Home » Current Affairs » Kommentarfelt kuttes i stønads-media som mottar 8 milliarder, mens sosiale medier eksploderer – Herland Report
Kommentarfelt kuttes i stønads-media som mottar 8 milliarder, mens sosiale medier eksploderer – Herland Report

Kommentarfelt kuttes i stønads-media som mottar 8 milliarder, mens sosiale medier eksploderer – Herland Report

Share the article

Forleden oppdaterte jeg meg på norske forhold. Med det mener jeg innholdet i Norges kjedelige aviser hvor det står det samme som det gjorde for tyve år siden. Da fant jeg, til min overraskelse ut, at aviser som Aftenposten ikke lenger har kommentar-felt etter en rekke artikler. Mulig det også gjelder andre.

Man henvises til Aftenposten Facebook, men der er det omtrent ingen… To eller tre likes på en artikkel, 10-20, det er sjokkerende! Før ble det i tillegg angitt på avissiden hvor mange som hadde delt artikkelen på eksempelvis Facebook, Twitter. Slik kunne man se hva som var populært blant folket å dele. Nå er også dette i stor grad fjernet.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Herland Report TV sees av millioner årlig, følg nett-TV programmene med ledende vestlige fritenkere, intellektuelle, forfattere og aktivister om tema som er kjemisk fri for politisk korrekthet. KLIKK på bildet og følg lenken.

Jeg sjekket saken, ettersom det er lenge siden jeg har lest en norsk kommentator …man vet jo hva de sier, det samme som for tredve år siden, Stanghelle og alle disse som snart går av med pensjon. Det er liten vits i å se hva de sier, du vet jo allerede hva samtlige av dem står for. Til min overraskelse fant jeg at mange kommentarfelt for debattartikler i norske aviser er slettet! Folk får ikke lov til å kommentere lenger. Det er helt utrolig.

Dette ER virkelig en medierevolusjon, de bedre avisartiklene har 45 liker, 23 liker, 67 liker. Det er helt utrolig. Mine artikler har tusenvis av liker gjennomgående, hundrevis av kommentarer. Nå begynner til og med jeg å forstå hvorfor den fortvilede Knut Olav Åmås betegner situasjonen som dramatisk nedgang i interesse for norske aviser. Antagelig er mange nordmenn som meg, de bare orker ikke høre for hundrede gang det samme om igjen, og har switchet over til andre nyhetskanaler enn utdaterte Aftenposten.

Ikke rart at Aftenposten og andre vil ha mer penger fra staten, man klarer seg altså ikke uten å leve på stats-sosialen. Åmås, som stadig ser ut til å forsvare det bestående og “de utdaterte sensurmedier” i Norge, har sannelig rett – dette ER en revolusjon!

Selv har jeg titusenvis av følgere som kaster seg fritt ut i stadig debatt på Offentlig Person Facebook, på engelsk The Herland Report Facebook er det vanlig med flere tusen likes på artikler. Det er helt utrolig: Flere følger meg (med samlet rundt 40 000 følgere) som enkeltstående privatperson enn Aftenposten Meninger.

Dette er jo sjokkerende, og selvsagt ytterst tragisk. Mens Aftenposten skulle reflektere hele befolkningen og bredden av meninger der, er jo jeg kun en enkeltstående intellektuell. Aftenposten var jo historisk sett en viktig avis. Er det virkelig så få som interesserer seg for å lese, det samme perspektivet som de leste for tyve år siden? Tydelig er det ikke bare jeg, men mange andre som har sluttet å lese avisene.

Media mottar rundt 8 milliarder kroner i stønad fra den norske stat, og nå anbefaler et “Mediemangfoldsutvalget” i Norge at enda mer må gis til de allerede sensurerte aviser – det ledes av en stakkars direktør Knut Olav Åmås, mannen som engang var interessant, men som nå ser ut til å velge å tekkes de nåværende eliter og sementere sitt navn til en fortidens forsvar av norsk, elitistisk mediesensurpraksis heller enn å bidra til en fremtidens fri presse, i et land der omtrent samtlige aviser forutsigbart sier det samme.

Hvorfor kaller man det “mediemangfoldsutvalg”, sa en til meg. Det er jo nettopp mediemangfold vi mangler i Norge, til tross for myriader av aviser. Omtrent alle sier jo det samme. Nå hevdes det at ytterligere hundrevis av millioner bør doneres til disse døende aviser som ikke lenger appellerer til befolkningen. Vi andre får beskjed fra disse arrogante medieapostler om å “støtte samfunnsinstitusjonen media” og kjøpe avisen raskest mulig så de utdaterte perspektivene kan fortsette å bli oss diktert i daglige regressive avisdoser. Hvem er det de tror de snakker til?

Se på dette tåpelige bildet. Disse individene skal altså “hjelpe oss å forstå verden”…Gud hjelpe meg. Hvilken arroganse! En journalists oppgave har aldri vært “å hjelpe deg å forstå”, men “å objektivt beskrive det som skjer” Folk er meget godt i stand til å tolke hendelsene selv.

Selvsagt annonseres det med “halv pris”, hvem orker å lese dette, om det så var gratis?? I realiteten reklameres det for ren sensur, at politiske redaktører er som barnehagetanter som skal “drøvtygge” for deg – idioten som ikke evner å tenke selv – hva som skjer under valget. Så langt har vi fjernet oss fra objektiv journalistikk, at redaktører tror det er deres oppgave å påtvinge oss deres forklaringer på hva som skjer.

Oppmuntring til alle er derfor: Delta i alle Facebook debatter og la oss alle sammen, som er utestengt fra norsk offentlighet og ikke lenger får lov til å dele våre kommentarer, la oss uttrykke våre frie meninger i sosiale medier. Måtte Regjeringen for Gud skyld ikke finne på å gi disse selvhøytidelige og snusfornuftige mediekontrollørene som ikke representerer befolkningen enda mer penger.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

11 comments

 1. Det er et interessant fenomen dette ja. Jeg kommenterte på Aftenpostens svertekampanje mot Eirik Jensen for noen dager siden. Under dette grove overtrampet av Aftenpostens rettskommentator i saken mellom Cappelen og Eirik Jensen:
  Ble det for mye ros fra en tidligere kollega?
  http://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Ble-det-for-mye-ros-fra-en-tidligere-kollega-617126b.html

  den saken som Aftenposten HVER eneste dag fremstiller som:
  “Politi-Norge er rammet av den verste korrupsjonsskandalen noensinne”

  En påstand som er en grov LØGN i og med at Jensen enda ikke er dømt i saken. Tenk det, at en av norges mektigste avisredaksjoner forhåndsdømmer Eirik Jensen på denne måten.

  Jeg tok meg den frihet å komentere under saken, og til da hadde det allerede kommet inn noen svært skarpe og kritiske kommentarer til rettskommentatorens retts-føleri og aktive bidrag til Aftenspostens forhåndsdømming av Eirik Jensen:

  ************
  “En ufattelig uverdig kommentar fra rettskommentatoren (og Aftenposten) dette her.
  Panegyrisk betyr sterkt rosende (overdrevet og kritikkløst).
  Med hvilken bakgrunnskunnskap kan rettskommentatoren hevde at det var overdrevet og kritikkløst av vitnet til Eirik Jensen? Kjenner rettskommentatoren Eirik Jensen bedre enn hans arbeidskollega?

  Kan det være slik at Aftenpostens forhåndsdømming av Eirik Jensen over svært lang tid nå – har farget sinnet til rettskommentatoren beksvart?

  Hvis noen stusser over hvordan jeg kan påstå at Aftenposten forhåndsdømmer Eirik Jensen, er det bare å lese under hver eneste sak Aftenposten publiserer om denne saken. Der gjentas det ALLTID følgende:
  “Politi-Norge er rammet av den verste korrupsjonsskandalen noensinne”
  **************

  Meg bekjent er det foreløping ingen korrupsjonsskandale. Det kan det nemlig ikke bli før ETTER Eirik Jensen evnt. blir dømt for å ha gjort noe straffbart. Så langt er Erik Jensen USKYLDIG. Eller er det nå slik at redaksjonssjefene i Aftenposten mener at Eirik Jensen allerede er skyldig – fordi det bare må være slik – fordi Aftenposten allerede har innprentet det i hodene til folk i alt for lang tid nå.

  Det er forresten interessant at redaksjonen i Aftenposten som i flere saker nå har tatt for seg falske nyheter – selv kontinuerlig sprer falske nyheter ved å gjenta den åpenbart falske påstanden (forhåndsdømmingen) jeg viser til ovenfor.

  Det er liten tvil om at slike overskrifter selger. Dessverre er det også et klart tegn på at redaksjonssjefene i Aftenposten gir blaffen i etikk, moral og god presseskikk. Det er svært skuffende, men dessverre ikke overraskende.”

  Den ble stående i noen dager, og jeg merket meg at en annen – svært god og kritisk kommentar også ble stående til i går formiddag.

  I dag morges var derimot samtlige kommentarer fjernet ved at Aftenposten hadde fjernet muligheten til å kommentere.

  Antakelig ble det for sterk kost for redaksjonen i Aftenposten eller Aftenpostens eiere, at 6-7 av landets innbyggere hadde påpekt hvor uansvarlig kommentaren fra rettskommentaren faktisk var. At noen i tillegg hadde vært så “frekke” å peke på at Aftenposten i tillegg forhåndsdømmer Eirik Jensen hver bidige dag – ble nok også lagt merke til.

  Vi nærmerer oss det totalitære samfunnet med stormskritt. Spørsmålet er om vi ikke på mange måter allerede er der. Fri presse har vi definitivt ikke lenger.

  • Hanne Nabintu Herland

   “Vi nærmerer oss det totalitære samfunnet med stormskritt. Spørsmålet er om vi ikke på mange måter allerede er der. Fri presse har vi definitivt ikke lenger.” Meget godt sagt. Det er lenge, lenge siden pressen var fri. Derfor blir oppnevnelser som “Mediemangfoldsutvalget” en vits. Det er nettopp mediemangfold vi ikke har i Norge, til tross for 8 milliarder i stønad fra staten til denne bransjen der omtrent samtlige sier det samme. Det er altfor mye elitisme blant medielederne, folkemeningen omtales som oftest som “grums”. Det er helt sjokkerende! Jeg var ikke klar over hvor ille det var, ettersom jeg sjelden uansett leser disse avisene. Og fikk sjokk da jeg så nærmere på disse fenomenene. Og vi later som om vi har “Fritt Ord” og “ytringsfrihet”, mens det omtrent stikk motsatte er tilfelle.

   Det er hykleriet vi andre vil til livs. Si nå i det minste at “Vi sensurerer pressen så godt vi kan” eller “Vi tillater kun positiv omtale om de som er enige med vår ideologiske linje”. Da er man i det minste ærlig.

   • Kan man konkludere med at norsk media er blitt meget politisk korrekte? Hvis dere ikke skriver/rapporterer det vi (politikere) liker så blir det dårlig med støtte fra oss (politikere/statskasse)!

 2. Jeg er tilbøyelig til å være enig i mye av det Herland her skriver, så la oss gå inn i kjernen av det kapitalistiske system i Norge. Jeg holdt foredrag i Polyteknisk Forening i går (15.03.17) om de verdiene av i vår kreativitet vi skal leve av å utvikle; Verdier sikret og forsvart av patenter, varemerker og design.
  Det er disse verdiene som skal gi nye produkter og vi skal leve av; Maarud fikk varemerke på “Potetgull”, en bitte liten norsk rett sier nei tross mange og store internasjonale regler som skal sikre dem når de fikk godkjennelse. Du kan ikke stole på Patentstyret i Norge.
  Baard Johanessen fikk patent på en metode for mindre bruk av gift for å fjerne lakselus over store deler av verden, en bite liten norsk rett sier nei for Norge. Det koster han millioner å forsvare seg mot de store.
  Vi fikk varemerke vi hadde i mange år vi hadde over store deler av Europa, men så sier de at bruk på internett og sosiale media teller ikke, kun brevpapir og annonser i avisene er bevis for at du bruker varemerke.
  Og butikk teller ikke om den ikke kan sees fra Patentstyrets vindu.
  Hvorfor; vi blir angrepet fra Malta.

  Hele oppbyggingen er altså; betalt og behold alt det gamle, etter et eldgammelt system, ingen nye skal inn på markedet. Ny ideer skal stanses og fritt tas, og det gamle skal fortsette som før.
  Så hva gjør man i finansmiljøet; selger ut alt sammen til store nasjonale og internasjonale enheter som har krefter til å forsvare TV2, Freia og melkesjokoladen, de bestående aviser og alt det gamle med støttemidler fra det offentlige regnskap i Norge.
  Nøyaktig det samme som med pressestøtten på alle områder om du ikke har en onkel i politikken.
  De som er igjen er de som lever av spekulasjon. De finner du i DN.
  Dette må vi gjøre noe med. De unge fortjener noe bedre enn det.

  Vi har nye regler som kom i 2005 og det man gjorde var å gi alle de advokater som før hadde arbeidet med det, godkjennelse til å jobbe med det, uten at de engang ante noe om de nye internasjonale regler.

 3. Herland kaller seg selv for en enkeltstående intellektuell. Hvordan kan hun da feile om helt grunnleggende fakta?

  Følgende feilaktige påstander kommer hun med på sin FB-vegg:

  Herlands påstand: «Media […] mottar 8 milliarder [i støtte fra det offentlige]»
  Mens fakta er: I 2016 var budsjettrammen for produksjonstilskuddet på 313 millioner. Aftenposten fikk null – 0 – kroner. I tillegg mottar avisene en indirekte støtte gjennom MVA-fritak, som for avisene utgjorde 653 millioner kroner i 2015. Totalt blir dette ca 960 millioner kroner. Hvor Herland har fått tallet 8 milliarder fra, fremstår dermed som en gåte.

  Herlands påstand: «Aviser som Aftenposten har ikke lenger kommentar-felt.»
  Mens fakta er: Aftenposten har kommentarfelt på alle meningsytringer (kronikker osv), på live-sendinger som saken mot politimannen Eirik Jensen, men ikke på vanlige artikler.

  Herlands påstand: «Flere følger meg som enkeltstående privatperson enn Aftenposten Meninger.»
  Mens fakta er: Herland har 18369 likerklikk på sin FB-side, Aftenposten meninger har 34309. Hvor mange følgere Aftenposten Meninger vet neppe Herland.

  Dessuten burde Herland vite følgende:

  1. Aftenposten Meninger har selvfølgelig ikke flere likerklikk når folk kan kommentere rett på Aftenpostens egne nettsider. Hvem bryr seg da egentlig om deres FB-sider?
  2. Aviser har et redaktør-ansvar. Det koster penger å skulle ha haugevis av vanlige artikler åpne for kommentarer fra leserne.
  3. Norge har et stort mediemangfold, befolkningen tatt i betraktning. Vi har mange lokalaviser som får støtte.

  • Hanne Nabintu Herland

   Hei, du bør selv følge bedre med. Norsk media mottar samlet om lag 8 milliarder, kalde fakta, og mine Facebook sider – har tre – blant annet en engelsk The Herland Report med rundt 15 000 følgere, pluss venneside på 5000 og så denne som du henviser til, som snart runder 20 000. Hvis du hevder at kommentarfeltene etter kronikker og artikler ikke er fjernet i mange medier, tror jeg du må lese avisene noe bedre.

 4. For å understøtte påstanden om hva riksdekkende media ikke skriver, noen lokal aviser tar dette opp da det berører lokal samfunnet direkte. Her er noen eksempler:

  Bevar Andøya flystasjon + 26k medlemmer
  https://www.facebook.com/groups/1737822063152873

  Bevar 339skv og hovedbasen for helikoptre på Bardufoss +16k medlemmer
  https://www.facebook.com/groups/975339162600396

  Aldrimer.no + UNK k
  https://www.facebook.com/aldrimer.no/?fref=ts

  Alt er en protest mot et Stortings vedtak høsten 2016 mot Forsvarets langtidsplan (LTP), Forsvars dep. (FD) nekter å svare og hvis de svarer så er det med at dette er bare tull eller så går FD til personangrep i lokalpressen!
  Riksmedia er knusene likeglade!

 5. På tide at media og politikere begynner å høre på Folket!

 6. Aftenposten har blitt en vits, enda ei oppkjøpt venstrsidig propagandablekke av troverdighetsløse slaget.
  Her kan dere se deres komiske måte å gjøre tingene på og fundere et sekund på om de aldri prioriterer hva som skal på trykk liksom. Dette er deres svar på hva jeg skrev da Nrk gikk over grensen atter en gang. Hvor hardt de prøvde sto det ingenting om.

  Kjære innsender

  Tilstrømningen av artikler er enorm for tiden, og vi makter ikke å publisere alle. Vi har forsøkt å få plass til ditt innlegg, men dessverre forgjeves.

  Takk for at du lot oss lese – og velkommen tilbake ved senere anledninger!

  Med vennlig hilsen
  Aftenpostens debattredaksjon

  Hurra, Nrk lager heltehistorie om ei som klistrer opp venstreradikal propaganda i utlandet men ingen ting om at en av de mest markante sosialistløgnbekjemperne i Mannegruppa Ottar sin signatur nå mangler der nå pga Las Gule-inspirert utestengelse av det lokale Facebookregimet……i Norge altså, landet der folket har begynt sprenge regjeringsbygg i protest. Femti tusen mann ja, og så gir media inntrykk av at det er ho som vifter med silikonpuppen som eier verden og at alle med et snev av humor i behold skal til Gulag for å juge og si sorry men Trump vant faktisk. Hva er populismen annet enn Nrk sin nitidig lettkjennelige AP-retorik.

  At det er helt greit å nekte oss eksistens liksom, sensurere og trakasere oss fordi vi selvsagt er rasister siden vi ikke lar døra til banken stå på vidt gap hver natt, fordi vi hevder at dette er landet vårt, det var vel ikke direkte populært å si det før det gikk opp for folk hva som faktisk har skjedd i sweden og sånt…., og så gir de seg altså ikke, til tross for at noen sprengte regjeringbygg når de ikke ga seg fortsetter de som før, selv universitetet i Oslo utestengte oss da vi etterlyste forsking på dynamikken som skaper slikt…..og så vil de heller forsøke å få stå og si at det er helt uforståelig at noe slikt kan skje, at det ikke finnes høyreekstremister? Riktignok skapes de på minst to måter og den ene er at Lars Gule får sitte å bestemme hva ting skal forstås som og hva slags kriterier som skal legges til grunn for både det ene og det andre. At den dagen alle oss vest for nettopp herr Gule ble radikalisert av ordbruken hang ikke jeg opp slike gammeldagse lapper som det der, 6 graders separasjon er oss sosiologers fremste våpen.

  Om jeg var en fisk ble jeg neppe sur av å få svømme i mitt rette elelment, var jeg sleip som en ål i tillegg fatter jeg ikke hvorfor noen på venstresiden fortsatt drømmer om å ha en sjans mot sånne som meg. Oportunisme er noe helt annet faktisk, den som tar nuet eier fortiden vi må forstå for å skape en fornuftig plan, venstresidens noe tafatte forsøk på å plasere menigmann på utsiden av hegemoniet er ingen bombe men gjør så de går på en smell, hyler de nå får de takke segselv.

  Når ble det forresten greit at statskanalen snakker om USA sin president som om han skulle representere en uøsnket utvikling vi må håpe på at ikke kommer til europa. Den populistiske esktremsosialismen de selv hadde så troen på tilhører da faktisk fortiden. Nå som sannheten om Sweden ikke lot vente på seg er det et faktum det. Vi som lever i samtiden og desto mindre inni fortidståka ser lett det slike formalister prøver å underslå med løgn og propaganda. Når enhver form for journalistikk blir fraværende av hensyn til drømmen om å lure folket ja…..da får vi bare tro de fortsetter slik, var ikke det en av grunnene til at Trump vant da, reelt sett er det jo sosialismen som må bort så vi kan få tatt vare på vårt eget land istede.

 7. Jeg har prøvd å sende innlegg via facebook. Det de gjør er enten å sette det nederst eller å mørklegge det slik at kun jeg ser det. Da er det ingen vits i å kommentere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com