Home » Europe » Media var den viktigste leverandøren av Fake News i 2011

Media var den viktigste leverandøren av Fake News i 2011

Keep updated, share this story with friends!

Det var knapt klokt av de store avisene å begynne å omtale begrepet «Fake News». Dermed ble vi andre påminnet om alle de «falske nyheter» vi er blitt presentert for i mange år, nettopp fra de ledende mediene.

Norske medieledere sitter i et betydelig glasshus hva gjelder Fake News. Man har presentert løgner som om det var sannhet, videreført rykter og udokumenterte påstander, samt unnlatt å påpeke at man tok feil, da man i ettertid fant ut at det som ble sagt ikke stemte. Dette har foregått i en omtrent kriminell skala. (Photo: bjornrichter.com)

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

En rask analyse viser blant annet at ledende norske aviser var, med den ensidige dekningen av «den arabiske våren», de viktigste leverandørene av Fake News i 2011.

Den manglende viljen til kunnskap om hva som egentlig skjedde under «den arabiske våren», samt mengden av faktafeil gjorde at norske redaktører endte opp med å støtte det ekstrem-wahhabistiske, sunni-islamistiske prosjekt og publiserte nøyaktig det som ekstremistene ønsket. Man videreformidlet nettopp ekstremistenes virkelighetsoppfatning og hjalp Al Qaida affilierte grupper og islamister til makten.

Man fremmet rekker med indisier og udokumenterte påstander som siden ble tilbakevist, men uten at noen har tatt tak i det i ettertid. Til dags dato er nordmenn hjernevasket etter mønsteret av hva media sa om saken den gangen.

I dag vet vi at det var Al Qaida affilierte og sunni-ekstremistiske krefter som tok makten i Libya 2011, med betydelig økonomisk og militær hjelp fra NATO, Saudi Arabia og Qatar.

Les resten i link hos STEIGAN.NO

Herland Report Newsletter banner

Check Also

Memorandum on Libya Salf al Islam Gaddafi Sputnik Herland Report

Memorandum on Libya, Fabrications against the State – Saif al-Islam Gaddafi

Keep updated, share this story with friends!  Herland Report: This Memorandum on Libya was first …

Lars Rønbeck Hanne Nabintu Herland Report

Vi trenger systemskifte fra partidiktatur mot direktedemokrati

Keep updated, share this story with friends!  Herland Report: Partidiktatur: Parlamentarismen innebærer at befolkningen frasier …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close