Home » Europe » Kina, India og Russland samarbeid om en ny ikke-vestlig verdensorden
Kina, India og Russland samarbeid om en ny ikke-vestlig verdensorden

Kina, India og Russland samarbeid om en ny ikke-vestlig verdensorden

DN: “Kina, India og Russland er blitt enige om å jobbe tett sammen for å etablere en ny verdensorden. De tre landene planlegger å påvirke allierte for å samarbeide tettere. Kina leder initiativet. (Foto: AP)

Utenriksministrene for landene ønsker at de skal få økt innflytelse i internasjonale organisasjoner. Dette skal skje via reformer i blant annet FN-systemet, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken.

«Russland, India og Kina er fast bestemt på å bygge en mer rettferdig, upartisk og stabil internasjonal og politisk orden», ble de tre landene enige om i sluttkommunikeet etter møtet.

Det er 70 år siden slutten av andre verdenskrig og dette vil bli markert i Kina. India ønsker å spille en mer synlig rolle i Asia og den nye statsministeren har møtt ledere fra over 60 land siden han ble innsatt i mai 2014.

– Vi ønsker et partnerskap fremfor å etablere en allianse. I år skal vi feire 60-årsdagen for DN og verdens seier mot fasismen. Dette er en fantastisk mulighet for alle land i verden å feire historien og se fremover, sa Kinas utenriksminister Wang Yi.”

Les hele artikkelen.

THE HERLAND REPORT WEB TV

- features leading intellectuals, activists, artists and writers on foreign policy, cultural decay, lifestyle and international justice. English and Scandinavian.

 

EXCLUSIVE MEMORANDUM ON LIBYA: 

Fabrications against the State, Leadership and Army – by Dr. Saif al-Islam Gaddafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*