Home » News » NORWAC, medhjelper i USAs strategi for å ødelegge Syria – Trond Ali Linstad
NORWAC, medhjelper i USAs strategi for å ødelegge Syria – Trond Ali Linstad

NORWAC, medhjelper i USAs strategi for å ødelegge Syria – Trond Ali Linstad

Share the article

USAs utenriksminister Hillary Clinton skrev i sin bok Hard Choices (2014) om hvordan å bruke hva hun kalte «smart power» for å fremme amerikanske interesser i verden. Med «smart power» mente hun å velge den rette kombinasjon av redskaper – diplomatiske, økonomiske, militære, politiske, legale og kulturelle – for hver enkelt situasjon. Hun forteller hvordan hun anvendte det i Syria. (Foto: Eva Thomassen i Syria, White Helmets logo sammen med terrorgruppen Al Nusra fronts logo)

About The Author

Trond Ali Linstad er norsk lege og muslim. Han er daglig leder av Urtehagen Stiftelse og har arbeidet som frivillig lege i palestinske flyktningeleirer i Midtøsten og har ledet solidaritetsarbeid for Palestina i Norge. Linstad er innehaver av Palestinsk fortjenstmedalje (fra palestinsk Røde Halvmåne) og Jødisk ærespris (fra Neturei Karta).

«Qatar og Saudi-Arabia dumpet våpen inn i Syria, og USA trente opprørsgrupper», forteller Clinton. Så kom det til «smart power»: USA sendte «mat, vann, ulltepper og nødvendig medisinske tjenester» til folk i Syria, vel å merke i de opprørskontrollerte områdene. USA trente «mer enn tusen aktivister, studenter, og uavhengige journalister». Og etter hvert som større deler av Syria «slapp fri fra regimets kontroll», hjalp USA «lokale opposisjonsgrupper til å levere grunnleggende tjenester som å gjenåpne skoler og gjenoppbygge hjem», skriver Clinton.

Hvem hjalp til med disse USA-ledete oppgavene om å levere «medisinske» og grunnleggende tjenester til folk i de opprørskontrollerte områdene, i opposisjonsgruppenes regi? Norske NORWAC var blant dem! Initiert av norske myndigheter.

Det fremgår av norske rapporter. Faktumsøker Eva Thomassen har hentet fram slike og lagt det ut på nett. Jeg sakser fra Eva:

Norge har i perioden 2011- 2017 gitt 3 milliarder bistandskroner til ´Syria’. Ingen av disse pengene har gått til offentlig sektor i Syria. Pengene er kanalisert gjennom såkalte bistandsorganisasjoner. Disse samarbeider IKKE med syriske myndigheter. De oppholder seg heller ikke der 90% av befolkningen bor. NORWAC er den NGO som har fått mest penger fra UD til bistand. Bildene viser hvordan NORWAC bruker pengene de får. De blir smuglet inn i Syria fra Libanon og overrakt til hvem? Til hva? Vet NORWAC det? De er ikke selv i Syria, de bruker lokalansatte. Man må regne med at han som får seddelbunken på nærmere 500 000 kroner er en lokalansatt. Man kan ikke bruke dollar i Syria, ikke veksle dollar til syriske pund, pga. boikott av den syriske sentralbanken og vestlige banker. I 2017 ble 1.1 million kroner i cash stjålet av en ansatt i en av disse lokale NGO fra NORWAC’s kontor i Libanon …»

Problemer med å være del av USAs og Vestens «smart power», definert av Clinton, i krigen mot Syria. I bidrag med medisinsk og humanitær hjelp. Det har vært, og er, NORWACs rolle. Og en bør være det bevisst.

 

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com