Home » Europe » Pater Pollestad snakker om den brutale krigeren, Olav den Hellige i “Fryktløse Nordmenn” (4)

Pater Pollestad snakker om den brutale krigeren, Olav den Hellige i “Fryktløse Nordmenn” (4)

Share it!

Mer enn noen gang er det viktig å kjenne sin historie. Derfor laget Herland Report web-TV serien “Fryktløse Nordmenn” om vikingtidens krigere.

Det var en stor glede å ha Pater Pollestad i studio for å, i det fjerde programmet, snakke om kristningen av Norge og den ekspansive, historiske fasen som dro oss fra vikingtidens stammetenkning og inn til formingen av Norge som nasjon etter europeiske mønstre.

Her handlet det om penger og maktspill – da som nå – og våre norske konger reiste Europa rundt som internasjonale menn som var en del av et langt større fellesskap enn kun det som foregikk i Norge. Det var her at Norge ble samlet til ett rike.

Fryktløse Nordmenn er web-TV serien som hyller vikingtid og norsk ekspansjon, vår storhetstid og moderne “vikinger”.

Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye med stolthet om vår egen kulturelle arv.

Dette har vi gjort noe med og presenterer nå programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til.

Vi takker alle som har fulgt TV serien “Fryktløse Nordmenn”. Flere hundre tusen har logget seg på Herland Rapportens sider i denne perioden og det har vært bred interesse for prosjektet.

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Pater Pollestad deltar i nettserien Fryktløse Nordmenn med analysen av hva som skjedde da kristendommen kom til Norge.

Vikingtiden tok slutt i denne perioden, og nordmenn og skandinaver dro på pilgrimsferd – etter hvert – til Nidarosdomen, den ufattelig fantastiske katedralen som ble reist i Trondheim. Historien om Olav den Hellige står her helt sentralt, en mektig skikkelse i norsk historie hvis dramatiske liv førte ham tilslutt til død på Stiklestad i 1030 e.Kr. I kjølvannet av dette, opplevde mange sterke åndelige opplevelser som førte til at den kristne tro ble ytterligere utbredt.

Hør Pater Pollestad snakke om Olav den Hellige og hans merkverdige liv som en brutal kriger, og effekten som Kristenretten fra 1022 e.Kr. hadde på Norge, hvordan kvinnens stilling ble styrket, det ble forbudt å “sette ut barn,” slaveriet ble etter hvert avviklet og Norge gikk inn i tidlig middelalder.

TUSENVIS ABONNERER PÅ VÅRT UKENTLIGE NYHETSBREV. Følg trenden og vær en av dem!

Herland Report Newsletter  banner

Check Also

Herland Report TV: Iben Thranholm How ironic that Russia is the defender of Christian faith?

Share it!Herland Report TV (HTV): How ironic that when the West leaves the Christian faith and …

Walid al-Kubaisi ba Herland Report lage en serie programmer før han døde: Hør ham fortelle sitt syn på kristendom og Jesus – Herland Report

Share it!Herland Report TV (HTV): Vi minnes den viktige norske fritenkeren og forfatteren, Walid al …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close