Home » Europe » Civita lykkes tilslutt: AP og Høyre danner regjering, i det minste blir man kvitt uvesentlige, kverrulerende småpartier – GODT VALG!
Civita lykkes tilslutt: AP og Høyre danner regjering, i det minste blir man kvitt uvesentlige, kverrulerende småpartier – GODT VALG!

Civita lykkes tilslutt: AP og Høyre danner regjering, i det minste blir man kvitt uvesentlige, kverrulerende småpartier – GODT VALG!

Share the article

Valgkampen er gørrkjedelig. Ingen snakker om de virkelig viktige temaene. Det er likegreit at Høyre og AP, som jo er en naturlig koalisjon danner felles regjering. De står jo for omtrent det samme. Da hadde vi i det minste sluppet alt dette flisespikkeriet i media fra sneversynte småpartiledere uten kompetanse om hvordan verden egentlig fungerer, og regjeringen hadde blitt slagkraftig.

Det er bare et uttrykk for utdatert politikk etter gammeldagse mønster at de to partiene ikke slår seg sammen. Har ikke dette vært hele poenget med Civita? Å føre de to nærmere hverandre?


Ekstrem-liberale Høyre har jo klart, ved Civitas hjelp, å fullstendig knuse det konservative og tradisjons-historiske verdier fokuset som en gang var i Høyre.
Nå drives Norge som et AS og vi har hvert vårt nummer i den verdirelative og ekstrem-liberalistiske, internasjonalistiske køen. Arbeiderpartiet har på sin side, siden Gro Harlem Brundtland, glidd over fra å være arbeidernes parti til nå – som Pål Steigan sier det – blitt et konsulentparti med ingen arbeidere på sin Oslo liste. Jeg mener Arbeiderpartiet bør skifte navn til “Elitepartiet for eliten” og danne felles front med Høyre.

Svein Inge Ollikainen Olsen som leder den alternative Christiansand Protestfestival skriver på Facebook om valget: “Noen ord om valget midt i min egen “valgkamp”. I løpet av alle mine år på planeten har jeg aldri opplevd en så mistrøstig valgkamp som denne. Og det er spesielt de to store partiene som er sørgelige å høre på. Det er så lite så skiller dem at de kunne like gjerne slått seg sammen. I stedet sitter de og lverulerer om lengden på pappaperm og sånne uvesentligheter. Erna finner lite å hakke på Jonas om og Jonas har bare Sylvi å bruke mot Erna. Og Sylvi er ikke en gang i hennes parti.”

Olsen legger til: “Jeg skjønner veldig godt at Senterpartiet og Sv får opptur for fattigdom er ikke uvesentlig. Heller ikke maktproblematikk og sentralisering. Kanskje det er på tide med en ny tid, der de to store kommer ned fra pidestallen. Hvis det først må være en av de to enige såkalte rivalene Erna og Jonas vil jeg ha Jonas. Det er i alle fall litt mindre egoisme bak all tåkepraten. Godt valg. Et godt tips! Velg Poesifest på Protestfestivalen foran partilederdebatten fredag.”

Et viktig tips til Arbeiderpartiet er dog å skifte ut Jonas Gahr Støre og heller sende ham til krigsdomstolen i Haag, der han hører hjemme etter de grove overgrepene i Libyakrigen, et land som fortsatt ligger i ruiner. Eller mener vi virkelig at vi støtter et system som lar krigsforbrytere slippe straff? Langt flere hadde stemt på AP uten Gahr Støre. AP fører en grei politikk på en rekke felt, næringsmessig og så videre, til og med jeg hadde stilt meg langt mer positiv til AP dersom Gahr Støre var ute av bildet. Kanskje noen også hadde tenkt på arbeiderne her i landet: Hvor ble det egentlig av Trond Giske?

For meg er det komplett ufattelig at noen kan stemme på Arbeiderpartiet så lenge de har en krigsforbryter til leder, som kun har unngått å måtte stå til ansvar for sine handlinger fordi han er “vestlig leder” og “hvit i huden”. Også Erna Solberg fastholdt, senest i 2015, at Høyre var strålende fornøyd med norsk deltagelse i Libyakrigen, så også i Libyaspørsmålet er jo AP og Høyre enige.

Nå må det vel snart være tid for koalisjonen mellom H og AP, den har da vært kommende i løpet veldig lenge nå….da hadde vi i det minste sluppet alt dette flisespikkeriet i media fra sneversynte småpartiledere uten kompetanse om hvordan verden egentlig fungerer, som uansett kun har 1-3 % støtte i befolkningen. Å heve sperregrensen til 12 % hadde løst mange av Norges nåværende problemer og gitt regjeringen reell handlingsfrihet heller enn å måtte være opptatt av tåpeligheter som pappaperm og annet rask.

Disse marginale partiene tar altfor stor plass i både TV rutene og media, tatt i betraktning hvor få som egentlig støtter deres politikk. Å gi småpartier så mye taletid er ett av de anti-demokratiske og anti-folkestyre trekk i våre medier, som forkludrer reelle løsninger på alvorlige samfunnsproblemer, og hindrer en tydelig ledelse og gjennomføring av det som majoritetsbefolkningen egentlig ønsker.

Det bidrar også til handlingslammelse i regjeringen – enten det er AP eller Høyre som styrer – der de som skal lede landet må forholde seg til og ha endeløse diskusjoner om uvesentlig flisespikkeri, som media også straks vektlegger, istedenfor å styre landet. Folket støtter de store partiene. Og det folket ønsker er Høyre, AP, FRP. La dem danne en grei koalisjon, så kunne vi sluppet alt dette tåkepratet under valgkampen.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com