Home » Europe » Facebook støtter Midtøsten-intoleranse? Eva Thomassen konto slettet etter påtrykk fra kurdermiljø? Herland Report
Facebook støtter Midtøsten-intoleranse? Eva Thomassen konto slettet etter påtrykk fra kurdermiljø? Herland Report

Facebook støtter Midtøsten-intoleranse? Eva Thomassen konto slettet etter påtrykk fra kurdermiljø? Herland Report

Share the article

Midtøsten kulturer er ikke akkurat kjent for å praktisere ytringsfriheten. Enda verre har det blitt etter 1980-tallet, da den ekstremistiske sunni-islamske Wahhabismen infiltrerte en rekke land som Irak, Syria, Tyrkia og andre. Saudi Arabia er som kjent USAs nærmeste allierte i regionen. Se gjerne Norges tidliger ambassadør til Saudi Arabia, Carl S. Wibye om dette på Herland Report TV. Det foregår folkemord i regionen i dag, som en konsekvens av intoleranse mot minoriteter.

De kurdiske folkegrupper er en del av dette multikulturelle lappeteppet. Kurderne står i tett samarbeid med USA, og pussig nok støttes i Norge av en rekke kjente kommunister, som eksempelvis Erling Folkvord. De nye båndene mellom kommunister i Norge og neo-con bevegelsen i USA er påfallende.

Poenget er: Den anti-ytringsfrihet og anti-pluralisme trenden fra Midtøsten rammer oss hardt i Norge. Nå sist sosiolog og krigsreporter, Eva Thomassen, kjent for sine gjennomgående analyser av Syria krigen og informasjon om at Assad ikke er den brutale diktator som han fremsettes som i vestlige medier, ble utestengt fra Facebook.

Siden hennes ble slettet uten forvarsel og uten at det i ettertid var mulig for Thomassen å få kontakt med Facebook.

Hun ble permanent utestengt fra Facebook for, ifølge Facebook, å ha videreformidlet “trusler om vold mot andre”, eller støtte til “voldelige organisasjoner” og “særdeles sterke-grafiske innhold”. På spørsmål til Facebook om hvorfor og hvem som har klaget henne inn, får Thomassen ikke tilgang på informasjonen om dette. Thomassen skriver:

Fikk jeg en indikasjon da Azas Luri skrev dette under mitt innlegg som ble delt på gruppa  «Urett Avsløres»? En gruppe med 10 500 medlemmer Han skriver Sitat: «Hun er helt patetisk og jeg og flere andre gjør alt vi kan for å rapportere henne og hennes like sinnsforvirrede supporterte blokkert».

Hvem er Azas Luri? Og hvem er de «andre» han refererer til? Jeg oppfordrer de «andre» til å være ærlige og stå fram om de er del av dem som rapporterer arbeidet mitt til facebook! Facebooksiden til Azas Luri er tom. Nesten tom. Trykker man på «liker» finner man et uttal kurdiske grupper. Alt fra Israel – Kurdistan- relations til YPG- Sniper- Team.

Det gjenstår å se hvilke årsaksforklaringer Facebook kommer med, ettersom de åpenbart sitter på informasjonen om hvem som påvirket avgjørelsen av å slette Thomassens side. Hvem tror på Facebook forklaringen i ettertid om “teknisk svikt”?

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Illustrasion: Frihetskamp.

Midtøstens intoleranse infiltrerer Norge

Kristne i Syria og andre erfarte hvorledes muslimske miljøer som ble infiltrert av den ekstremistiske tenkningen fra Saudi Arabia produserte holdninger som gjorde at den tradisjonelle ottomanske langt mer multikulturelle holdningen ble erstattet av sekterisk tenkning. Sakte, men sikkert ble de kristne og andre minoriteter ikke lenger godtatt i lokalmiljøet.

Jøder begynte å flytte til Israel – de hadde bodd i Syria i flere tusen år, men var nå uønsket i de stadig mer wahhabi-inspirerte muslimske miljøene. Arabiske og syriske kristne flyttet til USA, palestinske kristne til Sør Amerika og andre steder. I dag er de kristne omtrent fjernet fra steder som Betlehem, hele bydeler der kristne bodde står folketomme.

Denne utviklingen følger påfallende Wahhabismens fremvekst i regionen, som følge av at Saudi Arabia ble oljemilliardærer og brukte mye av pengene til å videreformidle sin ekstremistiske religionsforståelse. Og igjen, Saudi er USAs nærmeste allierte i regionen. I dag er det som kjent Europa og USAs muslimske miljøer som utsettes for det samme ekstremist-presset.

Les også: Eva Thomassen bannlyst fra Facebook basert på udokumenterte anklger.

Les også: Eva Thomassen skriver historie som viktig intellektuell, bannlyst fra Facebook.

Prosessen med å fjerne “uønskede minoriteter” som tradisjonelt hadde vært en naturlig del av Midtøstens  etniske lappeteppe – shiagrupper, bahai og så videre – begynte. I Irak gikk den kristne befolkningen fra å være 1.4 millioner til i dag, under 200 000.

Walid al-Kubaisi. Foto: Herland Report.

Walid al-Kubaisis arbeid

Forfatter og statsstipendiat, Walid al Kubaisi, en av de få nordmenn som har påpekt og grundig belyst problematikken, gjennomgår tematikken i Frihet, likhet og Det Muslimske Brorskap. Han illustrerer ved å vise bilder fra avgangsklasser ved universitetet i Kairo, der kvinner først var utildekket – den gangen Pan Arabismen og Nasser styrte landet – til sakte å bli stadig mer tildekket.  Dette i takt med at wahhabismen fikk innpass. Lignende prosesser skjedde i Iran, da den sekulære styreformen ble avsluttet med shaen og ayatollah Khomeini overtok makten. Se også Herland Report samtaler med al-Kubaisi.

Pr. 1990 var omtrent alle tildekket med den moderne formen for hijab, plagget som over hele Midtøsten er kjent som signalet for dem som er påvirket av eller følger den anti-Vest og anti-sekuarisme tenkningen som kjennetegner Wahhabismen. Kristne i Syria forteller hvorledes imamer ble sendt fra Saudi Arabia fra 1980-tallet og hvorledes disse infiltrerte de muslimske miljøene i Midtøsten med en helt ny form for islamsk lære: Intoleranse mot minoriteter og de som ikke støttet den offisielle saudisk-religiøse ekstremtolkningen av islam.

Les også: I Norge er bistand til terrorgrupper forkledd som bistand til folket. 

Intolerante Midtøsten miljøer i Norge

Når Norge nå infiltreres av de samme gruppene, er det åpenbart at ytringsfriheten og pluralistisk tenkning utsettes for et langt større press enn hva som har vært vanlig blant milde nordmenn.

Nå er det ikke avklart hvorvidt det var anti-ytringsfrihet kurdermiljøer i Norge som mobiliserte for å få Syria kjenner Eva Thomassen fjernet fra Facebook. Tonen i Facebook meldinger om at «hun er helt patetisk og jeg og flere andre gjør alt vi kan for å rapportere henne og hennes like sinnsforvirrede supporterte blokkert», sier dog sitt. Thomassen skal fjernes fordi hun har en annen mening om de komplekse geopolitiske forholdene i Midtøsten? Fordi hun ser den multidimensjonale virkeligheten i regionen fra en litt annen vinkel?

De kurdiske gruppene er også sterkt støttet av USA i dagens maktkamper i regionen, og fungerer i stor grad som USA-lakeier i det geopolitiske maktspillet rundt Sysria, Israel, Tyrkia etc. Wahhabismen, som opprinnelig har vært en sterk saudi påvirkning på regionen, har sterk påvirkning på en rekke av landene rundt de kurdiske områdene, og Saudi Arabia er USAs nærmeste allierte nettopp her.

ISIS – det pussige fenomenet som oppsto i 2014 og åpenbart hadde full gjennomslag i vestlige medier fra første sekund, har også dokumentert vært et samarbeid mellom Saudi Arabia, Qqatar og USA. Dette har fremgått særdeles godt av de mange Wikileaks og Judicial Watch avsløringene, deriblant DIA rapporten.

Den viste hvorledes USA beskriver alliansene i regionen som Tyrkia, Saudi, Qatar, USA og ulike Al Qaida fraksjoner som sine samarbeidspartnere. Motstanderne blir definert som Syria under Bashar al-Assad, Iran, Russland. Det er ingen tvil om hvor alliansene går og hvilken rolle ISIS spilte i dette spillet. USA har selv definert linjene.

Kurderne står i tett samarbeid med USA, og pussig nok støttes i Norge av en rekke kjente kommunister, som eksempelvis Erling Folkvord. De nye båndene mellom kommunister i Norge og neo-con bevegelsen i USA er påfallende, og noe underlig. Poenget er uansett Eva Thomassen, sosiolog og krigsreporter, som på pussig vis fikk sin konto slettet fra Facebook i kjølvannet av sin kritikk mot Folkvord og de kurdiske aktivistene i Norge.

Al Nusra (Al Qaida i Syria) logo på White Helmets uniform, funnet på Al Nusra hovedkvarteret i Øst Aleppo da syriske regjeringsstyrker inntok området. Foto: Eva Thomassen.

Eva Thomassen skriver:

Historien sluttet godt. Jeg fikk tilbake kontoen facebook opplyste de hadde slettet permanent. Årsaken til at jeg fikk slettet kontoen er ikke kjent og kommer aldri til å bli det. Noen der ute blir beskyttet av facebook. Kontaktet jeg facebook fikk jeg robotsvar. 4 ganger – 4 robotsvar. På engelsk:
Klassekampen kontaktet Rune Paulsrud , Country Director for facebook Norge. Svaret var et standardsvar på engelsk. Men, han har en facebookside: https://www.facebook.com/rune.paulseth?ref=br_tf. Derfra søker Facebook etter «SMB Sales Manager, Nordics».

Les også: Exclusive interview with Norway’s only war reporter on the ground in Syria.

Så fikk Klassekampen plutselig svar fra kommunikasjonsmedarbeider Camilla Nordsted i Facebook Norden. Ifølge Nordsted ble kontoen slettet ved en feil.

«Teknisk svikt» «Eva Thomassens konto ble fjernet ved en feil. Dette skyldes en teknisk svikt, men den har nå blitt gjenopprettet. Vi beklager eventuelle ulemper denne feilen har forårsaket», skriver Nordsted i en e-post. https://dagens.klassekampen.no/2018-06-28/slettet-ved-en-feil

Denne mailen fra facebook har derimot ikke havnet i min innboks. Jeg har ikke ved noe tidspunkt blitt informert fra Facebook om dette.

Selv etter at Facebook skiftet mening etter press opplyser ikke Facebook hvorfor de stengte kontoen min. Fortsett grubler jeg over hvem disse fiendene mine er. Vil de på ny starte med å rapportere meg til Facebook?

Fikk jeg en indikasjon da Azas Luri skrev dette under mitt innlegg som ble delt på gruppa  «Urett Avsløres»? En gruppe med 10 500 medlemmer Han skriver Sitat: «Hun er helt patetisk og jeg og flere andre gjør alt vi kan for å rapportere henne og hennes like sinnsforvirrede supporterte blokkert».

Hvem er Azas Luri? Og hvem er de «andre» han refererer til? Jeg oppfordrer de «andre» til å være ærlige og stå fram om de er del av dem som rapporterer arbeidet mitt til facebook!

Facebooksiden til Azas Luri er tom. Nesten tom. Trykker man på «liker» finner man et uttal kurdiske grupper. Alt fra Israel – Kurdistan- relations til YPG- Sniper- Team.

Jeg vil på min måte takke for felles kamp mot en gigant vi ikke kan stole på, men som det er mulig å vinne over. Takk til steigan.no (her, her og her), Klassekampen her (her og her), Herland Report (her og her), abcnyheter.no, Derimot.no.

Alle vennene mine på facebook, en nylig opprettet støttegruppe på facebook: «Støtt Eva. Hun er en stemme her.»

«Babyen» min:  Facebook-gruppa: «OPPHEV SANKSJONENE MOT SYRIA».

Og, alle de flere hundre nye vennene jeg har fått på en ny konto jeg fikk hjelp til å opprette på facebook.

Så vil jeg takke for alle mailene jeg har fått, henvendelser fra utenlandske aviser. Og, alle de andre hundrevis som har delt nyheten om at facebook ville ha meg av vegen. Alle syrere som har lovet å spre nyheten om at facebook har stengt deres stemme ute og som vil gjøre alt de kan for å påvirke facebook til å ombestemme seg. Så vil jeg takke skjebnen for at sjefen ikke oppdager at jeg stjeler noe av arbeidsuka på 37 ½ timer til fredsarbeid.

Eva Thomassen sammen med kirkeledere i Damaskus i 2016.

Jeg vil invitere alle nye venner til å bli med på den opprinnelige facebooksiden min. Til slutt. Jeg har en bønn. Er det noen der ute som kan hjelpe meg med sikker lagring av all info etc. som jeg har liggende på min facebook?

Dette er noen av menneskene som kjemper mot barbererne fra Norge. Overhodet for ulike kirkesamfunn i Syria. Og Kristelig Folkeparti støtter denne krigen. Jeg møtte disse kjempene i Damaskus i 2016.ette er noen av menneskene som kjemper mot barbererne fra Norge. Overhodet for ulike kirkesamfunn i Syria. Til og med Kristelig Folkeparti støtter denne krigen!

Red. anm: Herland Report har kontaktet Azas Luri for kommentar, men ikke fått svar.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com