Home » Europe » Møt vikingkongen, Georg Olafr Reydarsson i web-TV serien “Fryktløse Nordmenn”, sett av flere hundre tusen nordmenn, Herland Report
Follow Herland Report TV Hanne Nabintu

Møt vikingkongen, Georg Olafr Reydarsson i web-TV serien “Fryktløse Nordmenn”, sett av flere hundre tusen nordmenn, Herland Report

Like and Share!

Nå i julen sender Herland Report TV serien “Fryktløse Nordmenn” om den utrolig ekspansive fasen i norsk historie, vikingtiden. Vi reiste over hele verden, var internasjonale som aldri før, velkjent med Svartehavet og Konstantinopel, drev handel over et helt kontinent.

TV serien handler også om kristningen av Norge og vår storhetstid på 1200-tallet. Mange glemmer historien, men den er viktig for å forstå nåtiden. Serien ble først sendt høsten 2017 og ble sett på YouTube av flere hundre tusen nordmenn, samt omtalt og diskutert i en rekke medier. Se den igjen her.

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

Temaet var at vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv. Dette gjorde vi noe med og presenterte nå 8 programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til.

Du møter blant annet redaktør og forfatter Vebjørn Selbekk, historiker Halvor Tjønn, pater Pollestad, professor Ola Grytten, mestvinnende OL gull, VM gull landslagstrener i norsk historie, Kjell Tore Solvang, oldebarnet til Fridtjof Nansen, Nicolai Nansen som snakker om sin oldefar og sist, men ikke minst ekspert på norrøn tid, Lars Magnar Enoksen som snakker om glimabryting, Tor og Odin.

Se det første programmet møter du vikingtidsekspert og “vikinghøvding” Georg Olafr Reydarsson er en internasjonal nordmann med et bredt kontaktfelt over hele verden. Han har vært intervjuet i Wall Street Journal, New York Times, Huffington Post, fly- og reiselivsmagasiner i Spania, Tyskland og USA og en rekke andre internasjonale tidsskrifter, deltatt i TV- programmer i Japan, Kina, Russland, Nederland og England – bidratt med kunnskap tilinvestor og medienestor Ted Turner samt en rekke andre. (Foto: Georg Olafr Reydarsson)

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Reydarsson er høvding i byen Njardarheimr ligger midt i turistleia Gudvangen-Flåm som har over en million turister årlig.

I dette internasjonale miljøet kommer mennesker fra hele verden – hundrevis årlig – for å feire vikingtiden i en genuin setting. Her finner du folk fra Øst Europa, USA og Skandinavia i en salig blanding, der alle har det til felles at de er særlig fascinert nettopp av vikingtiden. De er autentisk kledd i vikingklær, sydd på tradisjonelt vis. Man drikker mjød og spiser vikingmat.

Det er titalls boder med håndverkere som selger håndvevde klær og smykker, basert på arkeologiske funn fra tiden. Her driver man også med bueskyting, glimabryting – med ekspert på glima og norrøn tro, Lars Magnar Enoksen. Her er det også ridning på hest, historisk musikk, teater og sverdkamper, samt mye, mye mer.

Tredje uken i juli er det vikingmarknad her hvert år, og hit kommer verdenskjente musikere som f.eks kultbandet Wardruna, som er best kjent som musikkleverandører til kanskje verdens mest populære TV serie; Vikings. Og sentralt plassert i det hele, står høvding, Georg Olafr Reydarsson som en nærmest mytisk vikinghøvding og ønsker velkommen.

Kjøp også boken som ble forlagets bestselger i 2017, “Fryktløse Nordmenn” på Ventura Forlag som beskriver 13 lederskikkelser i norsk historie som la grunnlaget for nasjonen Norge. Om boken sier historiker Halvor Tjønn: “Jeg har knapt siden skoledagene lest en så sammenhengende og spennende historie om norsk historie fra Harald Hårfagre til Svartedauden.”

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER. Be one of them:


Like and Share!
The Culture War Hanne Nabintu Herland banner

Check Also

Safia Farkash Aisha Gaddafi Herland Report

Gaddafi’s wife, Safia Farkash and Aisha still on travel ban, no access to accounts

Like and Share!It is hard to find anything positive to say about the NATO assault …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close