Home » Contact » Fryktløse Nordmenn Episode 2: Vikingenes dramatiske ekspansjon over hele verden – historiker Halvor Tjønn, Herland Report
Fryktløse Nordmenn Episode 2: Vikingenes dramatiske ekspansjon over hele verden – historiker Halvor Tjønn, Herland Report

Fryktløse Nordmenn Episode 2: Vikingenes dramatiske ekspansjon over hele verden – historiker Halvor Tjønn, Herland Report

Share the article

Historiker Halvor Tjønn forteller, i andre episode av TV serien, Fryktløse Nordmenn, om vikingtidens ekspansjonsfase, om vikingskipenes revolusjonerende betydning, norske leiesoldater i Midtøsten, opprettelsen av Russland og det sterke norske samfunnet som var basert på individets rett og tingene. Det muliggjorde at de internasjonale vikingene reiste bemerkelsesverdig fritt over hele verden.

Fryktløse Nordmenn er TV serien, ble sett av flere hundre tusen nordmenn, og hyller vikingtid og norsk ekspansjon, kristningen av Norge og vår storhetstid. Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv.

Dette har vi gjort noe med og presenterer nå 8 programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til. Serien ble først send høsten, 2017.

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

 

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Det var en spennende og meget lærerik opplevelse å ha så mange kunnskapsrike mennesker i studio for å samtale om vikingtiden og utviklingen av norsk historie. Alle som ble spurt om å være med, takket ja, og dagene i studio ble en festreise i viktig informasjon om denne spesielle fasen i norsk historie. Historiker Halvor Tjønn bidro med sin brede kunnskap om perioden, dernest Pater Pollestad som snakket om kristningen av Norge – kledd i en munkedrakt replika fra middelalderen.

Kjøp også boken “Fryktløse Nordmenn” på Ventura Forlag som beskriver 13 lederskikkelser i norsk historie som la grunnlaget for nasjonen Norge. Om boken sier historiker Halvor Tjønn: “Jeg har knapt siden skoledagene lest en så sammenhengende og spennende historie om norsk historie fra Harald Hårfagre til Svartedauden.”

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com