Home » Current Affairs » Den arabiske våren: Islamistisk radikalisme var sterkere enn velmenende liberal tenkning
Herland Report Newsletter

Den arabiske våren: Islamistisk radikalisme var sterkere enn velmenende liberal tenkning

Like and Share!

“Den arabiske våren” ble først optimistisk og ensidig hyllet av vestlig presse, enkelte av oss fikk betydelig pepper for å uttrykke en realismens skepsis. Og “Våren” ble raskt til en “arabisk vinter” med nådeløse islamister som kom til makten og slett ikke var på jakt etter “demokrati og å bli som Vesten”, slik vi selvhevdende idyllisk her i nord hadde håpet. Det vi har sett de siste årene I Midtøsten er en betydelig intoleranse mot minoriteter, barbariske avstraffelsesmetoder gjeninnført, et hat mot kristne og ulike sekter, korsfestelse av unge menn, rituelle voldtekter mot unge, kristne jenter for å ydmyke deres familier, straffeskatt mot de som ikke er tilstrekkelig “muslimske”, halshugginger og andre brutale virkemidler som minner mest om tiden før middelalderen i Europa.

Dette har Vesten gjennom sin naivitet og kunnskapsløshet oppmuntret til, et ansvar vi ikke kan fraskrive oss, – særlig tatt I betraktning hvor aktive vi har vært militært med våre “humanitære bomber”, våpensalg og politisk bistand til islamistiske grupper som har bidratt til å ytterligere destabilisere regionen. I Syria alene er det flere millioner på flukt, Libya befinner seg i det totale kaos, Irak er på randen av borgerkrig og kåret til et av verdens farligste land å bo i med bomber som nærmest daglig går av i Baghdad og andre steder. Artikkelen nedenfor er fra 2011 og var en av de få i norsk presse som uttrykte bekymring over drivkreftene som kom til makten i 2011. I lys av det som siden skjedde, – og “den arabiske vårens” store tragedier, er artikkelen som først sto i Newsweek interessant lesning.

Aftenposten Innsikt hele Artikkelen LINK, 2011: “Sammenstøtene i Kairo mellom fredelige koptiske demonstranter og egyptiske sikkerhetsstyrker 9. oktober er bare ett av flere triste eksempler på et gammelt og tilbakevendende fenomen: Forfølgelse av innfødte, ikke-muslimske minoritetssamfunn i den islamske verden. I hjertet av den kristne arabiske uroen ligger en frynsete tillit til både utholdenheten og holdbarheten på de moderate sunnimuslimene. Kristne frykter at straks støvet fra den arabiske våren legger seg, så vil islamistisk radikalisme kunne velte alle de velmenende, liberalt tenkende, pro-demokratiske lederne i opprørsbevegelsene.”


Like and Share!

Check Also

jpg boris johnson majority 2019

Boris Johnson Churchillian Moment: Long Live Conservative Great Britain!

Like and Share!Herland Report:  The historic UK election with Boris Johnson Churchillian moment said to …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close