Home » Current Affairs » NRK Dagsnytt om TV kanalen Herland Report som irriterer ensrettede VG – Hanne Nabintu Herland
Herland Report Ron Paul senator banner

NRK Dagsnytt om TV kanalen Herland Report som irriterer ensrettede VG – Hanne Nabintu Herland

Share it!

TV kanalen er tilknyttet nettstedet med samme navn, som tverrpolitisk publiserer artikler, kommentarer, intervjuer med frittalende fritenkere, samt har TV intervjuer med ledende intellektuelle, forfattere, aktivister og andre.

Vi samarbeider bredt med internasjonale aktører og publiserer både på engelsk, norsk og arabisk, med den hensikt å belyse andre sider ved saker enn det vi ofte blir presentert for i våre sensurerte, ensidige medier. Hør NRK Dagsnytt debatten med VG kommentator Anders Giæver her (ligger på ca. 18:40).

Bare på TV segmentet har vi flere millioner views på kort tid (LINK til kanalen) Dette kommer i tillegg til nettstedet The Herland Report som i oktober alene hadde nær en million leste artikler (LINK). 

Subscribe to Herland Report TV

Klikk på bildet og se Kari Jaquesson om medias propaganda mot Syria.

NRK viste i går klipp fra ett av våre programmer, med rockeartisten Hans-Erik Dyvik Husby, som snakket om tillitskrisen til media og at folk nå vet at de blir desinformert i våre ensrettede medier. Den ene som formidles er USA elitens maktperspektiv på verden. I USA er som kjent over 90 % av mediene nå kontrollert av 6 korporasjoner, med tette bånd til våpenindustrien og en temmelig kynisk finanselite.

Norske VG reflekterer til punkt og prikke denne maktelitens geopolitiske oppfatninger.

Det er dette folk ikke orker mer. Verden er større enn makteliten i USA. Vi ønsker pluralisme, ikke ensrettethet. Vi orker ikke å bare bli fortalt en side av saken. Mange ønsker å få høre om andre synsvinkler, ikke bare den propagandapregede virkelighetsoppfatningen presentert, særlig på utenriksfeltet, i aviser som VG.

Mediekritikken fra The Herland Report falt VG kommentator Anders Giæver tungt for brystet. Han brukte det vanlige kortet som vi også er så inderlig lei av – sjikanering, kynisk maktretorikk, faktafeil etter faktafeil i sin artikkel der poenget åpenbart var å delegitimere, dumme ut, latterliggjøre eksempelvis Pål Steigan og hans populære nettavis Steigan.no.

Klikk på bildet og hør den Berlin-baserte, danske journalisten Tommy Hansen som leder nettstedet free21.org. Her publiseres nærmere 200 journalisters arbeid.

Giævers artikkel ble dermed, vi antar utilsiktet, et glitrende eksempel nettopp på den type drittsekkjournalistikk og taktikk som har vært praktisert i så mange år. Kommentatorens rolle er å strupe ned meningsmangfoldet og “dumme ut” de som ikke automatisk godtar det ensidige politisk-korrekte diktat. Nettopp den type holdning som gjør at folk ikke orker å lese avisene lenger.

Når kommentatorer blir mobbeledere i kampen for å strupe ned ytringsfriheten og meningsbredden, er vi på et sørgelig lavt nivå. 

Er journalistens jobb å tvinge oss alle til å mene det samme, med åpenlys hets mot de som ikke lar seg presse inn i det politisk-korrekte, ensidige diktat? Journalisters jobb er da ikke å være talerør for makta og manufacture consent, – for å bruke Noam Chomskys uttrykk? I så fall er vi jo tilbake til propagandaministerium.

Check Also

Historic Churchillian moment for Boris Johnson. Crown-Photo-Boris-Johnson-Sign-Brexit

Historic Churchillian moment for Boris Johnson signs BREXIT DEAL: Congratulations!

Share it!  Herland Report: Historic Churchillian moment for Boris Johnson: We congratulate UK prime minister, …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close