Home » Europe » Muslimer og kristne bør stå sammen – Dr. Mohammed Usman Rana, Herland Report
Muslimer og kristne bør stå sammen – Dr. Mohammed Usman Rana, Herland Report

Muslimer og kristne bør stå sammen – Dr. Mohammed Usman Rana, Herland Report

Share the article

Herland Report TV (HTV): Dr. Mohammed Usman Rana er lege, forfatter og en ledende norsk kommentator, kjent fra media blant annet for sin glitrende analyse av den sekulære ekstremismen. Han deltar i en rekke kommende Herland Report programmer, her det første.

Hva skjer når sekularisme defineres som ateisme? Og nøytralitet som gudløshet? Man blir kun en “god nordmann” dersom man sier at man ikke tror på Gud?

Ranas viktige arbeid for ytringsfriheten og respekten for religiøs pluralitet har gjort ham til en viktig skandinavisk stemme å følge i årene som kommer. Han er også kjent for å forsvare kristendom, kristne biskoper og kristen kultur i Norge.

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Dr. Rana, sitert fra programmet: “Jeg husker også veldig godt hvordan biskop Kvarme ble møtt da han ble utnevnt. Han var en konservativ kristen og da ble det fra politisk hold, særlig fra Arbeidspartiet, lansert en sterk kritikk fordi han var en verdi konservativ biskop.”

“Man har også sett at det har blitt gjort forsøk på å fjerne tidsbetegnelsen «etter Kristus» fordi man mener at dette er altfor religiøst og ikke passer inn i det moderne Norge. Morsomt nok er det mange muslimer som har stått opp og forsvart denne betegnelsen og gått imot ønske om å fjerne den.”

“Når det gjelder den sekulære ekstremismen så mener jeg at vi får et mer ensrettet Norge der sekularisme defineres som ateisme. Ateismen, eller ideologen på en gudløshet.”

“Alt som er gudløst defineres som nøytralt og opphøyet, som det ideelle. Noe som egentlig alle mennesker bør streve etter. Tanken om at man blir en god moderne nordmann dersom man ikke helt tror på Gud. Det er mange eksempler på det.”

“En del som har prøvd å si at julen ikke er en kristen høytid men en eller annen gammel høytid som ikke har noe med kristendommen å gjøre. Altså, man har veldig mange forsøk på å ta bort kristendommen fra den norske identiteten. Da går også andre religiøse mennesker inn i dette dragsuget.”

“Hadde jeg valgt å skrive kronikken om sekulær ekstremisme i dag så hadde jeg prøvd å definere sekularisme mer og sagt at problemet ikke er sekulærisme i seg selv. Problemet er når en sier at sekulærisme er det samme som ateisme.”

“Det som bekymrer meg i dag er nettopp det at brukes så mange ulike argumenter for å mene at religiøsitet ikke skal ha plass i menneskers liv. Nøytralitetsargumentet kjøres jo veldig ofte frem. Kristne elever på ulike skoler i Norge ikke får lov til å samle seg på grunn av dette nøytralitetsargumentet.”

“Samme argumentet har man om søndagsskoler der ulike barneombud har vært og sagt at kristne barn blir tvunget inn i dette. Samme har blitt brukt også om omskjæring av guttebarn som jøder og muslimer ha som en viktig praksis. Det er disse ulike skyggeargumentene som brukes og særlig nøytralitetsargumentet. Det er skremmende fordi at bak dette nøytralitetsargumentet så ligger det et veldig autoritært tankesett.

The Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) når millioner årlig og tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall sett fra et annerledes perspektiv, fritt for politisk korrekthet.

Vi har stor tro på et samfunn som tillater ytringsfrihet og arbeider i et vidtrekkende internasjonalt nettverk og leverer nasjonale og internasjonale artikler og intervjuer med ledende fritenkere, intellektuelle, forfattere, aktivister og andre.

The Herland Report ser den tradisjonelle Høyre-Vestre aksen som utdatert fra 1990-tallet, da den har mistet sin evne til å kategorisere virkeligheten og de politiske drivkrefter i Vesten. Verden er pluralistisk og enhver sak bør betraktes fra flere sider for å oppnå målet: Økt kunnskap og bedre beslutningsgrunnlag for egne oppfatninger.

Grunnlegger av The Herland Report er religionshistoriker, forfatter og TV produsent, Hanne Nabintu Herland, som er kjent fra media som en fryktløs kritiker av politisk-korrekthet.

Hun hevder at våre demokratier er tatt over av en ekstrem-liberal elite, både på Høyre- og Venstresiden, som ikke lenger lytter til folket. Herland er født og oppvokst i Afrika, har lenge bodd i Sør Amerika og nå i Midtøsten.

TUSENVIS ABONNERER PÅ VÅRT UKENTLIGE NYHETSBREV. Vær en av dem! Da unngår du å bli rammet av Facebook, Google sensuren og er sikker på at du får se artiklene vi publiserer og tilgang til informasjonen. DEL dem i sosiale medier! [wysija_form id=”1″]

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

One comment

 1. “En del som har prøvd å si at julen ikke er en kristen høytid men en eller annen gammel høytid som ikke har noe med kristendommen å gjøre. Altså, man har veldig mange forsøk på å ta bort kristendommen fra den norske identiteten. Da går også andre religiøse mennesker inn i dette dragsuget.”

  Nok ett eksempel på at kunnskapsløse mennesker blir omtalt som “ledende norsk kommentator”, når det riktige burde vært ledende talsmann for ideologien/overtroen Islam, samt forsvarer for massemorderen, barnemisbrukeren, erobreren, torturisten, slaveeieren, voldtektsmannen, snikmorderen på meningsmotstandere og despoten Muhammed som oppfant Islam.

  Det blir galt og historieløst å si at vi “prøver å si at julen ikke er en kristen høytid”, når det er ett faktum at mennsker har feiret jul, juleblot, vintersolverv uendelig lenge før Kristendommen ble oppfunnet og delvis tvangsinnført av voldelige konger for litt mer enn 900 år siden 🙂

  “«Glem nå ikke hva julen egentlig handler om!» Dette er en oppfordring som gjerne dukker opp i en travel førjulstid, og en påstand som får moderne hedninger til å humre.

  For vi anser julen som vår høytid. Det vil si, vi synes selvsagt at folk med alle typer livssyn har lov og rett til å feire jul, og like stor hevd på julen som vi har, men julefeiringen har eksistert lenge før kristendommen dukket opp her til lands.”
  https://www.nrk.no/ytring/en-hedensk-god-jul_-1.11438993

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com