Se Herland Report TVs hjertelige samtale om Jesus med den kjente, muslimske legen Trond Ali Linstad

Det var en glede å ha muslimsk lege og daglig leder for Urtehagen Stiftelse, Trond Ali Linstad, i Herland Report TV samtale om synet på Jesus i kristendom og islam.  

Som muslim forteller Linstad oss om hva islam sier om Jesus, at de som er bærere av omsorg og barmhjertighet skal lyttes til. Se programmet nedenfor eller her, i link. I intervjuet sier Linstad blant annet:

“I bunn og grunn skal de kristne skal være bærere av barmhjertighet, Jesus er et eksempel for alle står det i Koranen. Men det er ikke alle kristne som lever opp til det, og det er vel det du berører. Man kan jo slå tilbake på mine brødre og søstre også, det er på ingen måte alle der som lever opp til det som burde vært idealet. Men det er viktig å holde idealene i hevd, selv om det kan være vanskelig å følge idealet. Og hva står de kristne i dag for, opp mot idealet Jesus? Og fra min side kan jeg spørre hvordan muslimer forholder seg til det som er islamske idealer.”

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

“Med all respekt for de kristne, jeg har kristne venner og jeg har stor respekt for dem og jeg mener jo at kristendom burde vært langt mer vektlagt i menneskers liv, i samfunnets liv, bygge på kristendom, utvikle kristendom, la det være en inspirasjon, absolutt.
Disse som skyver kristendom til side er jeg kritisk til, jeg tror kristendom inneholder mange verdier vi må ta vare på.

Men det er jo noen menneskelige elementer i dette. Man skal ikke skylde på kristendommen selv om kristne av og til ikke oppfører seg som de burde gjøre. Jeg fornemmer av og til at kristne kan være litt selvgode, og mene at “de kristne kjenner sannheten” og de andre er mindreverdig stadium. Kristne burde kanskje av og til være litt mer selvkritiske og ydmyke og følge Jesus.”

“Ja, du uttaler deg jo som kristen og er kritisk til endel kristne holdninger. Min oppgave er vel på tilsvarende vis å ta opp muslimenes holdninger på godt og vondt. Og det er en utfordring. For hva er det islamske budskapet og hvordan oppfører muslimer seg i endel sammenhenger, dette er viktig. Islam sier at vi er brødre og søstre, kristne eller muslimer, “den andre er enten din bror og søster i troen, eller din bror og søster i skapelsen.”

Koranen sier: Dere som er muslimer, kristne, jøder, hver den som har en anstendig grunnholdning og gjør det som er rett
og riktig er på rett vei. La oss møtes og finne ut hva vi har av sannheter. Dette er noe av islams essens,.

Om Wahhabisme: “Wahhabister og ekstremister har vendt totalt ryggen til alle grunnelementer for hva islam er. De er en ekstrem fremmedgruppe for hva islam egentlig er. Vi må forstå wahhabismen og reise motstand mot den, for dette er en sekterisk, fundamentalistisk, fanatisk hatefull type tenkning som har et sterkt fotfeste i Norges allierte Saudi Arabia.

Mye av den uro vi ser i Midtøsten i dag har en kilde i dette saudi-konseptet av en type tenkning som er wahhabismen.”

 

The Herland Report når millioner årlig og tar opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall sett fra et annerledes perspektiv, kjemisk fritt for politisk korrekthet og den politiske sensur som nå i stor grad preger media.

Follow The Herland Report and pick up articles from leading Western free thinkers, intellectuals, authors and activists.

VIKING TV series on YouTube Hanne Nabintu Herland Report Lars Magnar Enoksen

Check Also

Sosiale medier sensur, Hanne Herland

Palmesøndag påske midt i Norgeshistoriens største finanskrise – Hanne Nabintu

  Herland Report: Palmesøndag midt i Norgeshistoriens største finanskrise. Idet Grunnloven er umyndiggjort av våre …

ISIS-beheading-of-Foley-Reuters Herland Report

Idlib refugees: Al Qaida as Western ally was confirmed in 2014

  Herland Report: Idlib refugees and Al Qaida as Western ally: Many ask why we …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close