Home » Europe » I Norges kanskje vakreste dal ligger Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson, Herland Report
I Norges kanskje vakreste dal ligger Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson, Herland Report

I Norges kanskje vakreste dal ligger Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson, Herland Report

Share the article

Vikingtidsekspert og “vikinghøvding” Georg Olafr Reydarsson er en internasjonal nordmann med et bredt kontaktfelt over hele verden. Han har vært intervjuet i Wall Street Journal, New York Times, Huffington post, fly- og reiselivsmagasiner i Spania, Tyskland og USA og en rekke andre internasjonale tidsskrifter, deltatt i TV- programmer i Japan, Kina, Russland, Nederland og England – bidratt med kunnskap tilinvestor og medienestor Ted Turner samt mange andre han ikke vil/kan nevne navnet på. (Foto av Georg Olafr Reydarsson)

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Reydarsson er høvding i byen Njardarheimr ligger midt i turistleia Gudvangen-Flåm som har over en million turister årlig.

I dette internasjonale miljøet kommer mennesker fra hele verden – hundrevis årlig – for å feire vikingtiden i en genuin setting. Her finner du folk fra Øst Europa, USA og Skandinavia i en salig blanding, der alle har det til felles at de er særlig fascinert nettopp av vikingtiden. De er autentisk kledd i vikingklær, sydd på tradisjonelt vis. Man drikker mjød og spiser vikingmat.

Det er titalls boder med håndverkere som selger håndvevde klær og smykker, basert på arkeologiske funn fra tiden. Her driver man også med bueskyting, glimabryting – med ekspert på glima og norrøn tro, Lars Magnar Enoksen. Her er det også ridning på hest, historisk musikk, teater og sverdkamper, samt mye, mye mer.

Tredje uken i juli er det vikingmarknad her hvert år, og hit kommer verdenskjente musikere som f.eks kultbandet Wardruna, som er best kjent som musikkleverandører til kanskje verdens mest populære TV serie; Vikings. Og sentralt plassert i det hele, står Viking Valley’s høvding, Georg Olafr Reydarsson som en nærmest mytisk vikinghøvding og ønsker velkommen.

Fryktløse Nordmenn er TV serien som omtaler vikingtid og norsk ekspansjon, kristningen av Norge og vår storhetstid. Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv. Dette har vi gjort noe med og presenterer nå 8 programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til.

Kjøp også boken “Fryktløse Nordmenn” på Ventura Forlag som beskriver 13 lederskikkelser i norsk historie som la grunnlaget for nasjonen Norge. Om boken sier historiker Halvor Tjønn: “Jeg har knapt siden skoledagene lest en så sammenhengende og spennende historie om norsk historie fra Harald Hårfagre til Svartedauden.”

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

One comment

  1. Donna Halvorssen

    I would like to make a print of the photo of georg olafr reydarsson in your Sept. 21, 2017 edition. I propose to frame the print and put it on a wall of norwegian/family photos I am creating. My family came from Gudvangen very near the Viking Village.

    Donna Halvorsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com