Home » News wheel » Norske Al Qaida sympatisører i Human Rights Watch – reiser inn og ut av Al Qaida område i Syria uten problemer – Kari Jaquesson
Norske Al Qaida sympatisører i Human Rights Watch – reiser inn og ut av Al Qaida område i Syria uten problemer – Kari Jaquesson

Norske Al Qaida sympatisører i Human Rights Watch – reiser inn og ut av Al Qaida område i Syria uten problemer – Kari Jaquesson

Share the article

Kari Jaquesson gjennomskuer norske aktørers Al Qaida sympatier i Midtøsten fremstillingene der de sekulære, moderate muslimske grupper kronisk presenteres som “de slemme som vi bør motarbeide”, mens gruppene som Al Qaida affilierte støtter, presenteres som “de snille som vi bør støtte”.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Jaquesson adresserer problemet etter selv å ha vært på reise i Syria. Hun tar opp spørsmålet om hvordan det kan ha seg at vestlige forskere og hjelpearbeidere kun opererer i områder som er kontrollert av Al Qaida affilierte grupper.

“I forbindelse med et intervju 13.mai om min reise i Syria har Dagbladet innhentet kommentarer fra Al-Qaida-sympatisør Pål Refstad og visedirektøren i Human Rights Watch Ole Solvang. Begge avfeier og forsøker å diskreditere meg. Solvang kommer med påstander som utløser en rekke spørsmål”, skriver Kari Jaquesson som hadde med seg fotograf Tor Lindseth til Syria, artikkel gjengitt med forfatterens tillatelse.

“Solvang sier at han har besøkt og operert i områder kontrollert av al-Qaida (Jabhat al-Nusra) og IS flere ganger i løpet av krigen. Når var du der sist og hvordan reiste du inn?

Leger uten Grenser og andre hjelpeorganisasjoner vurderte disse områdene som så farlige at de trakk ut sine egne ansatte for flere år siden. Hvorfor regnes det som trygt for deg? Hvem stod for beskyttelsen og hvem skulle du beskyttes fra? Er al-Qaida og IS som samarbeidspartnere av HRW å regne?

Du forteller at ”HRW undersøker rutinemessig om sykehusene ble brukt til andre ting.” På hvilken måte og av hvem gjøres dette? Hvilket sykehus ble inspisert av deg personlig  ”like etter et angrep”? HRW ”kommuniserer regelmessig med White Helmets” (WH) og insisterer på at de er ”nøytrale”. Hva legges i begrepet?

På hvilken måte er følgende fakta med i vurderingen før dere konkluderte denne ”nøytraliteten”.   De er skapt av en britisk aktør innenfor militærindustrien så sent som i 2013, har et budsjett på flere hundre millioner dollar og finansieres av USA (USSTATE DPT) , Storbritannia (WIKI) m fl, de samme som ønsker regimeskifte i Syria.

(Karis bilder fra sykehuset som hadde fengselsceller i kjelleren, bilde fra kjelleren) Et betydelig antall av deres ”hjelpearbeidere” opptrer bevæpnet på bilder og videoer (GOOGLE),  i og ute av WH-uniform.

De hyller og jubler sammen med al-Qaida og IS (LIVELEAK), de har filmet og tatt ”selfies” mens de  plager og torturerer krigsfanger (VIDEO) de har overvært og muligens deltatt i minst en henrettelse (LIVELEAK). Hvilken vekt har blitt lagt på en mengde vitnesutsagn fra øst-Aleppo om at de kun hjalp egne sårede stridende og ikke sivile (VIDEO1 VIDEO2  VIDEO3)?

Det finnes verken noen adresse eller telefonnummer til dem, hvordan skal skadde, syke og sårede ha fått tak i dem? Har dere telefonnummeret deres?

Du påstår at White Helmets har flere tusen medlemmer. På hvilken måte og av hvem er dette er dokumentert? Har HRW tilgang på registre? Du opplyser at dere også bruker ”andre kilder”. Hvilke?  Du avviser at alle de militante gruppene er jihadister, kan du nevne i det minste én som ikke er det?

(Foto: Kari Jaquesson sammen med tilfeldig valgte kvinner som ble glade over å se en “utlending”). At USA, CIA eller Israel skulle stå bak jihadistene, faller på sin egen urimelighet.”  skriver Solvang. Det stemmer ikke. Hillary Clinton har selv erkjent at USA finansierte mujahedins i Afghanistan allerede på 1980-tallet (CBS) og at de nå må ta konsekvensene av det (FOX),  Abu Al Ezz en leder i al Nusra opplyser at USA støtter dem direkte og indirekte (EXPRESS), USA har også finansiert Nour al-Din al-Zinki.

Medlemmer av denne gruppen skar halsen over på 12 år gamle Abdullah Issa og la udåden ut på internett (ADVARSEL: GRAFISK VIDEO). Da pressetalsmannen i State departement Mark Toner ble spurt om USA ville trekke tilbake støtten til dem ville han ikke bekrefte dette (State Dpt ca 30:00).

Senator John MCain, en veldig pådriver for krig mot Syria har hatt møter med mange jihadistgrupper, også IS (FOX  og CNN) Et nokså utvidet samarbeid mellom jihadister og Israel er også dokumentert (TIMESOFISRAEL). Er ditt utsagn basert på til nå ukjent informasjon som motsier dette?

 

Jeg ser frem til å få svar på mine spørsmål visedirektøren i Human Rights Watch Ole Solvang.

Artikkelen først trykket i Dagbladet og gjengitt med forfatterens velsignelse. Jaquesson har ikke fått svar fra Human Rights Watch’ representanter.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com