Home » Cultural Analysis » God jul til alle fra Damascus, Syria der Jesu fødsel feires blant den kristne minoriteten – Hanne Nabintu Herland
Herland Report Paul Craig Roberts quote ad

God jul til alle fra Damascus, Syria der Jesu fødsel feires blant den kristne minoriteten – Hanne Nabintu Herland

Share this article!

De kristne er i ferd med å bli utradert fra Midtøsten, der ekstremistiske islamister går til systematisk angrep på dem som ikke er “rettroende nok”, muslimske sekter så vel som andre grupper som representerer det historiske, multikulturelle lappeteppet som i århundrer har kjennetegnet denne regionen. 

Subscribe to Herland Report TV

Julefeiring blant de kristne i Damaskus, Syria.

Her bilder fra Damaskus og video, der de kristne i julefeiringen hyller den radikale Jesus – verdens mest feirede menneske som ble født blant de fattige og forble livet ut de undertryktes forsvarer.

Han ble hyllet av Midtøstens rike menn og mottok rent gull og myrra fra astrologer, mannen som gjorde godt mot alle uansett politisk eller religiøs tilknytning, men som ble hatet av de religiøse lederne i sin samtid.

Jesus selv kalte de religiøse lederne for slanger, hyklere og kalkede graver, det var ingen han var så rasende på som nettopp dem.

Han mente at de var mest opptatt av religionens ytre skall, men ikke av hjertets indre kloster, renhet, godhet, ektehet, sannhet – og størst av alt, kjærligheten. Tilslutt ble Jesus drept av disse religiøse lederne, så mye hatet de hans budskap om kjærlighet til hele menneskeslekten.

Julefeiring blant de kristne i Damaskus, Syria.

Jesus Kristus formidlet et budskap om at alle, uansett etnisk opprinnelse, religiøs tilknytning, kjønn eller klasse har en unik verdi.

Hans eksempel og livshistorie viser en bemerkelsesverdig diversitet, historiene er mange om hvorledes han hjalp romerske høvedsmenn (okkupasjonsmakten), samaritanske kvinner (ansett som en uønsket sekt av jødene), prostituerte (lavest på den sosiale rangstigen), uortodoks omgang med kvinner (Jesus viser seg som den første feminist i en radikal omlegging av forholdet til kvinner og synet på kvinnens viktighet).

Senere forkludret Kirken dette, men det endrer ikke Jesu eget eksempel som den institusjonaliserte Kirken ofte ikke følger, noe de burde skamme seg over).

Hele prinsippet om likeverd ble poengtert av denne revolusjonære mannen i historien, et prinsipp som fikk gjennomgripende betydning for den vestlige sivilisasjons fremvekst og styrke.

GOD JUL fra alle oss i Midtøsten til alle der hjemme i Norge! Måtte vi alle være fredens og ikke krigens og hatets agenter!

Check Also

Trump Soleimani Iran Business Insider

Iran strike in Iraq was pre-arranged with US, symbolic military action, no lives lost

Share this article!  Herland Report: Steve Brown: Subsequent to the US strike on Iran’s military leader …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close