Home » Europe » Brev til barneminister Helleland: Brutal barnevernspraksis en fare for norsk rettssvesen – Randi Ørke, Herland Report
Brev til barneminister Helleland: Brutal barnevernspraksis en fare for norsk rettssvesen – Randi Ørke, Herland Report

Brev til barneminister Helleland: Brutal barnevernspraksis en fare for norsk rettssvesen – Randi Ørke, Herland Report

Share the article

Kjære Linda Helleland. Nylig var jeg på et møte i Oslo med forskere, spesialpsykologer og advokater hvor temaet var barnevern. Det som kom opp der var rystende høring. Dette var personer med lang erfaring og kompetanse på barn og barnevern.

Når en advokat med erfaring på barnevern gjennom 30 år sitter med tårer i øynene når hun hun tenker på og snakker om hva barn daglig urettferdig blir utsatt for av barnevernet, så gjør det uslettelig inntrykk, skriver Randi Ørke på Herland Report. Hun er pedagog med 40 års erfaring som barnehagesjef og styrer i barnehager.

Herland Report fokuserer på norsk barnevern med en rekke artikler og web-TV programmer der fagfolk og rystende private historier kommer frem. Se psykolog Einar Salvesen snakke om sin erfaring fra norsk barnevern her og her. 

 

Millions watch Herland Report TV. Subscribe:

Barneminister Helleland er flink til å beskytte barnevernets ledelse og frita dem for ansvar for dagens situasjon? Foto: Hegnar.

Alle normalfungerende mennesker er selvfølgelig enig i at ” monsterne skal tas “. Men i ubegrunnet fosterhjemsplassering hos fremmede vil jeg her vil at dere skal vite at det sitter enda flere barn som er blitt revet ut fra klasserommet, barnehage eller hjemmet uten grunn og uten bevis.

Og foreldre bruker alle sine ressurser på å får barna sine hjem. De bruker advokater og sakkyndige på dette. De går fra skanse til skanse gjennom Fylkesnemnd, Tingrett, Lagmannsrett og Høyesterett.

Dersom foreldrene  tilslutt får medhold i at bekymringen var ubegrunnet, får de likevel ikke sine kjære hjem.  Barnevernet har nemlig bestemt seg og skal ikke tape ansikt, barna skal ikke hjem. Det har gått prestisje i det. Det norske barnevernet forholder seg nemlig ikke til det norske rettssystem. 

Dette er barn som vil og lengter til mamma og pappa hver dag. Denne brutale barnevernspraksis er en fare for hele det norske rettssystem i nyere tid. 

Aktuelt: Barnevernets føydalmakt i Norge og statens ansvarsfraskrivelse – Einar C. Salvesen, Herland Report.

I og rundt Oslo er det utrolig mange fagpersoner på barn og familier: Faktisk de med mest erfaring på barnevern i Norge. Psykologer, jurister, og forskere og så videre.

Jeg vil innstendig be barneministeren om å innkalle disse til møte med dere slik at de får dele sin erfaring og kompetanse med dere to som er nye statsråder på området( barneminister og justisminister).

Jeg håper og tror at dere ønsker å ta til dere og lære av den uerstattelige kunnskap disse fagpersonene innehar.  

Aktuelt: NY Herland Report TV SERIE: Barnevernstragediene i Norge som staten ikke vil snakke om – psykolog Einar Salvesen.

Se også: Program 2 med psykolog Einar Salvesen om overgrepene i norsk Barnevern – Herland Report TV.

Som barneminster burde du ikke i ditt innlegg i aviser om dobbeltrollen understreke at du er dypt imponert over barnevernansatte og at de gjør en fantastisk job, men opplever veldig mye negativ omtale. Du burde først være litt lydhør, og faktisk høre på fagfolk, med erfaring og kunnskap på området.

Denne  negative omtalen kan begrunnes. For å få et bedre omdømme for barnevernet og få til positive endringer, må dere snakke med de som virkelig kan dette. 

 

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!

SUBCRIBE TO OUR

WEEKLY NEWSLETTER

 

Every Friday you will receive a newsletter with the relevant articles that we have published during the week.

Fill in your email adress and press the button above!


Share the article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com