Home » In focus » Ole Paus om norsk grådighetskultur, krigsvilje og maktmisbruk – Olavsfestdagene, Trondheim
Ole Paus om norsk grådighetskultur, krigsvilje og maktmisbruk – Olavsfestdagene, Trondheim

Ole Paus om norsk grådighetskultur, krigsvilje og maktmisbruk – Olavsfestdagene, Trondheim

Share the article

Årets Olavsfestdagene program, Trondheim 28. juli til 6. august forteller at Ole Paus, kanskje vår tids sterkeste låtskriver, angriper grådighetskulturen og kynismen blant elitene I sin siste skive “Ubudne gjester”. Paus slår hardt. (Foto: TV2)

“Alle er enige i at det er en fiende av vår tid, at vi blir preget og overkjørt av Mammon. Ja, det er en grådighetskultur. Vår sivilisasjon og landet vi lever I I dag er basert på at noen må ta regninga for den måten vi lever på, sier Paus.

Vi sender av gårde våre men for å bombe andre steder i verden. Fra 2000 meters høyde. Hyggelig at det ikke finnes noen offentlig debatt om bruken av norske militære krefter I andre land.  Vi selger krigsmateriell til andre land uten diskusjon. Det er et stygt scenario vi ser nå. Alt skjer over hodet på oss.”

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Blant annet har Paus en låt som heter “Fred lønner seg ikke”: “Hvis fred hadde vært mer lønnsomt hadde ikke alt dette skjedd. Alt blir malt opp mot lønnsomhet, det er bildet av Mammon i vår tid.”

Jeg ønsker Ole Paus’ betraktninger meget velkommen. Han er åpenbart en mann med åpne øyne, en tenker som forstår at vi lever i en tid der vi gradivs mister vår demokratiske frihet, – midt under de såkalte demokratiske faner eroderer demokratiet – folkestyret betydelig. Han ser virkeligheten bak fasaden, og nøden som de mange millioner ikke-vestlige lider i sine land. Gratulerer til en sann kunstner.

Forøvrig deltok jeg på Olavsdagene 31. juli kl 13:00 på Vestfrontmøtet foran Nidarosdomen.  Vi snakket om “Var Jesus kommunist?” Direkteoverføring på NRK2.


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com