arabia, Carl Schiøtz Wibye. «Frisinnede programmer», var kommentaren til artist og blogger Hans Erik Husby, alias Hank Von Helvete. Flere meget spennende samtaler kommer også med forfatter og filmskaper Walid al-Kubaisi. Han betegner den nye Herland Rapporten kanalen på Youtube som «Radikale Web-tv samtaler som går i dybden og gir ny kunnskap».

Går mot mediemonopol

Herland tror at det finnes en stor etterspørsel etter andre innfallsvinkler enn det man får servert i det hun kaller de ensrettede store mediene.

– De skriver i stor grad det samme som amerikansk presse. Over 90 prosent av USAs medier eies nå av bare seks mediebedrifter. Konsolideringen mot et vestlig mediemonopol har vært enorm de senere årene. Dette gjør at media nå fremstår som de politiske elitenes mikrofonstativ, der nesten alle sier det samme. Problemet er at folks røst ikke lenger tillegges den samme vekt. Demokratiet vårt svekkes, mens politiske eliter og media kronisk forsøker å presse samfunnsdebatten inn i det politisk korrekte hjørnet. Skillet mellom hva vanlige mennesker mener, og hva vi leser i de politisk korrekte mediene er nå så stor at vi har utviklet parallelle virkeligheter, ikke bare i innvandringsdebatten, som er fullstendig forsteinet, men mellom folket og medieelitene, mellom hvordan befolkningen opplever samfunnsutviklingen, og hvordan media beskriver verden. Man sitter igjen i en utdatert 1970-tallets ideologi, mens befolkningen befinner seg i 2017.

 

Norge I dag.

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com