Erna Solberg doble roller er problematisk: CEPI World Economic Forum Davos, Herland Report

Erna Solberg doble roller er problematisk: Enten bør hun gå av fra FN-jobben eller som statsminister – Pål Steigan

 

Herland Report: Erna Solberg doble roller er problematisk: Både som FN leder og nasjonalstaten Norges leder, befinner hun seg i en problematisk interessekonflikt.

For Erna Solberg burde valget være enkelt: Enten må hun gå av fra FN-jobben eller så må hun gå av som statsminister i Norge. De to jobbene lar seg ikke kombinere moralsk eller politisk.

Det mer hun bevilger til FN fra Norges skatte- og statsmidler, det mer populær blir hun internasjonalt. Men er dette i nasjonalstaten Norges interesser?

Mens nordmenn får beskjed om å spare, stenge ned fødeavdelinger fordi vi ikke har råd, flyter milliardene nærmest fritt til utlandet.

Vi skal selvsagt delta internasjonalt og støtte internasjonale avtaler, men ved hvilket punkt blir dobbeltroller problematisk og på bekostning av nasjonale interesser?

“Erna Solberg doble roller er problematisk: Enten bør hun gå av fra FN-jobben eller som statsminister,” skriver Pål Steigan på steigan.no.

“Jakkemerket som regjeringens medlemmer nå bruker istedenfor det norske flagget symboliserer programmet for FNs Sustainable Development Goals, som igjen betyr “global governance”.

FN Jakkemerket som regjeringen bruker istedenfor det norske flagget symboliserer FNs Sustainable Development Goals, som betyr “global governance”. 

Når også kronprinsen går med en slik FN pin flagger han sammen med regjeringa et politisk program som står for global styring. Det er mildt sagt problematisk for en kommende monark,” skriver Steigan.

Hele artikkelen her: Statsminister Erna Solberg har vært ute med håndveska igjen. Av den har hun dratt opp totalt 13 milliarder skattekroner som går til Koalisjonen for forebygging av epidemier, CEPI, og Vaksinealliansen Gavi.

Dette går fram av pressemelding fra regjeringa. Både CEPI og Gavi er dominert av milliardæren Bill Gates. (Foto: Fra opprettelsen av CEPI på World Economic Forum. Man gjenkjenner blant annet Erna Solberg og Bill Gates. Kilde: CEPI)

I en erklæring som er undertegnet av Italias statsminister Giuseppe Conte, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, president i Det europeiske råd Charles Michel, EU-president Ursula von der Leyen og Norges statsminister Erna Solberg, heter det at de sammen vil ta et initiativ for å skaffe 7,5 milliarder euro eller 85 milliarder kroner for å utvikle en vaksine mot covid-19. Erklæringa i fulltekst finnes her.

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: Scanpix, NTB
Erna Solberg doble roller er problematisk: Når også kronprinsen går med en slik FN pin flagger han sammen med regjeringa et politisk program som står for global styring. Det er mildt sagt problematisk for en kommende monark. For Erna Solberg burde valget være enkelt: Enten må hun gå av fra FN-jobben eller så må hun gå av som statsminister i Norge. De to jobbene lar seg ikke kombinere moralsk eller politisk.

 

Erklæringa sier i klartekst hvem pengene skal gå til, så det behøver ingen være i tvil om:

Solberg har opplagt sikret seg å beholde toppstilling i FN også når hun går av som statsminister. Det er veldig dyrt for Norge å ha en statsminister som er så til de grader sløsete med norske skattekroner.

«Vi støtter WHO, og vi er glade for å gå sammen med erfarne organisasjoner som Bill og Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust.

Hver eneste euro eller dollar som vi samler inn, kanaliseres først og fremst gjennom anerkjente globale helseorganisasjoner som CEPI, Gavi, the Vaccines Alliance, Global Fund og Unitaidtil å utvikle og distribuere så raskt som mulig, for så mange som mulig, diagnostikk, behandlinger og vaksiner som vil hjelpe verden med å overvinne pandemien.«

Bill & Melinda Gates Foundation har en kontrollerende posisjon i alle de instansene som skal få disponere disse enorme summene.

Er dette greit for norske skattebetalere, som jo skal betale denne regninga? Er det greit for alle partiene på Stortinget?

 

Penger til hvem?

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: Og hvem er så CEPI, Gavi, the Vaccines Alliance, Global Fund og Unitaid? Jakkemerket symboliserer programmet for FNs Sustainable Development Goals, som igjen betyr global governance.

Når også kronprinsen går med en slik FN pin flagger han sammen med regjeringa et politisk program som står for global styring. Det er mildt sagt problematisk for en kommende monark.

CEPI sier om seg sjøl at de er «a innovative global partnership between public, private, philanthropic, and civil society organisations.» CEPI ble grunnlagt i Davos av regjeringene i Norge og India, Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome Trust og World Economic Forum.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: Gavi, the Vaccine Alliance, sier om seg sjøl at deres sentrale partnere er «the World Health Organization, UNICEF, the World Bank and the Bill & Melinda Gates Foundation».

The Global Fund ble grunnlagt ved hjelp av startpenger fra Bill & Melinda Gates Foundation.

De sier på sine nettsider at deres viktigste partner i privat sektor er Bill & Melinda Gates Foundation. Andre private partnere er Chevron, Coca-Cola, Google, Microsoft, Unilever…

FN jakkemerket symboliserer programmet for FNs Sustainable Development Goals, som igjen betyr global governance.

Unitaid sier om seg sjøl at de er et partnerskap med WHO. Deres viktigste donorer er «Frankrike, Storbritannia, Norge, Bill & Melinda Gates Foundation, Brasil, Spania, Sør-Korea og Chile».

Altså: Bill & Melinda Gates Foundation har en kontrollerende posisjon i alle de instansene som skal få disponere disse enorme summene.

Vi har tidligere spurt: Er dette greit for norske skattebetalere, som jo skal betale denne regninga? Er det greit for alle partiene på Stortinget?

 

Interessekonflikt

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: Statsminister Erna Solberg har på seg litt for mange hatter i denne forbindelsen. Hun har en usunn dobbeltrolle som det må ryddes opp i.

Norges statsminister sitter altså i lederposisjon for å drive gjennom disse 17 målene på verdensbasis, altså også overfor Norge og Norges regjering og Storting. Her ligger en interessekonflikt.

Hun sitter nemlig som toppansvarlig i FN for å gjennomføre de såkalte «bærekraftsmålene», eller Sustainable Development Goals, som det heter.

Fra 2014 har hun hatt jobben som co-chair, altså en av to ledere. Den andre er Ghanas president Akufo-Addo. Solberg ble gjenutnevnt til denne jobben i 2017.

Hennes oppgave for FN er blant annet å drive fram større bidrag fra verdens regjeringer til å gjennomføre disse «bærekraftsmålene». Eller som det heter på FNs nettsider om dette:

«All stakeholders: governments, civil society, the private sector, and others, are expected to contribute to the realisation of the new agenda.«

Som FN-sjef skal hun drive fram bevilgninger til programmene og som statsminister sørger hun for at det gis økte bevilgninger. Hvem representerer hun, FN eller Norge?

Og deres mål for 2030 er som det heter i erklærínga fra 2015:

enhanced global economic governance

Norges statsminister sitter altså i lederposisjon for å drive gjennom disse 17 målene på verdensbasis, altså også overfor Norge og Norges regjering og Storting.

I den stillingen er hun også innsamlingsansvarlig for at regjeringer og nasjonalforsamlinger over hele verden bidrar med mer penger til disse programmene. Et av de programmene hun er ansvarlig for å støtte er vaksineprogrammet.

Dermed er hun i en interessekonflikt. Som FN-sjef skal hun drive fram bevilgninger til programmene og som statsminister sørger hun for at det gis økte bevilgninger. Hvem representerer hun, FN eller Norge?

Dette blir enda mer uryddig fordi hun også har opptrådt som en nøkkelfigur for å forsterke posisjonen til Bill & Melinda Gates Foundation i dette arbeidet, slik hun gjorde på møtet i milliardærklubben World Economic Forum i 2017.

 

Det norske flagget er nå negativt populistsymbol? Det Nye Babylon, Hanne HerlandErna Solberg doble roller er problematisk: I DET NYE BABYLON. Hvordan Vesten mistet sin storhet analyserer religionshistoriker, forfatter og grunnlegger av nyhetssiden Herland Report, Hanne Nabintu Herland, den ekstrem-liberale utviklingen og det kulturelle forfallet i Vesten. De verdiene som holdt samfunnsfelleskapet sammen, slik som solidaritet og empati, har i stor grad blitt byttet ut med grådighet, materialisme og ensidig vekt på selvrealisering. Det nye Babylon beskriver også hvordan en gjeninnføring av noen av våre viktigste historiske verdier, vil kunne lede vår kultur inn i en ny blomstringsfase med vekt på individets ansvar i fellesskapet.

 

Kjøper seg en plass i rampelyset

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: Erna Solberg har også tidligere brukt norske skattemilliarder til å kjøpe seg en plass i rampelyset.

Dette blir enda mer uryddig fordi hun også har opptrådt som en nøkkelfigur for å forsterke posisjonen til Bill & Melinda Gates Foundation i dette arbeidet, slik hun gjorde på møtet i milliardærklubben World Economic Forum i 2017.

Dette skjedde ikke minst på giverlandskonferansen for krigen mot Syria da hun forpliktet Norge til å bidra med til sammen 13 milliarder kroner.

 

RELATERTE ARTIKLER:

 

Dette har i hovedsak har gått til å støtte terroristgruppene som driver en hensynsløs krig mot det syriske folket og imot Syrias lovlig valgte regjering.

Og nå kommer hun altså med nye 13 milliarder, og det kan ikke herske tvil om at hun dermed kommer i rampelyset sammen med folk som Macron og Merkel.

Hun har derfor også helt opplagt sikret seg at hun beholder toppstillingen i FN også når hun går av som statsminister.

Det er veldig dyrt for Norge å ha en statsminister som er så til de grader sløsete med norske skattekroner.

 

En liten pin til besvær

 

Erna Solberg doble roller er problematisk: En del folk har lagt merke til at Erna Solberg, hele regjeringa, kronprins Haakon og andre ledende politikere går omkring med en liten pin på jakkeslaget.

Statsminister Erna Solberg har på seg litt for mange hatter. Hun har en usunn dobbeltrolle som det må ryddes opp i.

Den ser ut som en fargeskala for å måle surhetsgrad eller pH-verdi, men den er noe helt annet, slik TV2 peker på.

Når også kronprinsen går med en slik pin flagger han sammen med regjeringa et politisk program som står for global styring. Det er mildt sagt problematisk for en kommende monark.

For Erna Solberg burde valget være enkelt: Enten må hun gå av fra FN-jobben eller så må hun gå av som statsminister i Norge. De to jobbene lar seg ikke kombinere moralsk eller politisk.

 

Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

Pål Steigan er grunnlegger og leder for nettstedet steigan.no, som er publisert på over 70 språk og i en rekke land. Han var i sin tid en av grunnleggerne for den norske avisen Klassekampen.

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER AND TV SHOWS. Follow the trend and be one of them, and SHARE the articles:
Thanks so much for reading! More people, like you, are supporting and reading our investigative work, than ever before. All articles are free, no pay walls. The best way to make sure you see what we publish is to subscribe to the mailing list, which will get you a weekly email notification and alerts about our TV shows – FOR FREE! Our articles and TV shows are entirely fan-supported, so please consider sharing it around!
VIKING TV series with Herland Report on YouTube

Check Also

Faktisk.no Kristoffer Egeberg leverer pinlig lavmål, det blir nesten komedie, Pål Steigan saken

Faktisk.no leverer pinlig lavmål, dette blir nesten komedie, Pål Steigan saken

  Herland Report: Hos redaktør Kristoffer Egeberg, Faktisk.no kan det virke som om det gjelder …

Judicial Watch Uncovers More Hillary Clinton emails, Herland Report.

Judicial Watch Uncovers More Hillary Clinton emails

  Herland Report: Since Judicial Watch is continuing its relentless pursuit of Washington corruption in …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close