Home » Europe » Lavmål fra NRK, lever lat på 6.5 milliarder i stønad, elendig journalistikk – Pål Steigan, Herland Report
Herland Report Ron Paul senator banner

Lavmål fra NRK, lever lat på 6.5 milliarder i stønad, elendig journalistikk – Pål Steigan, Herland Report

Share it!

Vi har flere ganger pekt på forfallet i NRK og særlig i nyhetssendingene. Delvis er programmer som Dagsrevyen og Urix blitt rene propagandakanaler for NATO-politikk og delvis er de blitt trivielle sendeflater for uvesentligheter, skriver Pål Steigan på Steigan.no.

Herland Report kommenterer: Det går helt strålende å levere elendig journalistikk i Norge. Stønads-NRK lever fett på 6.5 milliarder i stønad og trenger ikke å optimalisere noe som helst. NRK har åpenbart heller ikke ledere som ønsker å optimalisere noe som helst, hvorfor blir slike elendige ledere sittende? Fordi de søvndysses av 6.5 milliarder og trenger ikke å levere kvalitet på noe nivå. Det holder å dasse med og spise bløtkake på cafeen.

Vi lever i verdens sykeste land, alle er syke, på kurs, sykemeldt eller borte fra jobb før 12 på mandag og etter kl 12 på fredag. Og hele befolkningen påtvinges å betale lisens – vi tvinger de uføre, de gamle, de som hater NRK, men liker TV2, alle tvinges med makt til å betale for de elendige propagandaprogrammene som vises. Tenk om vi fikk velge hvem vi ville gi pengene våre til, men det gjør vi altså ikke her i dette statstyranniet. Vi anbefaler nordmenn å si opp lisensen, følg det du vil fra internett og gjør opprør mot NRK som må være den dårligste TV kanalen i Europa.

NRK-veteranen Finn H. Andreassen tar bladet fra munnen i VG og gir sin tidligere arbeidsgiver det glatte lag. Andreassen har vært nyhetssjef i Dagsrevyen og har vært øverste ansvarlig for nyhetene i TV 2 i mange år. (Feature photo: Tull fra NRK)

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

The Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) når millioner årlig (forrige år 13.5 millioner) og tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall sett fra et annerledes perspektiv, fritt for politisk korrekthet. KLIKK PÅ BILDET og se Steigans populære programmer hos oss. Vi har stor tro på et samfunn som tillater ytringsfrihet og arbeider i et vidtrekkende internasjonalt nettverk og leverer nasjonale og internasjonale artikler og intervjuer med ledende fritenkere, intellektuelle, forfattere, aktivister og andre.

Andreassen skriver:

«Sist lørdag viet Dagsrevyen  17 minutter av den 40 minutter lange nyhetssendingen til å promotere et dokumentarprogram på søsterkanalen P3, der en overklassefamilie fra Bergensregionen opplevde en familiekrise, der familiens to tenåringer var i konflikt med sine foreldre.

Tittel var «Tenåringssjokket».

Det spørsmålet jeg satt igjen med etter å ha lidt meg gjennom Dagsrevyen var dette: Er dette det viktigste av nyheter fra inn- og utland som statskanalen ifølge sin samfunnskontrakt med lisensbetalerne finner verd å vie oppmerksomhet?»

Pål Steigans kommentar:

Konkurransen om den pinligste Dagsrevyen begynner å bli knallhard. Andreassens eksempel er glitrende som en illustrasjon av den sjølgode, navlebeskuende og meningsløse «journalistikken» som av og til, det vil si altfor ofte bedrives på Marienlyst.

Under min langsomme reise gjennom Europa i åtte dager i vår var jeg  lykkelig forskånet fra å se NRK Dagsrevyen. Gjensynet ble brutalt og patetisk.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? 12 minutter dilldall om sex i Senterpartiet. Som første sak, andre sak og tredje sak og med Lars Nehru Sand i kommentatorstolen.

Og fortsatt kan man med kuldegysninger minnes hvordan statskanalen gikk fullstendig av skaftet under den såkalte Giske-saka. Den begynte med Dagsrevyen 21. desember 2017. Med den store sensasjonen om at Trond Giske var avslørt som skjørtejeger, hvor nyhetsinnholdet var at han beklaget det. Og siden fortsatte det dag etter dag.

NRK som Trangviksposten

Men verre er det naturligvis at NRK, og ikke minst Dagsrevyen og Urix, er blitt mikrofonstativer for USA og NATO, at kanalen har gjort seg til ukritisk propagandist for jihadistene i Syria.

NRK fornekter seg ikke – FEM minutter McCain i beste sendetid

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det meldte Journalisten i august 2018. Hvor mye er igjen av NRKs såkalte samfunnsoppdrag?

Vi har gjennom en rekke artikler vist hvordan NRK sprer falske nyheter, er slave av USAs syn på verden og har levert dekninger av Libya- og Syria-krigene som er under enhver kritikk når det gjelder journalistisk standard.

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Hvor ofte distribuerer NRK «fake-news»?

Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

Det er utmerket at Finn H. Andreassen setter fingeren rett i øyet på en mediekanal som forlengst har passert middagshøyden. Slik den nå drives går den rett mot sin egen undergang.

NRK får 5,6 milliarder linsenskroner hvert år. Det kunne forsvares hvis den oppfylte sitt samfunnsoppdrag. Men det kan ikke forsvares slik den nå drives.

Check Also

Watch CBS 60 Minutes: The exclusive glimps into the Orthodox Christian faith in Holy Mount Athos, Greece

Share it!In the Middle East and Greek Orthodox Church, Easter is celebrated this weekend. We’re …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close