Home » Cultural Analysis » Aftenposten intervju om bestselgeren RESPEKT: Det er rasisme å synes synd på mørkhudede – Hanne Nabintu Herland
Herland Report Ron Paul senator banner

Aftenposten intervju om bestselgeren RESPEKT: Det er rasisme å synes synd på mørkhudede – Hanne Nabintu Herland

Share it!

Aftenposten hadde følgende artikkel i 2012, da bestselgeren RESPEKT ble utgitt i Norge. Les her et utdrag: “Hanne Nabintu Herland var 19 år da hun flyttet til Norge. I den nye boken Respekt beskriver hun, på et bakteppe av selvbiografiske fortellinger, et møte med norsk middelmådighet, latskap og uhøflighet.
– Multikulturalismen hevder at alle kulturer bør sidestilles i Norge og at norsk kultur ikke skal ha forkjørsrett, sier religionshistorikeren og forfatteren.

– Å være imot multikulturalismen betyr at man respekterer andre lands suverenitet og deres rett til selv å definere hvilke verdier de ønsker i sine kulturer, parallelt med at man hevder den samme retten i Europa overfor våre egne kulturelle verdier, mener Herland.

Subscribe to Herland Report TV

Følg Herland Report TV (HTV) som når millioner årlig med samtaler med ledende fritenkere, forfattere, intellektuelle og aktivister. Klikk på bildet og se Herland TV.

–  Norge er i ferd med å knele under ideologisk vanstyre

Hun ønsker seg heller et multietnisk samfunn uten multikulturalisme der de norske verdiene har forrang.

I boken Respekt skriver Herland at det som så ofte omtales som ett av «verdens beste land», tvert imot er i ferd med å knele under sosialistisk vanstyre og ensretting av den offentlige debatten.

Forfatteren beskriver et norsk samfunn med forfall i skoler, veier og helsevesen, med ukontrollert kriminalitet, med systematisert latskap smurt av oljemilliarder i stønadssystemet.

Som medisin foreskriver hun en gjeninnføring av gamle, borgerlige verdier som høflighet og dannelse, plikt, ansvar, selvbeherskelse og disiplin. Og sentralt: Man skal kreve det samme av alle.

– Innflyttere loses inn i en underklassetilstand

– Vi har en tendens til automatisk å synes synd på mennesker med mørk hud, og enhver som ikke er født og oppvokst i Norge. Det er en sosialistisk form for rasisme som stakkarsliggjør andre. Dette vi har levd med i veldig mange år. Denne strukturelle rasismen gjennomsyrer norsk offentlighet og gjør at vi har loset hele generasjoner med intelligente, kompetente, mangespråklige ikke-vestlige inn i en underklassetilstand, sier hun.

– «Stakkars, er du utlending? Da må du få trygd». Det er en misforstått snillisme, og reflekterer en ovenfra- og nedad-tankegang jeg reagerte sterkt på da jeg kom til dette landet. Det er ikke lov til å snakke til en afrikaner like hardt som du snakker til en nordmann. Vi er blitt så tolerante at vi tolererer oppførsel fra mange ikke-vestlige som vi aldri tolerert av nordmenn, mener Herland, som selv vokste opp i Afrika og var 19 år da hun flyttet til Norge.

– Den sosialistiske rasismen skaper ekstremisme

Som eksempler på den «norske rasismen» nevner hun overfallsvoldtekter og hvordan statistikken er dominert av ikke-vestlige gjerningsmenn.

– Likevel våger ingen å snakke rett ut om problemene med kriminelle utlendinger av frykt for å bli stemplet som rasistisk.

Mokkamann

Samtidig trekker hun frem den omdiskuterte «mokkamann»-uttalelsen under Spellemannpris-utdelingen.

Herland mener fordømmelsen av uttalelsen, sett opp mot hvordan Madcon selv har kunnet slenge rundt seg med både «bleikfiser» og bannord hentet fra kvinnelige kjønnsorgan uten reaksjoner, er det klareste eksempelet på den norske rasismen på lang tid.

– Vi snakker ikke til hverandre jevnbyrdig. Ett av elementene som bidrar til voksende ekstremisme blant muslimer i dag, er underklassetilstandens følelse av håpløshet i møtet med norske ovenfra og nedad-holdninger. Jeg har forståelse for at det er et undertrykket raseri blant dem som har vokst opp med vår raseorienterte integreringspolitikk som umyndiggjør heller enn å få folk i arbeid, sier forfatteren.

Ensrettet offentlighet

I Respekt hevder Herland at en lukket, ensrettet norsk offentlighet er en stor del av problemet:

–  Jeg har skrevet denne boken for å åpne rommet for forskjellighet. Jeg ønsker at vi skal få mer takhøyde i Norge, lov til å tenke på tvers, uten at man straks blir truffet av den norske hersketeknikken hvor man på død og liv skal latterliggjøre, være usaklig og frekk mot den som bryter ut av det sosialistiske gruppepresset.”

Les hele artikkelen i Aftenposten.

Check Also

Historic Churchillian moment for Boris Johnson. Crown-Photo-Boris-Johnson-Sign-Brexit

Historic Churchillian moment for Boris Johnson signs BREXIT DEAL: Congratulations!

Share it!  Herland Report: Historic Churchillian moment for Boris Johnson: We congratulate UK prime minister, …

EU law requires cookies. By continuing to use this site, you agree to this. more information

EU law requires cookies for the best browsing experience. If you continue to use this website or click "Accept", you are consenting.

Close