Home » Europe » Norges tidligere ambassadør til Saudi Arabia, Carl Schiøtz Wibye i revolusjonerende samtaler med The Herland Report
Norges tidligere ambassadør til Saudi Arabia, Carl Schiøtz Wibye i revolusjonerende samtaler med The Herland Report

Norges tidligere ambassadør til Saudi Arabia, Carl Schiøtz Wibye i revolusjonerende samtaler med The Herland Report

Share the article

Tidligere ambassadør, Carl S. Wibye viser en bemerkelsesverdig høy kunnskap om det som skjer bak det “muslimske sløret” i Midtøsten, i sin bok Terrorens Rike som kom i vår. Vi har hatt gleden av å ha Wibye med oss på The Herland Report opptak, der han i flere programmer snakker om den saudi arabiske Wahhabi ekstremistiske tolkningen av Islam, Wahhabismen skaper betydelige problemer i dagens Midtøsten, nå også i Europa og Vesten.

Vi hyller ambassadørens vilje til å snakke om dette temaet – som nesten ingen tør – og dele sin kunnskap med oss. Merk at boken ble først utgitt etter at ambassadøren gikk av med pensjon.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Ambassadør Wibye betegner Wahhabismen som en sunni-ekstremistisk sekt som redefinerer islam og tolker budskapet bort fra innholdet i tradisjonell Islam. Han forklarer hvordan Saudi Arabia har kunnet eksportere denne intolerante sekten i kjølvannet av 1970-tallets og 1980-tallets oljefunn i landet. Milliarder har vært brukt på å misjonere i andre, først Midtøsten land og i Asia, Afrika, og nå også i Europa.Mange mennesker i Midtøsten er svært fortvilet over utviklingen, og kjenner seg ikke igjen i den tolkningen av Islam som Saudi Arabia forfekter.

Denne radikale ideologien – som fremmes av USAs nærmeste allierte – skaper hat mellom grupper og hevder at det ikke er plass for minoriteter, kristne, jøder, shia muslimer – eller enhver muslim som ikke omfavner Wahhabismens ekstremisme. Avstraffelsesmetodene innad i Saudi har alle sett, men få kommentert.

Det er halshugging, steining, null religionsfrihet og en brutal og totalitær kontroll med befolkningen. Avstraffelsesmetodene som ISIS brukte, er omtrent helt de samme som lovene i Saudi Arabia. Wibye påpeker at den saudiske, hellige Koranen, “Holy Quran” er tillagt ekstremistiske sitater og tolkninger som endrer budskapet i Koranen i betydelig mer ekstremistisk retning.

Disse nye typene hellige Koranen og religiøs ekstremistisk litteratur er det som nå blir produsert i milliontall og distribuert i Europa, betalt av Saudi Arabia, – som også betaler for bygging av moskeer i land som Norge, Frankrike, England og så videre.The Herland Report kommenterer: Ambassadørens kunnskap om dette temaet er høyst bemerkelsesverdig, han evner å analysere hovedproblemet innad i dagens Midøsten, samt peke på løsninger. At en nordmann har så store kunnskaper om prosessene “innenriks” i Midtøsten, – samt våger å omtale problemet, er meget prisverdig og svært uvanlig.

Ironien er selvsagt at Saudi Arabia er USAs nærmeste allierte i Midtøsten. Og at omtrent ingen av våre medier våger å omtale Wahhabi-problemet som er direkte knyttet til Saudi Arabia, men man vrir det til at problemet er selve religionen Islam, som om terrorisme og ekstremisme er noe som “alle muslimer driver med”. Dette innebærer en grov urett som vi i The Herland Report stadig forsøker å belyse.

Hans bok “Terrorens Rike” anbefales på det sterkeste til de som ønsker å forstå dagens Midtøsten konflikter dypere enn propaganda og krigsretorikken vi hører om i media. KJØP BOKEN HER.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com