Home » Europe » NRK: Rohde, Esbati og Herland om norske tabuer, feighet, jantelov og frykt for å uttale seg
NRK: Rohde, Esbati og Herland om norske tabuer, feighet, jantelov og frykt for å uttale seg

NRK: Rohde, Esbati og Herland om norske tabuer, feighet, jantelov og frykt for å uttale seg

Share the article

– Min erfaring er at det er fryktelig mange tabuer i Norge. Det er nesten en forventning om at vi skal være tilbakeholdne, sier Hanne Kristin Rohde til NRK (LINK).

Rohde kjenner seg godt igjen i den ferske rapporten som viser at nordmenn flest kvier seg for å si kontroversielle meninger offentlig.

Sakset fra artikkelen:

Hanne Nabintu Herland er en omstridt samfunnsdebattant, som ofte møter krass kritikk for sine kulturkonservative meninger. Hun tror feighet og jantelov er årsaken til at mange nordmenn ikke sier hva de mener offentlig.

– Vi vil gjerne bli likt av alle, og frykter hva naboen skal tenke, eller media kan skrive om oss, og velger feigheten heller enn å stå opp for det vi tror på. Jeg vil i så måte oppmuntre nordmenn til å ta oppgjøret med janteloven og norsk feighetstenkning, konsensustyranni og frykt for å være annerledes, skriver hun i en e-post til NRK.

Ifølge Herland mister de som tier også retten til å klage over samfunnsutviklingen. Samtidig mener hun at selvbegrensning i nettdebatter også kan være positivt.

– Det er altfor mange frekke, kunnskapsløse menn som uttaler seg usaklig, udannet, personsjikanerende og direkte tåpelig i nettdebatter, mener hun.

Hun sier debatter burde være «knallharde, men saklige».

– Anonymitet burde fjernes og loven endres slik at disse kan straffeforfølges. Dersom mennesker bidrar med usaklige kommentarer, frekkheter, mangel på dannelse, personsjikane og har grov mangel på kunnskap om temaet som forsøkes diskutert, bør man heller holde munn. Her kan menn lære av kvinner som viser større dannelse på nettet enn menn, konkluderer hun.

 

 

Subscribe to Herland Report TV

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

One comment

  1. Hanne N. Herland har rett når hun roper et varsel om muslimske ekstremister. Hvordan er det mulig at lille Norge med 6 millioner kan ha like mange ISIL krigere som USA med 300 millioner mennesker. Hva er galt med Norge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com