Home » In focus » Ole Paus om norsk grådighetskultur, krigsvilje og maktmisbruk – Olavsfestdagene, Trondheim

Ole Paus om norsk grådighetskultur, krigsvilje og maktmisbruk – Olavsfestdagene, Trondheim

Årets Olavsfestdagene program, Trondheim 28. juli til 6. august forteller at Ole Paus, kanskje vår tids sterkeste låtskriver, angriper grådighetskulturen og kynismen blant elitene I sin siste skive “Ubudne gjester”. Paus slår hardt. (Foto: TV2)

“Alle er enige i at det er en fiende av vår tid, at vi blir preget og overkjørt av Mammon. Ja, det er en grådighetskultur. Vår sivilisasjon og landet vi lever I I dag er basert på at noen må ta regninga for den måten vi lever på, sier Paus.

Vi sender av gårde våre men for å bombe andre steder i verden. Fra 2000 meters høyde. Hyggelig at det ikke finnes noen offentlig debatt om bruken av norske militære krefter I andre land.  Vi selger krigsmateriell til andre land uten diskusjon. Det er et stygt scenario vi ser nå. Alt skjer over hodet på oss.”

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Blant annet har Paus en låt som heter “Fred lønner seg ikke”: “Hvis fred hadde vært mer lønnsomt hadde ikke alt dette skjedd. Alt blir malt opp mot lønnsomhet, det er bildet av Mammon i vår tid.”

Jeg ønsker Ole Paus’ betraktninger meget velkommen. Han er åpenbart en mann med åpne øyne, en tenker som forstår at vi lever i en tid der vi gradivs mister vår demokratiske frihet, – midt under de såkalte demokratiske faner eroderer demokratiet – folkestyret betydelig. Han ser virkeligheten bak fasaden, og nøden som de mange millioner ikke-vestlige lider i sine land. Gratulerer til en sann kunstner.

Forøvrig deltok jeg på Olavsdagene 31. juli kl 13:00 på Vestfrontmøtet foran Nidarosdomen.  Vi snakket om “Var Jesus kommunist?” Direkteoverføring på NRK2.

Herland Report YouTube banner

Check Also

Hanne Herland, Herland Report atheism

The correlation between Social Disorder and Christian Decline – WND

Herland Report: There are a number of perplexing developments few wish to discuss: The correlation …

Walid al-Kubaisi ba Herland Report lage en serie programmer før han døde: Hør ham fortelle sitt syn på kristendom og Jesus – Herland Report

Herland Report TV (HTV): Vi minnes den viktige norske fritenkeren og forfatteren, Walid al Kubaisi …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close