Home » Europe » Norsk Midtøsten dokumentar vises nå på TV I USA – se norsk versjon HER – “JERUSALEM med Hanne Nabintu Herland”
Norsk Midtøsten dokumentar vises nå på TV I USA – se norsk versjon HER – “JERUSALEM med Hanne Nabintu Herland”

Norsk Midtøsten dokumentar vises nå på TV I USA – se norsk versjon HER – “JERUSALEM med Hanne Nabintu Herland”

Share the article
  • AMERIKANSKE CBN VISER NÅ VÅR “JERUSALEM” DOKUMENTAR (Link til spilleliste med norsk versjon her eller klikk på bildet), TV serien der ledende stemmer i Midtøsten belyser hvor feil Vesten tok i sin støtte til “den arabiske våren,” der man støttet islamistiske krefter som fjernet sekulære ledere og innsatte religiøse ekstremister i land etter land. LINK til YOUTUBE spillelisten.
  • Dokumentaren i 10 deler har gått to sesonger på TV i Norge og snart skal vises i Sverige. Flere andre land har også vist interesse.
  • Serien belyser også hvordan Europas naive tilnærming til ikke-vestlig, illegal masseinnvandring påvirker Europa på en svært alvorlig måte. Israel har lenge hatt mange av de samme utfordringene med terrorisme, men har ofte møtt liten forståelse frem til nå – kanskje fordi utfordringene nå også rammer oss.
  • Vi snakker også om hvordan europeere med Norge i spissen kynisk skaper økonomisk avhengighet og ny-kolonialisme i Gaza/Vestbredden istedenfor å oppmuntre til økonomisk selvstendighet. Mange er svært opprørt over dette og “bruken” av det palestinske folkets lidelser for å oppnå egne fordeler. Nasjoner som Norge “kjøper seg” innflytelse gjennom å dele ut milliarder, og reflekterer ikke over i hvilken grad dette betraktes som ren korrupsjon hos mottakeren.
  • Den markante mangel på respekt for Midtøstens nasjoners indre anliggende omtales også som et av regionens betydeligste problemer. Når nasjoner som Norge, med liten reell kunnskap om denne fremmede regionen, aktivt velger å støtte den ene parten i en konflikt, bidrar vi til øket friksjon, ikke motsatt.

 

Mer om saken: Etter å ha reist i mange år i Midtøsten og sett mangfoldigheten blant folkeslagene der, ønsket jeg å lage en TV serie som reflekterte denne pluraliteten og viste respekt for både ulike muslimske grupper, jøder, kristne og andre. Sluttresultatet presenteres i 10 usedvanlige episoder med annerledes informasjon fra mangfoldige Midtøsten.

Vi snakker med ledende professorer, forretningsfolk, statsmenn og diplomater, ærlig og brutalt åpent om ISIS, Gaza, Israel, Hamas, de betydelige forfølgelsene mot kristne og andre minoriteter, og hvorfor Vesten tok så feil i sin positive analyse av den arabiske våren, da vi naivt trodde at radikale islamister skulle bringe fred og vestlige demokrati til Midtøsten.

Serien setter Norge og 1993 Oslo Avtalens rolle i et kritisk lys og belyser hvorfor Norge nesten alltid mislykkes i sine “fredsforsøk” i fremmede kulturer. Vi snakker også med ledende terroreksperter i Midtøsten om konsekvensene av islamismens fremvekst i Europa, og effektene av illegal, ikke-vestlig masseinnvandring til kontinentet.

Hvorfor forstår vi ikke hverandre? Mangler vi respekt for menneskene som bor i denne regionen? Hva skjer i Europa når terror og islamske politiske ideologier nå fenger tredjegenerasjonsinnflyttere? Hva skal til for å få fred i Midtøsten og færre etniske og religiøse spenninger i Europa?

Engelsk versjon produsert av ConCerva.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com