Home » Hanne Herland featured » Vikingtidekspert Georg Olafr Reydarsson i TV serien Fryktløse Nordmenn, se bilder fra settet

Vikingtidekspert Georg Olafr Reydarsson i TV serien Fryktløse Nordmenn, se bilder fra settet

Georg Olafr Reydarsson, som er høvding i Viking Valley Gudvangen i Sogn der en hel vikingby nå bygges opp, forteller levende i første program av TV serien “Fryktløse Nordmenn” på YouTube “Herland Report TV” om hvordan vikingtiden begynte.

Reydarsson snakker også om ekspansjonsfasen i Europa der fryktløse vikinger og handelsfolk reiste til Amerika og langt inn i Midtøsten. Her fra opptakene på settet. Serien ble sett av flere hundre tusen nordmenn og omtalt og diskutert i en rekke medier.

Se hele TV serien Fryktløse Nordmenn på Herland Report her, full spilleliste.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Glimabryter og ekspert på norrøn tro, Lars Magnar Enoksen i studio med Herland.

Det var en spennende og meget lærerik opplevelse å ha så mange kunnskapsrike mennesker i studio for å samtale om vikingtiden og utviklingen av norsk historie. Alle som ble spurt om å være med, takket ja, og dagene i studio ble en festreise i viktig informasjon om denne spesielle fasen i norsk historie. Historiker Halvor Tjønn bidro med sin brede kunnskap om perioden, dernest Pater Pollestad som snakket om kristningen av Norge – kledd i en munkedrakt replika fra middelalderen.

Flere vikingtidentusiaster deltok, som høvding Georg Olafr Reydarsson og ekspert på norrøn tid og glimabryterekspert, Lars Magnar Enoksen.

Se bilder fra settet og fra Nærøyfjorden som er, sammen med Geiranger, de to fjordene i Norge som gjentatte ganger er kåret National Geographic Society som nummer en sted i verden du bør besøke. Som nordmenn reflekterer vi ofte ikke over hvilken fantastisk natur Norge har, men hit valfarter millioner av turister årlig for å se det spektakulære ved vest norsk natur.

Fryktløse Nordmenn er TV serien som hyller vikingtid og norsk ekspansjon, kristningen av Norge og vår storhetstid. Vi snakker ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv.

Dette har vi gjort noe med og presenterer nå 8 programmer der kjente forfattere, vikingtideksperter, aktivister, prester og journalister forteller om den fantastiske norske historien om hvordan vårt land ble til.

Herland Report web-TV serien “Fryktløse Nordmenn” handler om denne ekspansive fasen i norsk historie, vikingtiden. Vi reiste over hele verden, var internasjonale som aldri før, velkjent med Svartehavet og Konstantinopel, drev handel over et helt kontinent.

TV serien handler også om kristningen av Norge og vår storhetstid på 1200-tallet. Mange glemmer historien, men den er viktig for å forstå nåtiden.

Serien ble først sendt høsten 2017 og ble sett på YouTube av flere hundre tusen nordmenn, samt omtalt og diskutert i en rekke medier.  Se den igjen her.

Du møter blant annet redaktør og forfatter Vebjørn Selbekk, historiker Halvor Tjønn, pater Pollestad, professor Ola Grytten, mestvinnende OL gull, VM gull landslagstrener i norsk historie, Kjell Tore Solvang, oldebarnet til Fridtjof Nansen, Nicolai Nansen som snakker om sin oldefar og sist, men ikke minst ekspert på norrøn tid, Lars Magnar Enoksen som snakker om glimabryting, Tor og Odin.

Kjøp også boken “Fryktløse Nordmenn” på Ventura Forlag som beskriver 13 lederskikkelser i norsk historie som la grunnlaget for nasjonen Norge. Om boken sier historiker Halvor Tjønn: “Jeg har knapt siden skoledagene lest en så sammenhengende og spennende historie om norsk historie fra Harald Hårfagre til Svartedauden.”

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER. Be one of them:

Herland Report YouTube banner

Check Also

Hans-Erik Husby kritiserer media Hans-Erik Husby Hank Von Hell Herland Report

Hank von Helvete – Hans-Erik Husby kritiserer media for Illiberal utvikling

Herland Report: Hans-Erik Husby kritiserer media: Husby, alias HankVonHelvete, tidl. frontfigur i death punk bandet, …

Dr. Ron Paul Hanne Herland Report Interview

Dr. Ron Paul Liberty Report: The Federal Reserve System will Fail

  Herland Report: We sat down with Dr. Ron Paul, founder of The Liberty Report …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close