George Soros fargerevolusjon i Hviterussland, Belarus flag, Herland Report

George Soros fargerevolusjon i Hviterussland? Opptøyer fremstår oppkonstruert

 

Herland Report: Bjørn Ditlef Nistad: Presidentvalget i Hviterussland 9. august resulterte som forventet i en overlegen seier for Aleksandr Lukasjenko, som har innehatt presidentembetet siden 1994. Lukasjenko fikk 80 prosent av stemmene, mens Svetlana Tikhanovskaja, den fremste av utfordrerne, fikk 10 prosent.

Valgresultatet var i samsvar med både meningsmålinger og en valgdagsmåling.

Tikhanovskaja og opposisjonen har imidlertid nektet å akseptere valgutfallet, og det har brutt ut omfattende opptøyer i Minsk og andre hviterussiske byer.

Tv-bilder som viser hvordan demonstranter ved en voldelig og utfordrende opptreden forsøker å provosere politi og sikkerhetsstyrker til å bruke vold fremfor journalister og fjernsynskameraer, skriver Bjørn Ditlef Nistad.

Det er påstander om at en demonstrant skal ha blitt drept av sikkerhetsstyrkene, anklager fra opposisjonen om et forfalsket valg og omfattende politivold.

Samt en melding om at Lukasjenko skal ha flyktet til Tyrkia, viser hva som foregår i Hviterussland: Et forsøk på fargerevolusjon.

 

 George Soros fargerevolusjon i Hviterussland? YouTube banner
George Soros fargerevolusjon i Hviterussland? The Herland Report is a Scandinavian news site, TV channel on YouTube and Podcasts reaching millions yearly. Founded by historian and author, Hanne Nabintu Herland, it is a great place to watch interviews and read the work of leading intellectuals, thought leaders, authors and activists from across the political spectrum.

 

George Soros fargerevolusjon i Hviterussland? Se tv-bilder fra opptøyene i Hviterussland her.

Hviterussiske myndigheter og sikkerhetsstyrker ser ut til å ha situasjonen under kontroll. Og om nødvendig vil hviterussiske myndigheter kunne be om assistanse fra Russland.

Lukasjonko er heller ingen svak og usikker leder som Ukrainas president i 2014, Viktor Janukovitsj, som unnlot å ta i bruk de nødvendige maktmidler og dermed utleverte staten han hadde ansvaret for til ekstremister.

 

RELATED ARTICLES:

 

George Soros fargerevolusjon i Hviterussland? Om nødvendig vil Lukasjenko gi ordre om å skyte med skarpt mot bråkmakere og voldsutøvere. Det er derfor lite trolig at forsøket på fargerevolusjon og kupp vil lykkes.

Demonstrantene er alle unge, og de representerer på ingen måte vanlige hviterussere.

Tvert imot tyder valgutfallet på at folk flest ønsker ro og orden, ikke rart med tanke på borgerkrigen og det statlige sammenbruddet i nabolandet Ukraina etter den såkalte Majdan-revolusjonen i 2014.

Spørsmålet er hvorfor vi nå opplever et forsøk på fargerevolusjon i Hviterussland. Hvem står bak, og hva er hensikten?

At den hviterussiske opposisjonen på egen hånd skulle ha kunnet organisere opptøyene vi nå er vitne til, er lite trolig.

Hvilke krefter i Vesten – det er bare Vesten som støtter den hviterussiske opposisjonen – er det som står bak de voldelige opptøyene?

 

 

George Soros fargerevolusjon i Hviterussland?Og hvorfor opplever vi et brudd med den lite konfronterende politikken Vesten siden 2014 har ført overfor Lukasjenko og hans styre?

Frem til 2014 var Lukasjenko av Vesten stemplet som ”Europas siste diktator”, noe som resulterte i vestlige sanksjoner, demonisering av Lukasjenko i vestlige massemedier og konstante anklager fra den vestlige menneskerettighetsindustrien om hvor forferdelige forholdene var i Hviterussland.

Etter statskuppet i Ukraina i 2014 da Lukasjenko – som trolig var blitt skremt av Moskvas støtte til Krims løsrivelse og det østukrainske opprøret – unnlot å ta Russlands side i konflikten med Ukraina, opphørte den vestlige kritikken av forholdene i Hviterussland over natten. Sanksjonene ble delvis opphevd.

Vestlige massemedier slutte å skrive om politisk undertrykkelse i Hviterussland og begynte å skrive om hvordan Lukasjenko kranglet med Putin om olje- og gassleveranser og andre spørsmål.

Og den vestlige menneskerettighetsindustrien hadde tilsynelatende glemt Hviterussland. Det manglet bare at Lukasjenko ble invitert til Det hvite hus.

Hensikten var åpenbar, det gjaldt å trekke Hviterussland mot Vesten og bort fra Russland.

Hvilke krefter er det som står bak den tilsynelatende tilbakevendingen til Vestens konfronterende forhold til Lukasjenkos Hviterussland?

Det første svaret som melder seg, er at det er amerikansk etterretning og de tallrike amerikanske organisasjonene og fondene til støtte for det som omtales som demokrati og menneskerettigheter, som står bak forsøket på fargerevolusjon i Hviterussland.

De amerikanske miljøene som vanligvis er involvert i fargerevolusjoner og forsøk på fargerevolusjoner rundt om på kloden, ser i dag imidlertid ut til å ha nok med å lage en fargerevolusjon på hjemmebane for å bli kvitt Donald Trump, som den globalistiske amerikanske eliten hater og frykter.

Dessuten er det lite trolig at amerikansk etteretning skulle gjøre noe så dumt som å støtte aksjoner som utelukkende vil drive Lukasjenko nærmere Putin og Russland.

At mektige EU-land som Tyskland eller Frankrike skulle være involvert i forsøket på fargerevolusjon i Hviterussland virker heller ikke særlig sannsynlig.

Tyskland var utvilsomt involvert i statskuppet i Ukraina i 2014. Men den kraftige russiske reaksjonen i form av støtte til Krims løsrivelse og opprøret i Øst-Ukraina, sanksjonene amerikanerne presset frem, og brudd på samhandelen med Russland skremte utvilsomt Berlin, Paris og andre europeiske hovedsteder – og Tyskland og Frankrike måtte snekre sammen en slags løsning på krisen i Ukraina på Putins betingelser.

Det siste Tyskland, Frankrike og andre sentrale EU-land ønsker, er en gjentakelse av hendelsene i Ukraina i Hviterussland.

Og heller ikke europeiske etterretningstjenester kan ha noen interesse av å støtte aksjoner som vil knytte Lukasjenko til Moskva.

Det mest sannsynlige svaret er derfor at det er russofobe, ekstremistiske miljøer i de baltiske statene, Polen eller andre land i Øst-Europa som står bak forsøket på fargerevolusjon i Hviterussland, og at disse miljøene denne gangen opererer uavhengig av både USA og Europa representert ved sentrale EU-land som Tyskland og Frankrike.

Noen annen forklaring på støtten til et forsøk på en fargerevolusjon som er dømt til å mislykkes, som vil ødelegge for ethvert forsøk på å trekke Hviterussland nærmere Vesten, og som vil drive Lukasjenko i armene på Putin og Russland, er det ikke mulig å finne.

Les om hvordan Lukasjenko siden 2014 har forsøkt å manøvrere mellom Russland og Vesten her.

Les om anti-russiske opptøyer i Georgia i 2019 her.

Les om fargerevolusjonen i Armenia i 2018, og om vestlige massemediers lite objektive fremstilling av fargerevolusjoner, her.

 

About the author

Bjørn Ditlef Nistad er doktor i russisk historie, forfatter av en rekke bøker og grunnlegger av Russisk Informasjonssenter i Norge. Les hans analyser rundt temaet Russland, Ukraina, Midtøsten og andre utenrikspolitiske tema på Kaldeidoskop.

Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon.

Bestselling author, Hanne Nabintu Herland new book Trump. The Battle for America

Check Also

USA-Arkensas-governor-Asa-Hutchinson-defy-lock-down-Trump-Zuma

Eight US states have defied lock down and remain open #Sweden #Belarus

  Herland Report: Eight US states have defied lock down and remain open: Not all …

Who is behind the US Drug Epidemic? Chris Farell, Judicial Watch, Herland Report.

TV interview with Judicial Watch, Chris Farrell: Who is behind the US Drug Epidemic?

  The Herland Report TV: Who is behind the US Drug Epidemic? Historian Hanne Herland …