Home » Interviews » Eva Bartlett om den massive #fakenews propaganda til støtte for Al Qaida affilierte jihadister i Aleppo
Eva Bartlett om den massive #fakenews propaganda til støtte for Al Qaida affilierte jihadister i Aleppo

Eva Bartlett om den massive #fakenews propaganda til støtte for Al Qaida affilierte jihadister i Aleppo

Share the article

Journalist Eva Bartlett snakker om Syria i FN, og den massivt vestlige propagandakampanjen i media som søker å skaffe sympati for Al Qaida affilierte jihadistgrupper som nå har mistet grepet om Aleppo, der over 100 000 sivile de siste døgnene har sluppet fri fra jihadistenes kontroll. I vestlige medier, også norske aviser som i stor grad fungerer som mikrofonstativer for de ledende amerikanske narrativer, snakker man om “Aleppos fall” og som om det som skjer i Øst Aleppo er en ren tragedie. En av årsakene til denne oppfatningen, er mediedekningen av det som skjer på bakken.

At en borgerkrig endelig ser ut til å kunne nærme seg en avslutning, er altså en tragedie for Norge, mye fordi jihadist-kreftene som Norge støtter i Syria ser ut til å miste fotfeste. De som har tapt kampen om Aleppo er Saudi finansierte leiesoldater, al Nusra jihadister og Al Qaida affilierte grupper – mediesorgen i Vesten illustrerer godt at det faktisk er disse gruppene vi supporterer i Syria. Også statsminister Erna Solberg flagget farger og betegnet nylig i en tale frigjøringen av Aleppo fra jihadisters grep som “en tragedie”. Solberg ønsker altså at jihadistene med sterke bånd til Al Qaida grupper skal beholde kontrollen over Aleppo. Det er jo greit å vite hvilken side Høyre og norske myndigheter står på i denne saken.

Bartlett snakker arabisk, har reist rundt i Syria de senere årene og forteller en annen side av virkeligheten enn den vi serveres i våre ledende medier. Hun snakker om det hun mener er årsakene til den massive vestlige propagandakrigen mot Syria og nå Aleppo og hevder at Vestens mål er å fjerne Assad regimet, koste hva det koste vil, samme hva vanlige syriske borgere mener om saken og samme hvor mange syrere som lider og dør.

Norsk journalist Ronneberg fra Aftenposten spør deretter hvorfor Bartlett ikke lytter til og bortviser dokumentasjonen på overgrep som foreligger fra “de internasjonale organisasjonene” på bakken i Øst Aleppo, og hvorfor hun sier at vestlige medier lyver om hva som egentlig skjer der. Hvorpå Bartlett ber Ronneberg gi eksempler på hvilke “internasjonale organisasjoner i Øst Aleppo” han sikter til.

Stillhet. Ronneberg vet ikke selv hvilke det gjelder og kan ikke svare på hvilke kilder han har tillit til som rapporterer fra bakken i Øst Aleppo. Bartlett opplyser deretter Ronneberg om at det ikke finnes internasjonale observatører på bakken i Øst Aleppo, så de rapportene som organisasjonene hevder å ha, kommer fra andre kilder. Mange av disse har en politisk agenda, er tilknyttet jihadist organisasjoner med Al Qaida tilknytning og vil si omtrent hva som helst.

Bartlett forteller norske Ronneberg at internasjonale organisasjoner baserer sin Syria og Aleppo kunnskap i all hovedsak på Syrian Observatory of Human Rights – som alle nå må være klar over at er “en-eneste-mann”, et “enmanns-show” – fra en enkeltstående mann som sitter i Coventry i England. Denne Assad-kritiske mannen har det stått om i årevis, og han har vært i kritisk lys også i flere år ettersom han jobber utfra en liten leilighet i England og likevel krediteres som “viktigste informasjonskilde til Syria konflikten”.

Den andre kilden er White Helmets, en organisasjon som ble opprettet i 2013 av en brite. Bartlett forklarer hvordan folk som nå har sluppet unna de vestlig støttede jihadistene forteller at ingen av dem har noensinne sett noe til White Helmets i Øst Aleppo. Over 100 000 har, som sagt, sluppet ut de siste døgnene, i takt med at landets regjeringsstyrker har ryddet ut de vestlig støttede jihadistiske elementene fra Øst Aleppo.

White Helmets er notorisk kjent for å ha film-team som produserer bilder, de bruker og er avslørt igjen og igjen for å bruke samme barn i ulike fotosekvenser, barn som angivelig reddes ut av bomberegnet. Det foreligger også en lang rekke billedmateriale der White Helmets er avbildet med våpen, sammen med Al Qaida affilierte militsgrupper i Syria, med Al Qaida flagg i hendene, og er fotografert mens de tråkker på døde soldater fra Syrias regjeringshær.

På spørsmål fra Aftenpostens Ronneberg om Bartlett kan dokumentere støtten som Assad har i befolkningen, henviser hun til forrige valg der Assad fikk over 80 % av stemmene. Om dette visste Ronneberg heller åpenbart intet.

Se intervjuet nedenfor.

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com