Home » Europe » Regjeringen Solberg støtter verdens rikeste som George Soros med hundrevis av millioner i Polen: Opptakten til nye fargerevolusjoner? Pål Steigan
Regjeringen Solberg støtter verdens rikeste som George Soros med hundrevis av millioner i Polen: Opptakten til nye fargerevolusjoner? Pål Steigan

Regjeringen Solberg støtter verdens rikeste som George Soros med hundrevis av millioner i Polen: Opptakten til nye fargerevolusjoner? Pål Steigan

Share the article

Herland Rapporten kommenterer: Man kan undre hvor lenge denne typen skjult politisk korrupsjon skal pågå uten at det norske folk reagerer. De norske elitene fungerer som nyttige idioter for verdens rikeste eliter, slik som hedgefund spekulanten George Soros.

Mange smisker som kjent for Norge som kan betegnes som Europas Qatar – stinn av penger og svært villig til å dele ut milliarder til den styrtrike anti-demokratiske amerikanske finanseliten slik at de kan oppnå sine formål som stadig splitter, svekker og utnytter sårbare stater i Europa. Og media, som burde bedrevet kritisk journalistikk, er så godt som totalt tause i saken.

ABC Nyheter melder at Norge planlegger å gi omkring sju milliarder EØS midler til Polen. Steigan.no skriver at angivelig skal rundt 350 millioner til den private Batorystiftelsen i Polen, som er kontrollert av spekulanten og multimilliardæren George Soros.

ABC Nyheter: I dag er det Batory Foundation som forvalter EØS-midlene som går til sivilsamfunnet i Polen. Det er en stiftelse som i sin tid ble grunnlagt ungarskfødte George Soros, en milliardær og filantrop som er blitt politisk hoggestabbe for konservative i både Ungarn og Polen. De siste ukene har Batory Foundation fått massiv kritikk i høyrepressen i Polen for å ha favorisert venstrevridde og liberale organisasjoner i sine tildelinger. En gruppe på 50 konservative organisasjoner har også skrevet et åpent brev til Norge der de krever at Batory Foundation ikke får fortsette som forvalter. De konservative organisasjonene reagerer spesielt på hvordan penger har gått til LHBT-aktivister og grupper som arbeider for en kjønnsnøytral ekteskapslov.

Polens visestatsminister Piotr Glinski sier i et intervju med avisa wPolityce at han ikke tror Batory Foundation kan fortsette. – Men dette må forhandles med nordmennene. Vårt forslag er at operatøren blir det nasjonale senteret for utvikling av sivilsamfunnet. Vi mener de norske midlene er offentlige midler som den polske regjeringen disponerer over, sier Glinski.

Herfra Steigan.no: “Reaksjonene på dette er sterke i Polen, fordi regjeringa der oppfatter det som en utidig innblanding i indre polske forhold. Reaksjonene burde være sterkere i Norge. Sju milliarder kroner er et vanvittig stort beløp med EØS midler. Det er langt mer enn det kostet å bygge Operaen i Oslo.

Dette enorme beløpet vil regjeringa Solberg gi bort, blant annet til Soros og hans stiftelse i Polen. Hva er det de har puttet i godteposene til Erna Solberg?

På nettsidene regjeringen.no finnes det ingen dokumenter som kan fortelle hva denne Batorystiftelsen er, hvorfor regjeringa gir penger til den, eller hva slags kontroll Norge har med bruken av disse pengene. Men hvorfor skal Norge gi penger til Soros? Det finnes ikke noe dokumentspor verken i Storting eller regjering som redegjør for dette. Det finnes ingen utredninger, ingen kritisk anaylse og ingen transparens. Regjeringa har sagt at den ønsker å fordele pengene gjennom «en operatør som er uavhengig av polske myndigheter.»

Batorystiftelsen er riktignok uavhengig av polske myndigheter, men uavhengig er den ikke. Den inngår i det høyst partiske programmet til milliardæren George Soros og driver både polemikk mot Minsk-avtalen i Ukraina og infilrasjonsforsøk i Hviterussland. Dens støtte til NGOer i Polen likner også veldig på det Sorosstifelsene har gjort i andre land som forberedelse til såkalte fargerevolusjoner.

Det er neppe tilfeldig at stiftelsen har valgt navn etter den brutale polske krigerkongen Stefan Báthory, som også var hersker over storhertugdømmet Litauen og førte krig mot Russland.

En slik uansvarlig omgang med norske skattepenger er ikke bare utenrikspolitikk. Det er i høy grad norsk innenrikspolitikk. I beste fall dreier dette seg om grov uforstand i tjenesten fra utenriksministeren og statsministerens side.

Men er det noen politikere eller medier i Norge som vil grave i dette? Dette er også opplagt en sak for riksrevisjonen. Eller er det et sånt kameraderi mellom høyremannen og riksrevisor Per-Kristian Foss og hans partifeller Solberg og Brende at han lar være å utøve sin kontrollplikt?”

 

Artikkel av Pål Steigan.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com