Home » Europe » Drama Queen Jan Egeland er i PR- og innsamlingsbransjen til inntekt for seg selv – Kari Jaquesson, Herland Report
Drama Queen Jan Egeland er i PR- og innsamlingsbransjen til inntekt for seg selv – Kari Jaquesson, Herland Report

Drama Queen Jan Egeland er i PR- og innsamlingsbransjen til inntekt for seg selv – Kari Jaquesson, Herland Report

Share the article

Jan Egeland ”forsvant” da de Al Qaida affilierte terroristene tapte slaget om øst-Aleppo for et år siden. Nå som den syriske hæren snart vil befri flere områder som er underlagt al Qaida og dets affilierte gruppers styre, dukker han opp igjen med nye tårer i øynene, men med nøyaktig det samme manuskriptet som for et år siden. Hvem husker vel at alt han sa var usant?

I “Pesten” skrev Albert Camus: “Ondskapen som forekommer i verden skyldes nesten alltid uvitenhet, og den gode viljen kan forårsake nesten like mange ulykker som ondskapen, om den ikke er bestemt av kunnskaper.” Slik oppsummerte den franske forfatteren verdenshistorien i 1947, skriver bokaktuelle professor Terje Tvedt i en gammel artikkel som her passer meget bra å sitere.

 

Subscribe to Herland Report TV

 Herland Report: Les den sjokkerende artikkelen om bistandsindustrien og hvordan man lager business på afrikanere, gjennomsyret med en grunnleggende “hvit manns stigmatiseringer” og mangel på respekt for afrikanere. The Famine Scam dokumentaren ligger nederst og avslører den kyniske bistandsindustrien som Jan Egeland er en del av.

Det eneste vi trenger å huske når vi ser og hører Jan Egeland er: Megasvindelen til han & Støre og hvite lastebilene i Afrika. Jan Egeland og hans like er ikke løsningen på noe som helst, men en del av problemet. Han er ekspert på å få penger ut av statskassen og gjerne ved å appellere til politikernes store behov for internasjonal bekreftelse (toppjobb i sikte.) ”Her kan Norge spille en rolle som alle andre land vil legge merke til.” sier Egeland. Så det handler om å imponere, da eller?

About The Author

Kari Angelique Jaquesson har mange år bak seg i TV bransjen som rådgiver i kostholdsspørsmål, trening og et sunt liv. De siste årene har hun markert seg sterkt i offentlig debatt, sist i mediedekningen av Syria-krigen. Jaquesson har reist til Syria for egen regning og selv undersøkt, sammen med en rekke internasjonalt kjente journalister, hva som egentlig skjer der. Hun hevder at våre medier driver en ren propagandakrig mot Syria, der media brukes som et maktmiddel til å påvirke opinionen til å støtte den amerikanske krigsmaskinen.

Ikke sannhet, men jippo

Vær så snill, kjære venner, vær kritiske. Når du leser artikler som denne jeg har linket til her, husk at dette er et spill, det er en politisk jippo. Det handler ikke om å ”redde mennesker”. Journalistene eier ikke kritisk sans eller hukommelse og de går tydeligvis ut fra at leserne heller ikke har det. Det er altså bare et år siden øst-Aleppo. Det vi leser nå er en ren blåkopi.

Den prisbelønte dokumentaren, The Famine Scam  avslører blant annet hvordan Jan Egeland var med på å selge en falsk hungersnødkatastrofe i Niger i 2005. “Niger er døende og verden ser bare på,” var den dramatiske meldingen som ble hørt over hele verden i juli, 2005. Hvorfor ville noen tvile på det da FN, BBC og de store hjelpeorganisasjonene rapporterte om en hungersnød i Niger, og at millioner trengte umiddelbar hjelp? En meget grundig og sjokkerende dokumentar. (Se den nederst i denne artikkelen)

Et år siden Øst-Aleppo

Klikk på bildet og sen en av Kari Jaquessons programmer på TV Kanalen The Herland Report.

I fjor på denne tiden var media oversvømt av terroristpropaganda fra Øst-Aleppo. Pressen gjenga ukritisk utallige historier om “den siste legen”, så ble det “siste barnelegen”, så var det sykehus som ble bombet (de har jeg selv sett, de var ikke bombet, stod der de, men var gjort om til fengsel og sharia-domstol). Det var “klovnen i Aleppo”, “katteredderen i Aleppo”, – ingen ende på dramahistoriene.

Jan Egeland stod med tårer i øynene – da også – og snakket om sult, konvoier som stod fast på grunn av syriske myndigheter osv.

Nå har han hentet frem akkurat det samme manuskriptet og bruker det om Ghouta, et terrorist- og al Qaida kontrollert område som snart vil bli befridd av den syriske hæren. Jeg har selv sett FB-kontoen til en av terroristenes faste fotografer da de skrev om “lansere kampanjen” for et par måneder siden.

Penger, penger og atter mer penger

Det eneste vi trenger å huske når vi ser og hører Jan Egeland er: Megasvindelen til han & Støre og hvite lastebilene i Afrika. Jan Egeland og hans like er ikke løsningen på noe som helst, men en del av problemet.

Han er ekspert på å få penger ut av statskassen og gjerne ved å appellere til politikernes store behov for internasjonal bekreftelse (toppjobb i sikte.) ”Her kan Norge spille en rolle som alle andre land vil legge merke til.” sier Egeland. Så det handler om å imponere, da eller?

Han har klart å dra ut tre milliarder kroner til ”Syria” og naboland. Jeg skriver hermetegn rundt Syria, for ikke én krone går til de 18 millioner mennesker som bor i frie, syriske områdene. Alt går til de 10 % opprørskontrollerte områdene, til terroristkontrollerte områder og drift utenfor Syria. I England rulles opp saker der store pengesummer fra organisasjonene har gått til våpen og terrorvirksomhet, alt tyder på at det samme gjelder de norske.

Sant eller usant?

Det Egeland sa om Øst-Aleppo var løgn. Han blåste opp antall mennesker som var fanget der (av Al-Qaida, ikke av syriske myndigheter). Han påstod det var sult. Ja, folk hadde lite mat, til tross for at det var masse mat og medisiner der, det ble funnet enorme matlagre da byen ble befridd. Men Egelands og pressens informanter, terroristene, beholdt nesten alt selv.

Ikke bare ble det funnet store lagre med mat & medisiner. Viktigst av alt – det var enorme mengder våpen der, nok til å fortsette terrorvirksomheten i to år.
Men, hvordan kom disse våpnene inn om ikke mat og medisiner kunne komme inn, herr Egeland? Dét skulle pressen spurt ham om, men det gjorde de ikke og det gjør de ikke nå heller. Nei, de bare skriver akkurat det han sier uten et eneste kritisk spørsmål. De har da sett mannen i aksjon før. Hvordan kan han få fortsette med dette spillet sitt?

Her skulle vi hatt en Hobbelstad: “Mannen får jo snakke uimotsagt!” (i åresvis)

Drama queen Jan Egeland

Jan Egeland er god på drama. Det lett fortvilede ansiktsuttrykket, De store ordene: “Hjerteskjærende”, “Det haster nå”, “Episenteret av lidelse”. Om en tar seg ti minutter og leser litt om hva denne mannen har holdt på med i tiår er det en CV av store ord, masse penger, men stusslige resultater.

“Jeg føler jeg har mislykkes. Jeg føler vi ikke har klart å fikse det.” Helt riktig, det gjør han sjelden.

(Klikk på bildet og se et annet samtaleprogram med Kari Jaquesson på TV Kanalen Herland Report)

Klikk på bildet og hør en av Kari Jaquessons samtaler på TV Kanalen The Herland Report.

 

 

 

 

 

 

I motsetning til hva han selv synes å tro er Egeland er slett ikke betydningsfull, han “fikser” aldri noe som helst. Hvor har han hatt suksess? Dessuten vil han ikke være der det når det trengs hjelp. Hvor var alle disse konvoiene han gråt over da øst-Aleppo ble befridd? Borte vekk.

Ingen bistandsorganisasjoner leverte noe helst, bortsett fra Røde Halvmåne, russiske medisinske team og soldater og syriske myndigheter og frivillige.

Egeland er i PR- og innsamlingsbransjen til inntekt for seg selv og sine. Hans jobb er først og fremst å skape og selge “gode historier” som skal røre oss og skaffe penger slik at bistandscowboyene er sikret. Han snakker om navngitte barn han aldri har møtt som om han har holdt dem i sine egne armer.

Pressen svikter totalt, snakker aldri om sanksjonene

Pressen bør spørre: “Men hvor og fra hvem kommer alle disse tallene og detaljerte diagnosene fra? Hvem velger ut navnene? Om sykehus er bare en halv time unna, hvorfor slipper ikke terroristene folk ut? Hvordan kan vi vite at dette er sant?” De har jo sett slik propaganda før.
Det er al Qaida som kontrollerer Ghouta og også Idlib. Som i øst-Aleppo har de 100% kontroll over alt som skjer der og informasjonen derfra.

Dette er én ting som avslører Egeland og alle ”bistandsorganisasjonene”: De snakker aldri om de grufulle sanksjonene Syria lider under. Sanksjonene rammer ikke det de kaller det ”syriske regimet”. De rammer hvert barn, hver kvinne og mann i Syria. 18 millioner mennesker. I en av de svært få artiklene jeg har sett om dette (Telegraph 2013) sier de ”De sulter oss”. Og hvem er ”de”. Det er oss – Norge, EU. USA – vi sulter de som bor i Syria. Vi nekter dem medisiner. (før krisen eksportere Syria medisiner til 100 land).

Ingenting kan komme inn eller ut. Ikke import, ikke eksport. Ingen fly får ta av og lande her. Ingenting. Du kan ikke engang sende et julekort, posten er nektet av den norske regjeringen å sende noe til Syria.

Egeland bryr seg, egentlig…?

Hadde Jan Egeland virkelig brydd seg om det syriske folket hadde han stått og kastet stein på Stortinget og regjeringsbygget og krevd, skreket at sanksjonene må oppheves. Gjort alt i hans makt i FN for at disse dødelige sanksjonene skulle oppheves. Sanksjoner tok livet av minst 500.000 irakiske barn. Sanksjonene mot Syria er enda hardere, det sier også FN.

Egeland er engasjert av FN for å “ta seg av” Syria, men sier han noe om å oppheve de umenneskelige sanksjonene? Nei. Jan Egeland bryr seg om sultne og syke syrere? Give me a break!

Journalister eller PR-arbeidere ansatt for å spre ensidig propaganda?

At Dagsavisen & co trykker slike saker uten å verifisere kildene (kompromitterte) uten å se på Jan Egelands dramaserier gjennom tiår og uten å trekke sammenligning fra showet han kjørte i fjor (og fra mange andre land tidligere) viser at de ikke driver med journalisme, men PR-virksomhet. Det viser igjen at norsk presse ikke er vår tillit verdig. Jan Egeland er det så definitivt ikke!

I syv år har mediene ukritisk videreformidlet alt al-Qaida og IS har sagt, publisert bildene deres og laget masse ståhei. Men da øst-Aleppo ble befridd og folk jublet, da kalte NRK bildene og filmene for “propaganda fra syriske myndigheter”.

Vi kan jo spørre de snart én million som har flyttet tilbake hva de synes om den uttalelsen til NRK. Men norske medier er ikke interessert i øst-Aleppo lenger, nytt bytte venter i Ghouta og Idlib. PR-kampanjen er i gang – atter en gang.

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com