Home » Europe » Anmeldelse Nye Babylon: “Vekkerrøst når folk sover i et hus som brenner” – Jon Kvalbein
Herland Report Nye Babylon Hanne Nabintu

Anmeldelse Nye Babylon: “Vekkerrøst når folk sover i et hus som brenner” – Jon Kvalbein

Herland vil være en vekkerrøst. Og når folk sover i et hus som brenner, må det ropes høyt. Jeg er ikke enig i alt hun skriver. Men hun utfordrer!

Klikk og kjøp!

Hanne Nabintu Herland er kjent som religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av The Herland Report (nyhetsside og web-TV kanal).

Hennes nye bok «Det nye Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet» er et gnistrende oppgjør med vår tids verdirelativisme og kulturliberalisme, skriver fysiker, forfatter og tidligere rektor, Jon Kvalbein i anmeldelsen av Det nye Babylon i avisen Dagen.

Les også: Intervju med dansk avis om ny bok “Det nye Babylon” SENSURERT av Facebook: Herland Report, Iben Thranholm.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Herland Report Nye Babylon Hanne Nabintu

Den ekstreme liberalismen har ett tabu, nemlig å sette grenser mellom hvilken atferd som
er ønskelig og hvilken som er destruktiv for fellesskapet, skriver hun. Mennesket skal frigjøres fra skyldfølelse, dårlig samvittighet og sosiale restriksjoner.

Seksuallivet løsrives fra trofasthet, ansvar, tillit og forståelse. Ikke utnytte staten. De kulturradikale henviser religiøs tro til privatlivet. Fornuft, frihet og toleranse blir fremstilt som nye verdier som står I konflikt med kristen tro. Ateismen befrir mennesker fra tanken på Guds dom.

Da kan jeg gjøre det jeg vil, det jeg tjener mest på eller gir meg mest nytelse. Men «frigjøringen» fra tradisjonelle normer har ført til at den vestlige kulturen kjennetegnes ved melankoli og utbredt depresjon, skriver hun. Man kan ikke komme forbi at europeisk kultur har sterke etiske røtter i én
bestemt religion, nemlig kristendommen.

Les også: Allerede boksuksess med “Det nye Babylon”: Over 1200 bøker solgt på få dager – Herland Report.

Troen er ikke i strid med fornuften. Kristendommen lærer at hvert menneske er et unikt individ som står ansvarlig for sine egne handlinger. Velferdsstaten er bygget på nestekjærlighet og ærlighet – ingen skulle utnytte statens goder.

Herland Report Nye Babylon Hanne Nabintu
Se TV2 innslaget med Herland på SNAKK med Linn Wiik. Klikk på bildet.

Herland tar avstand fra uttrykket «den mørke middelalder». Den kristne tro inspirerte til å drive forskning. Hun forkaster en darwinisme som hevder at naturen har utviklet seg av seg selv.

Hun siterer C. S. Lewis som spurte: Dersom min tanke bare er resultat av tilfeldige fysiske og kjemiske reaksjoner, hvordan kan jeg da ha tillit til at min egen tanke er til å stole på?

Men Herland driver også kirkekritikk. En undersøkelse fra 2012 viser at 72 prosent av innbyggerne i EU regner seg som kristne. Samtidig påpeker hun at institusjonalisert kristendom trekker i liberal retning.

Moderne kristendom er på vei bort fra sine tradisjonelle røtter til å bli en slags humanistisk kult, skriver hun. Biskopenes passivitet kan tyde på at de er nokså likegyldige til den avkristningen som pågår.

Hun peker på at mens Europa er i ferd med å avkristnes, er Russland i ferd med å bli et religionsvennlig samfunn. Det kommunistiske forbudet mot religion er opphevet, og over 70 prosent av russerne er medlem av den russisk-ortodokse kirke. Herland er ikke redd for å utfordre.

Herland tar oppgjør med 1960-tallets feminisme som oppmuntret et hel generasjon kvinner til å frigjøre seg fra familiebånd og ekteskap. Jobb utenom hjemmet og fri abort ble idealene. Abort er hovedårsaken til avfolkningen i Europa.

Norske kvinner føder ikke nok barn. Herland siterer en kenyansk muslimsk leder som spurte henne om hvorfor europeere kritiserer saudiaraberne fordi de kapper hånden av tyver, mens de samtidig gir kvinner full rett til å ta livet av sitt eget barn. Hvilken kultur er mest umenneskelig?

Herlands analyser bygger på offentlige statistikker og skriftlige kilder. En svakhet ved boka er imidlertid mange gjentagelser, overdrivelser og generaliseringer. Herland refererer for eksempel Niall McLaren som kaller offentlige, amerikanske skoler for «tankedrepende fabrikker der hvite arbeiderklassebarn klargjøres for hjerneløse jobber, og minoritetselever oversendes fengselsindustrien». Herlands kommentar er: «Dette kan trygt betegnes som en treffende analyse av dagens skolesystem.»

Herland vil være en vekkerrøst. Og når folk sover i et hus som brenner, må det ropes høyt. Jeg er ikke enig i alt hun skriver. Men hun utfordrer! Og hun er modig! Kulturliberalismen lover frihet, men skremmer til taushet – som igjen fører til likegyldighet og åndelig søvn. Herlands bok fortjener mange lesere. La deg utfordre og tenk selv!

Følg Herland Report web-TV programmene på YouTube. Ludvig Nessa nedenfor.

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER AND TV SHOWS. Follow the trend and be one of them and SHARE the articles:
Thanks for reading! The best way to get around the internet censors and make sure you see what we publish is to subscribe to the mailing list, which will get you a weekly email notification and alerts about our TV shows. Our articles and TV shows are entirely fan-supported, so please consider sharing it around!

Herland Report YouTube banner

Check Also

Årets julegave Det Nye Babylon, Hanne Herland

“Det nye Babylon”: Herland siterer alt som norsk akademia ikke vil ta opp

Kjøp en meningsfylt julegave, boken Det Nye Babylon, som forklarer hva som gikk galt med …

Årets julegave Det Nye Babylon, Hanne Herland

Kjøp en meningsfylt julegave, TV2 omtalt bok “Det nye Babylon”

Kjøp en meningsfylt julegave, boken Det Nye Babylon, som forklarer hva som gikk galt med …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close