Home » In focus » Vikingtid-interesse gjør at “Fryktløse nordmenn” kan bli sett av mange – Nettavisen Resett
Vikingtid-interesse gjør at “Fryktløse nordmenn” kan bli sett av mange – Nettavisen Resett

Vikingtid-interesse gjør at “Fryktløse nordmenn” kan bli sett av mange – Nettavisen Resett

Share the article

Den økende interessen for vikinger og vikingtiden gjør at programmer som “Fryktløse nordmenn” kan bli sett av mange. Hanne Nabintu Herland greier å formidle om vår forhistorie på en fin måte og i en interessant setting. Formålet med programmet synes å være å hjelpe oss til å bli mer trygge og stolte over vår egen fortid, slik at vi vil videreføre våre verdier i en stadig mer urolig og uoversiktlig verden. Dette oppnår hun på en god måte, og vi gleder oss til de neste episodene, skriver Resett.

Historiker og leder av forskningsstiftelsen Explico, Sturla Ellingsvåg anmelder.

Den 19. september kom den nye TV-serien “Fryktløse nordmenn” som hyller “norsk kultur, vikingtiden, kristningen av Norge og våre storhetstid”. Dette er nytt TV-konsept av Hanne Nabintu Herland på nettstedet Herland Rapporten, og vi har tatt en kikk på den første episoden. TV-serien på 8 episoder består i hovedsak av samtaler med kjente forfattere, vikingtideksperter, prester og journalister som snakker om fryktløse nordmenn. I promoen får vi høre Herland si at vi snakker mye om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen stolte kulturelle arv. Det vekker interessen på mange vis.
Først, dette er en flott produksjon med mye bruk av lyd, god musikk og faktabokser som for å gjøre formidlingen av historie mer levende. De mange grepene i produksjonen fungerer bra og denne første halvtimen av “Fryktløse nordmenn” bør nok være underholdende for enhver som har interesse for norsk historie og vikingtiden. Musikken til Wardruna passer også godt inn, som også er å finne i TV-serien Vikings.

Les hele anmeldelsen i Nettavisen.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com