Home » Interviews » Jødisk finansmogul og ateist George Soros (Clinton hovedsponsor): “Det var lett for meg å hjelpe nazistene under krigen”
Jødisk finansmogul og ateist George Soros (Clinton hovedsponsor): “Det var lett for meg å hjelpe nazistene under krigen”

Jødisk finansmogul og ateist George Soros (Clinton hovedsponsor): “Det var lett for meg å hjelpe nazistene under krigen”

Share the article

Verdens mest kjente investor, George Soros var Clinton’s største støttespiller. Hør den jødiske ateisten fortelle til det kjente amerikanske programmet 60 Minutes hvor lett det var for ham som 14 åring å hjelpe nazistene å konfiskere eiendommer og eiendeler til ungarske jøder som akkurat hadde blitt sendt til konsentrasjonsleire. Soros minnes, i intervjuet, sitt samarbeid med nazistene uten å føle anger, og sier at han minnes krigens dager som den perioden i livet da han var mest lykkelig. “Jeg var 14 år gammel og vil si at det var på dette tidspunktet at min karakter ble formet.”

På spørsmålet om hvorvidt det var vanskelig for ham som jøde å bistå nazistene i å konfiskere eiendommene til de som nettopp var sendt til konsentrasjonsleire, svarer Soros: “Nei, ikke i det hele tatt. Det var ikke noe problem for meg å gjøre dette.”

Soros beskriver også hvorledes alt han gjør handler om å tjene penger, og at han ikke ser på de sosiale konsekvensene hans handlinger kan ha. Soros har vært hovedsponsor til Hillary Clinton, The Clinton Foundation og en rekke andre politisk-ideologiske initiativ.

I intervjuet omtaler han også sin rolle i dagens finansmarked, der hans autoritet er så stor at hans uttalelser og handlinger ofte har ført til at land sendes inn i finanskriser eller økonomiske vanskeligheter. Han sier: “Jeg føler ikke noen form for skyld, fordi jeg er engasjert i en a-moralsk aktivitet som ikke har noe med skyld å gjøre.” Han påpeker at finansmarkedet trenger å bli bedre regulert, men hans egne hedge fund selskaper er ikke registrert i USA, under amerikansk lov. På spørsmål fra 60 Minutes bekrefter han at årsaken til at selskapene ikke er registrert i USA, er for å unngå å bli underlagt amerikansk lov og å unngå å bli regulert.

 

 

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

7 comments

  • Hanne Nabintu Herland

   Dette er nettopp poenget. Har noen reflektert over hvorfor artikler skrives som tilbakeviser det Soros selv bekrefter i “60 Minutes” intervjuet fra 1999? Hva skal man med artikler som benekter det mannen selv bekrefter – at han kollaborerte med nazistene under krigen ved å delta i eksproprieringen av eiendommer fra jøder som ble sendt til konsentrasjonsleire? Og hvorfor i all verden er det viktig for Berger å forsvare slike handlinger…??

   • Bjørn Johan Berger

    Det er like viktig for meg å påpeke uriktigheter som det åpenbart er for deg å fremføre dem. Jeg har redegjort for hvorfor de er uriktige i en annen post her, men som du ikke ser ut til å tillate. Hvorfor har du ikke det?

   • Bjørn Johan Berger

    Jeg får prøve å poste det du ikke tillot publisert via denne bakdøren:

    Horribel kryssklipping av Herland – hvordan er dette sludderet du her serverer mulig?

    Spørsmål 1: Hvor i intervjuet sier Soros at han minnes krigens dager som den perioden i livet da han var mest lykkelig, slik Herland påstår?

    Svar: Ingen steder. Derimot har Soros tidligere sagt at krigen var den lykkeligste tiden i hans liv “fordi det hadde gitt ham muligheten til å se farens heltemot”. Altså noe helt annet enn det Herland kryssklipper det til.

    Spørsmål 2: Hva galt var det egentlig Soros gjorde under krigen? Herland vil ha det til at Soros som 14-åring hjalp nazistene med å konfiskere jødiske eiendommer.

    Men dette er bare konspiratorisk oppspinn: Saken er at mannen som beskyttet Soros under krigen hjalp til med å konfiskere jødiske eiendommer. I intervjuet forteller Soros at han som 14-åring ikke skjønte sammenhengen. Han tilføyer dessuten: “Akkurat som i markeder, hvis jeg ikke hadde vært der – selvfølgelig GJORDE JEG DET IKKE – ville noen andre uansett ha tatt det, uansett om jeg var der eller ikke. JEG VAR BARE EN TILSKUER, og eiendommene ble tatt fra dem”.

    Tilsvarende fremgår det av Wikipedia: “On one occasion, rather than leave the 14 year old alone, the official took with him while he inventoried a rich Jewish family’s estate, THOUGH SOROS DID NOT TAKE PART.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros

 1. How can he be called Jewish if he declares himself an atheist???

  • Hanne Nabintu Herland

   Not a bad point. Yet, “Jewish” signifies both ethnicity as well as religion. I refer to his ethnicity here. The point of mentioning that he is of Jewish origin, is to make it even more unbelievable that he may speak so “easily and without regret” about the happenings during the war. He knew what was happening, he knew that it happened to his own people, yet…no remorse. To me, it makes the story much worse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com