“Jakten på Nerdrum” hos FineArt, Oslo: Herland Report intervju med Nerdrum og Tuv

Dokumentarserien “Jakten på Nerdrum” presenteres på fineart.no og består av seks episoder som tar for seg Nerdrums liv og virke — fra hans tid som flyktning under 2. Verdenskrig til den kontroversielle skattesaken i nyere tid, skriver Nerdrum Pictures i en pressemelding.

Vi hadde gleden av å ha Øde Nerdrum og Jan-Ove Tuv i Herland Report TV studio der de forteller om TV serien om Odd Nerdrums liv og inspirasjonskilder.  Se programmet her eller nederst i artikkelen. Det er en fantastisk dokumentarserie som vi anbefaler på det varmeste. Hver uke kommer ny episode på Fineart Galleri, ved galleriansvarlig Tonje Buer, følg dokumentarserien fra denne linken til Fineart.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Sakset: I denne Dan Brown-inspirerte dokumentar-serien — som er laget av Odd Nerdrums to sønner, Bork og Öde, og hans forhenværende elev, Jan-Ove Tuv — tas seeren med på en reise til ni land og atten forskjellige byer i Europa og Amerika — i jakten på Nerdrums inspirasjonskilder.

– Grovt sett så følger vi Nerdrums utvikling fremover i tid, samtidig som vi da går bakover i tid i historien, sier Jan-Ove Tuv i et intervju med Hanne Nabintu Herland om serien.

The Golden Cape av Odd Nerdrum.

Bork og Öde Spildo Nerdrum er filmskapere og en serie om deres far har vært noe de har tenkt på lenge.

På Skavlan forklarte Öde at i motsetning til offentlighetens interesse for Nerdrum som person ønsker de i denne serien å fokusere på hans malerier og hans rolle som en ledende skikkelse i en internasjonal underverden innen kunstlivet.

Odd Nerdrum hadde følgende kommentar til dokumentaren da han gjestet Skavlan i mars:

– Sønner som skal lave en film om sin far, vil selvfølgelig angripe faren, og det har de også gjort, på en veldig rar måte. De har fortalt at deres far er en epigon som har kopiert og latt seg inspirere av forskjellige mestere opp igjennom historien.

Dokumentar-serien vil bli publisert eksklusivt ved nettstedet fineart.no hver torsdag frem til 31. Mai.

Bestselling author, Hanne Herland new book New Left Tyranny

Check Also

Feminism creates weak women, Milo Yiannopoulos: Herland Report.

New Left Feminism creates weak women, Milo Yiannopoulos TV interview

  Herland Report: Feminism creates weak women, Milo Yiannopoulos: Herland Report TV host, historian, Hanne …

Odd Nerdrum hyllest til en levende legende: Hanne Herland

Odd Nerdrum Crime and Refuge: Tribute to a living legend, Hanne Nabintu

  Herland Report:  Hanne Nabintu Herland’s foreword in Odd Nerdrum Crime and Refuge, describes a …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close