Home » Europe » Medieskandale: Det britiske forsvaret planter informasjon i media, ingen reagerer #ØysteinBogen – Pål Steigan, Herland Report
Medieskandale: Det britiske forsvaret planter informasjon i media, ingen reagerer #ØysteinBogen – Pål Steigan, Herland Report

Medieskandale: Det britiske forsvaret planter informasjon i media, ingen reagerer #ØysteinBogen – Pål Steigan, Herland Report

Share the article

Storbritannia er det blitt avslørt at ikke bare utenriksdepartementet, men også hæren og forsvarsdepartementet har finansiert Institute for Statecraft som står bak en meget skitten kampanje mot Labour-leder Jeremy Corbyn.

Her på steigan.no har vi avslørt at minst fem personer som jobber i tilknytning til Forsvaret er medlemmer av det hemmelige nettverket som Institute for Statecraft har organisert, skriver Pål Steigan.

Takket være lekkasjene i Storbritannia kjenner vi navnene på medlemmene av den norske «klyngen». Den «tidligere statstjenestemannen» er antakelig Chris Prebensensom var sekretær i Den norske atlanterhavskomité fra 1997 til 2010. Den øvrige medlemmene av «klyngen» er Jardar Østbø, Institutt for forsvarsstudier, Kristin Ven Bruusgaard, Institutt for forsvarsstudier, Tor BukkvollForsvarets forskningsinstitutt og Henning André Søgaard, Forsvarets forskningsinstitutt.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

 

About The Author

Pål Steigan er grunnlegger og leder for det voksende nettstedet steigan.no, som er publisert på over 70 språk og i en rekke land. Han var i sin tid en av grunnleggerne for den norske avisen Klassekampen.

Prinsippet for disse gruppene er at de skal jobbe via journalister som på diskret vis planter artikler i mediene på oppdrag fra det britiske programmet.

Dette burde ha ført til protester og skarpe artikler fra Journalisten og ha vært et av de store oppslagene i radio og TV. Men i stedet råder det absolutt taushet. Dette er ekstremt talende. Det betyr antakelig at klyngen jobber godt.

Militarisering av mediene

Det tyske magasinet Der Spiegel rystes nå av en skandale der den prisbelønte journalisten Claas Relotius har vist seg å ha skrevet en serie falske reportasjer og artikler.

TV2-journalist Øystein Bogen har jobbet med Atlantic Council for å brennemerke norske politikere, nettsteder og enkeltpersoner som «pro-russiske». Også Atlantic Council er i denne sammenhengen å oppfatte som et utenlandsk politisk agentur.

Aslak Storaker skriver på Steigan.no:

Den amerikanske tenketanken Atlantic Council publiserte nå i desember en rapport kalt «The Kremlin’s Trojan Horses 3» der de påstår å avdekke «et ofte mindre diskutert element i Kremls politiske krigføring: kultiveringen av politiske allierte i Europas midte» – «Kremls tentakler». Rapporten, som først blei omtalt i Norge av Pål Steigan på steigan.no, tar for seg det de hevder er «russiske innflytelsesskapere» i Danmark, Nederland, Norge og Sverige.

Atlantic Council er ifølge Wikipedia en innflytelsesrik amerikansk pro-NATO tenketank grunnlagt i 1961 for å fremme samarbeidet mellom USA og (Vest-)Europa. Undertegnede er en av dem som er nevnt ved navn i rapporten.

Dette er bare overflatekrusninger av noe mye større som foregår nede i djupet. I 2015 meldte vi at den britiske hæren hadde opprettet en hæravdeling av Facebook Warriors, Facebook-krigere.

Hæravdelinga kalles 77th Brigade. Den har hovedkvarter i Hermitage, Berkshire. Og den er i fullt arbeid. Brigaden består av 1500 Facebook-soldater og de har et svært nettverk av informasjonskrigere rundt seg.

Generalstabssjefen i den britiske hæren, general Sir Nick Carter, holdt en tale til dem i januar 2018 der han lovpriste dem for det arbeidet de utfører. Carter siterte forfatteren David Patrikarakos og gjorde hans ord til sine:

I was caught up in two wars: one fought on the ground with tanks and artillery, and an information war fought largely, though not exclusively, through social media. And counter intuitively, it mattered more who won the war of words and narratives than who had the most potent weaponry.

Herland Report: Nå har det blitt så ille at dersom man skulle antyde at noe er bra med den russisk-ortodokse kirke, blir man stemplet som en “Kremlin orm?” The Herland Report og steigan.no ble direkte omtalt i Atlantic Council rapporten, der det norske bidraget ble skrevet av TV2 journalist, Øystein Bogen. Medier som søker å unngå ren demonisering av Russland og også vil trekke frem det positive, blir ført opp på NATOs lister? Er altså alt “svart” i Russland, mens alt er “hvitt” her hos oss? Dette minner om sovjetiske tilstander som nå dessverre preger oss i Vesten, der det gjøres betydelige forsøk på å strupe ned ytringsfriheten. Kravet er svartmaling av andres land, og renvasking av våre egne? Man er altså ikke interessert i nyansene og demonisering av enkelte blir et mål i seg selv.

Informasjonskrigen pågår nå og den føres som en virkelig krig

Ta ikke mine ord for det, les general Carter.

General Carter ser på informasjonskrigen som en virkelig krig, som kanskje er viktigere enn den som føres med tradisjonelle våpen. I denne krigen rekrutteres det journalister, mediefolk, bloggere og andre som kan bidra til hjernevask, svart propaganda og krigshysteri.

Den norske «klyngen» og deres kontakter i mediene og samfunnet forøvrig er allerede i full sving. Og deres første seier er at mediene ikke omtaler dem og virksomheten deres.

En meget talende stillingsannonse

77th Brigade søker etter folk til informasjonskrigen, og det er svært avslørende å se hva de søker etter. (Kilde: Ministry of Defence, 77th Brigade.) Våre uthevinger.

 • Influencer – An individual whose expertise is in activities that contribute to the changing or maintaining of another’s attitudes and/or behaviours.
 • Civil Affairs – An individual who can provide an effective link and enhance the relationship between military forces and civilian authorities.
 • Media – An individual whose expertise is in the design, production, or delivery of a message, story or imagery.
 • Capacity Builder – An individual with a skill set in development of Government programmes, organisation structures and outputs to aid improvement and growth.
 • Generalists – An individual with a broad background in marketing, advertising, media production, civil affairs and stabilisation activity
 • Photographers
 • Videographers
 • Content (Digital, print and audio) creatives
 • Journalists
 • Historians and research experts
 • Digital content experts
 • Social media experts

THOUSANDS SUBSCRIBE TO OUR WEEKLY NEWSLETTER. Be one of them:

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com