Home » News wheel » Assad, “saringass” i Khan Sheikhum og spekulative medieløgner i media – Bjørn Ditlef Nistad, Herland Report
Assad, “saringass” i Khan Sheikhum og spekulative medieløgner i media – Bjørn Ditlef Nistad, Herland Report

Assad, “saringass” i Khan Sheikhum og spekulative medieløgner i media – Bjørn Ditlef Nistad, Herland Report

Share the article

Etter giftgassangrepet på den syriske landsbyen Khan Sheikhum 4. april i år har norske massemedier vært fulle av oppslag om at Assad-regimet stod bak angrepet, og at nervegassen sarin sannsynligvis ble benyttet. Men sarin ville gjort at de ubeskyttede hjelpearbeiderne omkom.

Alt tyder på at angrepet ble gjennomført ved hjelp av klor eller en annen mindre farlig giftgass – og at hjelpearbeiderne var klar over hvilken type gass som var blitt benyttet, og at det ikke var farlig å berøre ofrene. At et fjernsynsteam var til stede da giftgassangrepet fant sted, og filmet ofrene tyder også på at angrepet var iscenesatt, skriver Bjørn Ditlef Nistad for Herland Report.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Herland Report: Merk også denne artikkelen om Swedish Doctors for Human Rights’ analyse av White Helmets video der barn drepes i filmen og det fremstilles som om White Helmets redder disse. Les også norsk ekspert om dette til Herland Rapporten, at det som gjøres i barnekroppen er mord. Les også Øyvind Moes glitrende kronikk om at det finnes ikke bevis for at Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen i Syria.

Nistad skriver: Jevnfør dette Aftenposten-oppslaget 6. april. Eller dette VG-oppslaget 13. april, som trekker linjer til nazistenes jødeutryddelser under annen verdenskrig

En sammenlikning av  bilder fra redningsarbeidet etter gassangrepet med lett tilgjengelige opplysninger om hvor farlig sarin er, ville imidlertid ha avslørt at sarin umulig kan ha blitt benyttet under angrepet – og at angrepet trolig var en provokasjon fra de islamistiske terroristenes side som ble gjennomført med et ”hjemmesnekret” kjemisk våpen, for eksempel klorgass.

En video som ble laget like etter gassangrepet, viser redningsarbeidere som håndterer døde og sårede uten annet verneutstyr enn munnbind.

Sarin er imidlertid en særdeles farlig nervegass, angivelig 25 ganger farligere enn cyanid. Og ikke bare innånding av gassen, men også hudkontakt med den er dødelig.

Eller som det står i artikkelen om sarin i den engelske utgaven av Wikipedia: ”Sarin is highly toxit, whether by contact with the skin or breathed in.”

Dersom det var blitt brukt saringass under angrepet på Khan Sheikhum, ville de ubeskyttede hjelpearbeiderne ha omkommet.

Alt tyder på at angrepet ble gjennomført ved hjelp av klor eller en annen mindre farlig giftgass – og at hjelpearbeiderne var klar over hvilken type gass som var blitt benyttet, og at det ikke var farlig å berøre ofrene.

At et fjernsynsteam var til stede da giftgassangrepet fant sted, og filmet ofrene tyder også på at angrepet var iscenesatt.

Dertil kommer, slik jeg skriver i min kommentar Løgnene om Syria (6. april), at det er fullstendig ulogisk at Assad-regimet ved et giftgassangrep skulle ha provosert Trump-administrasjonen og andre vestlige regjeringer til å trappe opp støtten til den syriske opposisjonen.

Alt tyder på at vi med 95 prosent sikkerhet kan fastslå at giftgassangrepet på Khan Sheikhum ble gjennomført som en provokasjon fra de islamistiske terroristenes side, og ikke av Assad-regimet.

Hvorvidt amerikansk etterretning også var involvert i denne krigsforbrytelsen er for tidlig å si.

Det er i det minste påfallende at angrepet fant sted like i forkant av Xi Jinpings statsbesøk til USA 7. april.

Mange har tolket det amerikanske rakettangrepet på en syrisk flybase etter giftgassangrepet, som fant sted mens Donald Trump spiste sjokoladekake med Xi, som en advarsel vel så mye til kineserne med tanke på en mulig amerikansk militæraksjon mot Nord-Korea som til Assad-regimet.

Russiske tv-kanaler og aviser har hatt en mengde kommentarer og reportasjer om at det umulig kan ha blitt brukt saringass under angrepet på Khan Sheikhum, og at angrepet trolig er iscenesatt av de islamistiske terroristene. Og internasjonale eksperter har blitt intervjuet om dette.

Jevnfør dette intervjuet med professor Marcello Ferrada De Noli, leder av Swedish Doctors for Human Rights.

Vestlige ”mainstream” massemedier og deres russlandskorrespondenter har tilsynelatende ikke oppfattet disse kommentarene, reportasjene og intervjuene som viktige nok til å bli videreformidlet.

For å avsløre historien om det angivelige saringassangrepet på den syriske landsbyen som fake news trengs det imidlertid ikke internasjonale eksperter. Det holder å konsultere Wikipedia.

 

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com