Home » Europe » I Norges kanskje vakreste dal ligger Viking Valley Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson
I Norges kanskje vakreste dal ligger Viking Valley Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson

I Norges kanskje vakreste dal ligger Viking Valley Gudvangen – møt Georg Olafr Reydarsson

Vikingtidsekspert og “vikinghøvding” Georg Olafr Reydarsson er en internasjonal nordmann med et bredt kontaktfelt over hele verden. Han har vært intervjuet i Wall Street Journal, New York Times, Huffington post, fly- og reiselivsmagasiner i Spania, Tyskland og USA og en rekke andre internasjonale tidsskrifter, deltatt i TV- programmer i Japan, Kina, Russland, Nederland og England – bidratt med kunnskap til investor og medienestor Ted Turner samt mange andre han ikke vil/kan nevne navnet på. (Foto av Georg Olafr Reydarsson, Viking Valley)

Viking Valley Gudvangen som nå ledes av Gudvangen utvikling, der Reydarsson er høvding i byen Njardarheimr ligger midt i turistleia Gudvangen-Flåm som har over en million turister årlig. Nå bygges det en vikingtids by – første fase med 18 hus åpnet 31. mai i år – ikke bare et par hus – her på den massive sletten som er omringet av noen av Norges vakreste fjell og flere av verdens lengste fossefall.

I dette internasjonale miljøet kommer mennesker fra hele verden – hundrevis årlig – for å feire vikingtiden i en genuin setting. Her finner du folk fra Øst Europa, USA og Skandinavia i en salig blanding, der alle har det til felles at de er særlig fascinert nettopp av vikingtiden. De er autentisk kledd i vikingklær, sydd på tradisjonelt vis. Man drikker mjød og spiser vikingmat.

Det er titalls boder med håndverkere som selger håndvevde klær og smykker, basert på arkeologiske funn fra tiden. Her driver man også med bueskyting, glimabryting – med ekspert på glima og norrøn tro, Lars Magnar Enoksen. Her er det også ridning på hest, historisk musikk, teater og sverdkamper, samt mye, mye mer.

Tredje uken i juli er det vikingmarknad her hvert år, og hit kommer verdenskjente musikere som f.eks kultbandet Wardruna, som er best kjent som musikkleverandører til kanskje verdens mest populære TV serie; Vikings. Og sentralt plassert i det hele, står Viking Valley’s høvding, Georg Olafr Reydarsson som en nærmest mytisk vikinghøvding og ønsker velkommen.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

THE HERLAND REPORT WEB TV

- features leading intellectuals, activists, artists and writers on foreign policy, cultural decay, lifestyle and international justice. English and Scandinavian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*