Home » Featured » Den neo-konservative trussel “liberal intervensjonisme” – Kagan familien og Hillary Clinton
Den neo-konservative trussel “liberal intervensjonisme” – Kagan familien og Hillary Clinton

Den neo-konservative trussel “liberal intervensjonisme” – Kagan familien og Hillary Clinton

Share the article

“Kagan-familien, USAs neokonservative aristokrati, er på banen igjen. De har kommet seg etter skuffelsen over ikke å skaffe seg den forventede innflytelsen gjennom valget av Hillary Clinton, og fra tapet av formell makt i starten av Trumps presidentperiode,” skriver Robert Parry oversatt til norsk hos Steigan.no.

Sakset fra Steigan.no: “Tilbake med sine belæringer på prominente kommentar-sider, presser Kagan-familien på for en utvidet amerikansk militær invasjon i Syria og forfølger republikanere for at de ikke deltar mer entusiastisk i den anti-russiske heksejakten rundt Moskvas påståtte hjelp til å få Trump valgt.

7.mars 2017 slo Robert Kagan til mot republikanerne, på kommentarplass i Washington Post. Kagan, som er med-sponsor til «Project for the New American Century» og hovedarkitekt bak Irak-krigen, anklaget republikanerne for å opptre som «i realiteten Russlands medskyldige» siden de ikke etterforsket mer aggressivt.

 

Deretter kom ekteparet Frederick og Kimberly Kagan med forslaget om en større USA-invasjon i Syria, i en kommentar i Wall Street Journal 15. mars. Frederick Kagan er direktør for «Critical Threats Project» ved det neokonservative instituttet «American Enterprise Institute», mens Kimberly Kagan er president for sin egen tankesmie; «Institute for the Study of War».

Til tross for posisjonen Kagan-familien har opprettholdt i Washingtons offisielle verden av tankesmier og kommentarfelt, er de fortsatt for det meste på utsiden av den nye Trump-æraens maktsentra, selv om de virker å ha funnet en dør som nå blir åpnet med makt.

For et år siden var utsiktene deres mye lysere. De kunne velge fra et bredt felt av «neocon»-orienterte republikanske presidentkandidater eller de kunne, som Robert Kagan, støtte establishmentets kandidat, Hillary Clinton. Hennes «liberale intervensjonisme» passet som hånd i hanske med neokonservatismen, den avvek bare en smule når det gjaldt rasjonaliseringen som ble brukt for å rettferdiggjøre krig og mer krig.

Det var også håp om at en president Hillary Clinton ville anerkjenne hvor sympatiserende de liberale haukene og de neokonservative var, gjennom å forfremme Robert Kagans ektefelle, Victoria Nuland, fra assisterende utenriksminister for europeiske saker, til utenriksminister.

Da ville det blitt kraftig framdrift både når det gjaldt å øke USAs militære intervensjon i Syria og for å eskalere den nye, kalde krigen med Russland, gjennom å sette «regime-endring» tilbake på dagsorden for begge disse landene. Så, i begynnelsen av fjoråret virket mulighetene endeløse for Kagan-familien til å vise muskler og tjene masse penger.”

Les resten av denne høyst leserverdige og meget viktige artikkelen hos Steigan.no

Men terrenget viste seg å bli annerledes enn Kagan-klanen hadde tegnet kartet.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com