Home » Europe » TV serien Fryktløse Nordmenn, ep.4: Kristningen av Norge førte til stabilitet og statsdannelse, Pater Pollestad, Herland Report
TV serien Fryktløse Nordmenn, ep.4: Kristningen av Norge førte til stabilitet og statsdannelse, Pater Pollestad, Herland Report

TV serien Fryktløse Nordmenn, ep.4: Kristningen av Norge førte til stabilitet og statsdannelse, Pater Pollestad, Herland Report

Share the article

Pater Kjell Arild Pollestad snakker i dette fjerde programmet i web-TV serien “Fryktløse Nordmenn” om tiden da Norge ble kristnet. Han viser hvorledes kristningsprosessen førte til stabilitet, høynet respekt for kvinnen og at landet ble samlet etter europeisk mønster, til en nasjon.

Fryktløse Nordmenn er TV serien som tar opp vikingtid, norrøn tro, kristningen av Norge og vår storhetstid, samt 1700-tallet og helt frem til Fridtjof Nansen.

Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv.

Dette har vi gjort noe med og presenterer nå programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til og utviklet seg.

Vi takker alle som har fulgt TV serien “Fryktløse Nordmenn”. Flere hundre tusen har logget seg på Herland Rapportens sider i denne perioden og det har vært bred interesse for prosjektet, også i mediene.

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Du møter blant annet redaktør og forfatter Vebjørn Selbekk, historiker Halvor Tjønn, pater Pollestad, professor Ola Grytten, mestvinnende OL gull, VM gull landslagstrener i norsk historie, Kjell Tore Solvang, oldebarnet til Fridtjof Nansen, Nicolai Nansen som snakker om sin oldefar og sist, men ikke minst ekspert på norrøn tid, Lars Magnar Enoksen som snakker om glimabryting, Tor og Odin.

Mange kjøper også boken “Fryktløse Nordmenn” som ble årets bestselger hos forlaget, KLIKK HER.

Boken er et selvstendig prosjekt og derfor ikke en del av TV serien, og dekker helt andre tema enn TV serien. Den beskriver 13 lederskikkelser i norsk historie som la grunnlaget for nasjonen Norge. Frisk opp kunnskapen din om denne viktige fasen i norsk historie og gled deg over alt det spennende som ligger i vår kulturhistorie.

Om boken sier historiker Halvor Tjønn: “Jeg har knapt siden skoledagene lest en så sammenhengende og spennende historie om norsk historie fra Harald Hårfagre til Svartedauden.”

 


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com