Home » Europe » Pater Pollestad snakker om den brutale krigeren, Olav den Hellige i “Fryktløse Nordmenn” (4)
Pater Pollestad snakker om den brutale krigeren, Olav den Hellige i “Fryktløse Nordmenn” (4)

Pater Pollestad snakker om den brutale krigeren, Olav den Hellige i “Fryktløse Nordmenn” (4)

Share the article

Det var en stor glede å ha Pater Pollestad i studio for å snakke nettopp om kristningen av Norge og den ekspansive, historiske fasen som dro oss fra vikingtidens stammetenkning og inn til formingen av Norge som nasjon etter europeiske mønstre. Her handlet det om penger og maktspill – da som nå – og våre norske konger reiste Europa rundt som internasjonale menn som var en del av et langt større fellesskap enn kun det som foregikk i Norge. Det var her at Norge ble samlet til ett rike.

Vikingtiden tok slutt i denne perioden, og nordmenn og skandinaver dro på pilgrimsferd – etter hvert – til Nidarosdomen, den ufattelig fantastiske katedralen som ble reist i Trondheim. Historien om Olav den Hellige står her helt sentralt, en mektig skikkelse i norsk historie hvis dramatiske liv førte ham tilslutt til død på Stiklestad i 1030 e.Kr. I kjølvannet av dette, opplevde mange sterke åndelige opplevelser som førte til at den kristne tro ble ytterligere utbredt.

Hør Pater Pollestad snakke om Olav den Hellige og hans merkverdige liv som en brutal kriger, og effekten som Kristenretten fra 1022 e.Kr. hadde på Norge, hvordan kvinnens stilling ble styrket, det ble forbudt å “sette ut barn,” slaveriet ble etter hvert avviklet og Norge gikk inn i tidlig middelalder.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com