Home » Featured » Mediepropaganda har aktivt bidratt til at Syria krigen er vår tids største katastrofe – sosiolog Lars Jørgensen – Herland Report
Mediepropaganda har aktivt bidratt til at Syria krigen er vår tids største katastrofe – sosiolog Lars Jørgensen – Herland Report

Mediepropaganda har aktivt bidratt til at Syria krigen er vår tids største katastrofe – sosiolog Lars Jørgensen – Herland Report

Share the article

I forbindelse med den pågående debatten rundt Douma, Øst Ghouta og hvorvidt anklagene om kjemiske angrep er fabrikert eller ikke, gjengir vi to artikler av den danske sosiologen Lars Jørgensen. Han omtaler forhold rundt Øst Aleppo, der rebeller mistet kontrollen og måtte forlate byen, sammenfallende likt situasjonen i Øst Ghouta der rebeller nå har mistet makten og må flykte.

“Mediernes og akademikernes medløb og totale svigt med hensyn til faglig og intellektuel integritet er årsag til, at krigen i Syrien har udviklet sig til den største humanitære katastrofe siden Anden Verdenskrig med mange millioner flygtninge og en halv million døde syrere. Indtil nu”, skriver den danske sosiologen, Lars Jørgensen for Herland Report.

Dette er første artikkel i en serie om dette temaet. Artikkel to leser du her.

About The Author

Lars Jørgensen er dansk sociolog, journalist og redaktør for Homosociologicus, som særlig tar opp tema knyttet til utenrikspolitikk, avdemokratiseringen av Vesten og Syria. 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

“Mediernes propaganda-kampagne har været så massiv, at de fleste mennesker i Vesten er overbeviste om, at krigen i Syrien handler om at bekæmpe et monster. (Foto: East Aleppo, reporternuovo.it)

Jeg bebrejder ikke Vestens politiske ledere for krigen i Syrien. Det er meningsløst. En af de vigtigste erfaringer fra Nazi-Tyskland var, at man ikke må forvente ændringer i adfærd hos kyniske ideologer. Man må i stedet appellere til det store flertal af almindelige mennesker, der er i stand til at handle moralsk og standse dem. Hvis der havde været kritiske journalister og akademikere (se fotnoter for alle linker, i)  i de vestlige medier, der havde fortalt sandheden om Syrien, ville krigen være stoppet for år tilbage. Den var måske aldrig begyndt.

HVORDAN MAN BEDRAGER HELE BEFOLKNINGER

Men hvordan kan det lade sig gøre at bedrage hele befolkninger? Det korte svar er: Hitlers trick. Hitler vidste, at almindelige mennesker ikke kan få sig selv til at tro, at deres politiske ledere vil lyve for dem på den mest skamløse måde for at retfærdiggøre krig. På den måde er folk tilbøjelige til, hvilket ifølge Pierre Bourdieu er en ny sociologisk erkendelse, at bidrage til deres egen undertrykkelse.

Der findes en mængde akademisk litteratur, der dokumenterer, at krigene i Jugoslavien, (ii) Irak, og Afghanistan blev ført på falske og ulovlige grundlag (iii) Danmark vil ikke lave en undersøgelse, (iv) men i 2016 konkluderede det engelske underhus, at krigen i Libyen udelukkende var baseret på løgne. (v)

Det er derfor afgørende at forstå, at Vestens krige blev ført på løgne, hvor alle medier, politikere og akademikere løj og fik befolkningerne til at bifalde destruktioner af hele nationer og drab på hundredtusindvis uskyldige mennesker. Det faktum bør gøre folk åbne for, at der kan være et problem med politikernes, akademikernes og mediernes udlægning af krigen i Syrien.

Den erfarne dokumentarist John Pilger har udtalt, at propagandaen om Syrien overgår alt, hvad vi tidligere har oplevet. (vi)  Den erfarne journalist og forfatter, professor Kinzer skrev i februar 2016 “Medierne vildleder offentligheden om Syrien”, hvor han samtidig siger, at mediernes dækning er det mest skamfulde i USA’s mediehistorie. (vii) Jeg skal forklare, hvordan Vestens medier får Vestens befolkninger til at støtte destruktionen og massemordet på den syriske befolkning.

MIN METODE

Jeg er sociolog og arbejder på at forstå og forklare vores sociale virkelighed objektivt. Jeg er vant til at tænke længe over ting for at nå til den korrekte forståelse. Jeg har engang tænkt et halvt år over en af Pierre Bourdieus sætninger. Jeg vil være sikker på at tale sandt.

(Foto: Aleppo. retedellaconocenza.it)

Jeg har brugt flere timer hver dag i et par år på at forske i (u-) holdbare kilder om Syrien herunder læst utallige nedskydninger af ‘beviser’ for Assads gasangreb, bomber af hospitaler osv. De kritiske analyser ender altid med at pege tilbage på ’oprørerne’. Alligevel fastholder de vestlige medier en dæmoniserende fortælling om Assad og Syrien, hvor de falske fabrikerede anklager får lov til at bestå. (viii)

For eksempel rensede FN-undersøger Carla Del Ponte Assad for anklagen om brug af giftgas i 2013 og rettede mistanken mod ’oprørerne’. (ix) Alligevel sagde Obama kort efter i FN, at det er en fornærmelse mod den menneskelige fornuft og FN, at tilskrive kemiske våben til andre end den syriske regering. (x) Obama vidste, at det var løgn.  (xi)

MEDIERNES ENSIDIGE DÆKNING

Vestens politiske ledere støtter ’oprørerne’ i Syrien. Og de vestlige medier har generelt kun bragt information fra ’oprørs-kontrollerede’ områder. Mens de har gentaget den samme absurde historie igen og igen: Assad og russerne bomber og mishandler den syriske befolkning.

Det mest markante problem med den dækning er, at de vestlige mediers foretrukne kilder i Syrien er alt andet end troværdige. For de ’syriske oprørere’ er reelt intet andet end ekstremistiske jihadister – i allerhøjest grad udenlandske lejesoldater, der på ingen måde kan opfattes som respektable endsige troværdige kilder til situationen i Syrien.

Medierne har altså på ensidig vis benyttet dybt utroværdige kilder, der kun har en stærk interesse i at lyve og dæmonisere Assad. På den måde har medierne i årevis prædiket et falsk billede af Assad og situationen i Syrien.

(Foto: East Aleppo, onuitalia.com)

Mediernes propagandakampagne har været så massiv, at de fleste mennesker i Vesten er blevet overbeviste om og stærkt følelsesmæssigt engagerede i, at krigen i Syrien handler om at bekæmpe et monster. Det har til stadighed den effekt, at al anden information og sympatisk tale om Assad opfattes som ’Assad-propaganda’.

Folk i Vesten, herunder journalister, politikere og akademikere, får det nærmest fysisk dårligt og nægter at høre tale om, at Assad er en fornuftig politiker. På den måde er propagandaen mod Assad og Syrien lykkedes med at få Vestens befolkning til aktivt og engageret at arbejde imod at lytte til andre argumenter og kritiske kilder omkring virkeligheden i Syrien. Og støtte krigen mod ’Assad’.

DE ALMINDELIGE SYRERE CENSURERES VÆK

Problemet er blot, at alt, hvad de vestlige medier har rapporteret fra Syrien, er falsk. Alt, hvad der er kommet ud fra de ’oprørskontrollerede’ områder i Syrien, og som de vestlige medier dagligt har rapporteret som sandheden om Syrien, er falsk. Alt. Alle, der har talt med syrere udenfor ’oprørernes’ områder, rapporterer, at syrerne sætter stor pris på og støtter Assad.

Alt hvad de vestlige medier har fortalt om Assad, om ’det folkelige oprør imod Assad’, om ’Assads drab på sin egen befolkning’, om ’russernes bomber af hospitaler og den civile befolkning’ og så videre. Alt er falsk. (xii)

Men da Vestens journalister og befolkningen generelt er fyldt med så stærke negative følelser på grund af dæmoniseringen af Assad, så har den syriske befolkning reelt ingen mulighed for at blive taget alvorligt. På den måde hyller Vesten sig ind i en løgn om Syrien og bilder sig selv ind, at man gavner syrerne, hvis man fjerner Assad.

Og da Assad vandt det sidste valg med knap 90 procent af stemmerne, så er effekten, at man systematisk udelukker mindst 90 procent af den syriske befolkning som utroværdige kilder til situationen i Syrien. (xiii) Syrernes virkelighed har nu været undertrykt i seks år. (xiv)

Men det er en komplet falsk udlægning af såvel syrerne, som Assad og af hele situationen i Syrien. Alle, der har talt med syrere udenfor ’oprørernes’ områder, rapporterer, at syrerne sætter stor pris på og støtter Assad, samt at alle andre af vestens historier om Syrien er løgn. (xv)

En af de mest overbevisende rapporteringer kom i august 2016, hvor en amerikansk fredsdelegation med fredsaktivister og fagforeningsfolk vendte hjem fra Syrien og stærkt oprørte fortalte, at alle syrere bekræftede de mange kritiske rapporter om, at alt, hvad Vestens medier har fortalt om Syrien, er løgn. De beretter i øvrigt også, at den vestlige propaganda sad så dybt i dem, at den var svær at gøre sig fri af. (xvi)

DER VAR ALDRIG ET ’FOLKELIGT OPRØR’ MOD ASSAD

(Foto: Aleppo. reporternuovo.it)

Den canadiske udenrigspolitiske analytiker, Stephen Gowans, den svenske professor emeritus ved Stockholms universitet, Anders Romelsjø og den amerikansk-syriske journalist Steven Sahiounie har skrevet artikler, der komplet underminerer Vestens fortælling om ’oprøret’ mod Assad.

Gowans forklarer, at vestlige medier på ’oprørstidspunktet’ rapporterede hundredvis af oprørere og ikke tusindvis af oprørere, som de vestlige medier senere ændrede historien til; at det især drejede sig om ekstremister fra Al-Nusra, det muslimske broderskab med videre, og at der ikke var tale om et ublodigt oprør. (xvii)

Den samme udlægning og kritik af de vestlige medier bekræftes af så forskellige kilder som en engelsk, indisk og tjekkisk ambassadør, (xviii) en presbyteriansk præst i Aleppo,  (xix)  en flamsk præst (xx) samt (mest rørende) af Stormuftien af Syrien   (xxi )og en hollandsk jesuitpræst: Folk udefra stod bag. (xxii)

AMERIKANSKE POLITIKERE UNDSIGER USA’S ROLLE

Hawaiis demokratiske repræsentant i kongressen, Tulsi Gabbard,  (xxiv) bekræfter analysen: Der er ingen ’moderate oprørere’ i Syrien. ’ (xxiii) Assad er den mest genuine bekæmper af terrorister’. Gabbard og andre arbejder på at standse USA’s våbenstøtte til jihadisterne i Syrien ved lov.  (xxv)

Mange så billedet af den toårige syriske dreng død på en strandkant i Tyrkiet. Drengens tante bekræfter offentligt Gabbards analyse og bestræbelser.  (xxvi) Økonomen Jeffrey Sachs (xxvii)  og de to republikanske politikere, Ron Paul og Richard Black, er stærke kritikere af USA’s ’skjulte krig’ i Syrien. Black udtaler, at USA aldrig har handlet så foragteligt og modbydeligt som i Syrien. (xxvii)

Skrevet av den danske sosiologen Lars Jørgensen, først publisert i Arbejderen. Artikkel to i serien leser du her.

 

NOTER

i http://21stcenturywire.com/2016/05/20/syria-french-academic-exposes-left-wing-charlatans-as-harbingers-of-terrorism/; http://dissidentvoice.org/2016/09/unreliability-spinelessness-of-the-western-left/

ii http://www.wsws.org/en/articles/2001/03/koso-m01.html; https://www.youtube.com/watch?v=ljEAyryiwsg&t=245s; http://rense.com/general94/nurem.htm

iii http://homosociologicus.com/syria; http://www.counterpunch.org/1999/06/15/war-crimes-law-applies-to-u-s-too/; http://www.truth-out.org/news/item/35486-human-rights-lawyer-francis-boyle-on-us-war-crimes-the-refugee-crisis-in-europe-and-more

iv http://arbejderen.dk/indland/forskere-efterlyser-dansk-evaluering-af-libyen-krig

v https://www.publications.parliament.uk/pa/cm201617/cmselect/cmdfence/106/106.pdf; http://www.claritypress.com/McKinney.html; http://rense.com/general94/nurem.htm; http://www.salon.com/2016/09/16/u-k-parliament-report-details-how-natos-2011-war-in-libya-was-based-on-lies/; http://www.wsws.org/en/articles/2001/03/koso-m01.html; https://www.youtube.com/watch?v=ljEAyryiwsg&t=245s http://www.investigaction.net/en/libyan-labels-a-journey-through-the-guardians-coverage-of-the-libyan-disaster/; http://www.sarantakos.com/kosovo/ks21nurnberg.html

vi https://www.youtube.com/watch?v=7oC1NB9tZg0

vii https://www.bostonglobe.com/opinion/2016/02/18/the-media-are-misleading-public-syria/8YB75otYirPzUCnlwaVtcK/story.html

viii http://homosociologicus.com/syria; https://www.amazon.com/Dirty-War-Syria-Tim-Anderson/dp/097371478

ix  http://www.reuters.com/article/us-syria-crisis-un-idUSBRE94409Z20130505; http://arbejderen.dk/udland/fn-kommission-uenig-om-hvem-der-har-brugt-giftgas; http://politiken.dk/udland/art5445456/FN-Intet-afg%C3%B8rende-bevis-for-kemiske-v%C3%A5ben-i-Syrien; http://www.globalresearch.ca/german-intelligence-al-qaeda-all-over-syria/32105; http://www.globalresearch.ca/report-rebels-responsible-for-houla-massacre/31340

x https://consortiumnews.com/2015/12/22/a-call-for-proof-on-syria-sarin-attack/

xi  https://www.lrb.co.uk/v35/n24/seymour-m-hersh/whose-sarinhttps://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line;

xii   http://homosociologicus.com/syria

xiii   http://journal-neo.org/2015/12/20/bashar-al-assad-the-democratically-elected-president-of-syria/http://www.workers.org/2014/06/24/syria-election-observers-un-elections-big-defeat-u-s/#.WUfF75CGNEa; http://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/574-president-assad.html

xiv  http://www.mintpressnews.com/six-years-war-death-destruction-syrians-speak/226037/

xv  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10770311/Syria-As-the-bombs-fall-the-people-of-Damascus-rally-round-Bashar-al-Assad.htmlhttp://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/574-president-assad.htmlhttps://sputniknews.com/politics/201512201032055880-bashar-assad-enjoys-public-support-syria-western-propaganda/

xvi  http://webtv.un.org/watch/bashar-ja%E2%80%99afari-syria-and-us-peace-council-representatives-on-syria-press-conference/5077088426001

xvii  https://gowans.wordpress.com/2016/10/22/the-revolutionary-distemper-in-syria-that-wasnt/http://jinge.se/allmant/hur-borjade-kriget-i-syrien-i-mars-2011.htmhttp://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/1135-day-before-deraa.html

xviii  https://sputniknews.com/middleeast/201601161033242560-indian-ambassador-syria-war/http://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/1203-eva-filipi.html

xix https://www.youtube.com/watch?v=DnLom2b7V7Q

xx http://www.globalresearch.ca/the-media-coverage-on-syria-is-the-biggest-media-lie-of-our-time-interview-with-flemish-priest-in-syria/5571199

xxi http://www.independent.co.uk/voices/comment/i-had-five-sons-now-i-have-four-syrias-senior-cleric-pardons-the-rebels-who-killed-his-son-8835441.html

xxii http://www.globalresearch.ca/eyewitness-to-the-syrian-rebellion-late-father-frans-denounced-a-violent-opposition-instigated-and-paid-by-foreign-interests/5378784http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10751067/Dutch-priest-murdered-in-his-church-in-the-besieged-Syrian-city-of-Homs.htmlhttps://www.nytimes.com/2014/04/08/world/middleeast/dutch-priest-shot-to-death-in-syrian-city-homs.html

xxiii  https://www.youtube.com/watch?v=d06ExRd6INUhttps://www.youtube.com/watch?v=0kJcGivkwrM&spfreload=1

xxiv  https://mobile.almasdarnews.com/article/u-s-congresswoman-calls-iraqi-syrian-leaders-sincere-fighting-terrorism/

xxv http://www.npr.org/2016/12/10/505079126/hawaii-congresswoman-tulsi-gabbard-introduces-bill-to-halt-u-s-arms-supplies-tohttp://www.activistpost.com/2017/03/dr-rand-paul-introduces-tulsi-gabbards-stop-arming-terrorists-act-senate.html

xxvi https://medium.com/@TulsiGabbard/my-country-was-destroyed-b0aecb445478#.ulfbdtkbv

xxvii https://www.information.dk/debat/2016/03/saadan-skaber-stabilitet-syrien

xxviii http://www.fort-russ.com/2016/07/us-senator-we-have-never-done-anything.html?m=1

 

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com